Samsung voi deaktivoida kaikki myymänsä televisiot
Samsung

Vaikka olisit ostanut ja maksanut Samsung-televisiosi, vaarana on, että Samsung itse – tai hakkerit – estävät sen käytön, sillä televisiossa on erityinen esto-ohjelmisto.

Samsung voi deaktivoida kaikki myymänsä televisiot

Kaikissa internetiin liitettävissä olevissa Samsung-televisioissa on TV Block -ohjelmisto, jonka avulla Samsung voi estää television käytön etäyhteydellä. Toimintoa on juuri käytetty Etelä-Afrikan mellakoiden yhteydessä.

keskiviikko 1. syyskuuta 2021 teksti H. Rasmussen

Etelä-Afrikan heinäkuisissa mellakoissa ja mielenosoituksissa rikollislaumat ryöstivät monia kauppoja ja tavarataloja. 

Varkaudet ja ryöstöt osuivat myös useisiin Samsung-tavarataloihin, jotka varkaat tyhjensivät kalliista litteistä näytöistä ja pyrkivät hyödyntämään maan epävakaata tilannetta rikastuakseen.

Rikollisille on sittemmin käynyt ilmi, että heidän ponnistelunsa ovat olleet turhia. Varastettua televisiota voi käyttää korkeintaan ovistopparina.

Samsung voi deaktivoida televisiot etäyhteydellä

Elokuussa Samsung paljasti, että sen kaikissa televisioissa on TV Block -niminen ohjelmisto.

He ilmoittivat siitä tässä lehdistötiedotteessa ja seuraavissa Twitterissä julkaistuissa viesteissä:

Samsung kirjoitti Twitterissä äskettäin TV Blockista.
TV Block:

Samsung kirjoitti äskettäin Twitterissä TV Blockista, jonka avulla Samsungin television käyttö voidaan estää riippumatta siitä, missä päin maailmaa se sijaitsee. 


Viestissä Samsung kertoo, että TV Block on etäkäyttötoiminto, joka tunnistaa, jos Samsung-televisio on aktivoitunut väärin – ja käyttääkö sen oikea omistaja laitetta. 

Lisäksi yhtiö selittää, että Samsung on estänyt Etelä-Afrikan tavarataloista varastettujen televisioiden käytön, jotta varkaat eivät voi käyttää niitä tai myydä niitä eteenpäin.

> Lue myös: Hallitse yksityisyyttäsi verkossa 

Näin Samsungin TV Block toimii

Samsung selostaa itse tarkasti verkkosivustossaam, miten TV Block toimii. 

  1. Samsung lisää estolistalleen varastettujen televisioiden tai muiden näyttöjen, joiden käyttö on jostakin syystä estettävä, sarjanumerot.
  2. Heti kun varastettu televisio yhdistetään Internetiin, televisio tarkistaa varastettujen laitteiden luettelon Samsungin palvelimelta.
  3. Jos televisio on Samsungin palvelimen luettelossa, kaikkien television toimintojen käyttö estetään. 
  4. Jos televisio deaktivoidaan vikatilanteessa, Samsung ilmoittaa, että käyttäjän täytyy ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ja esittää ostokuitti, jonka jälkeen televisio aktivoidaan 48 tunnin kuluessa. 

Samsung itse puhuu TV Block -toiminnosta ylistävään sävyyn, mutta meille asiakkaille se aiheuttaa myös huolta: 

Jos hakkeri pääsee palvelimelle, jolla Samsungin estettävien televisioiden luettelo on, hän voi teoriassa lisätä luetteloon lisää sarjanumeroita ja estää Samsung-näyttöjen käytön maailmanlaajuisesti.

Siksi voimme vain toivoa, että Samsungin palvelinten tietoturva on riittävä.

 Lue myös: Hakkerointihyökkäys on sulkenut satoja ruotsalaisia myymälöitä

Ehkä sinua kiinnostaa...