Kuinka poistetaan Googlen hakuhistoria?

Googlen hakuhistoria tarkastelu ja tyhjentäminen onnistuu helposti Googlen asetuksissa.

© Shutterstock

Google muistaa kaikki hakusi – mutta hakuhistorian voi myös poistaa helposti

Google kerää kirjautuneesta käyttäjästä valtavasti dataa, kuten kaikki tämän tekemät haut. Hakuhistoriaa on kuitenkin helppo tarkastella ja halutessaan sen voi myös tyhjentää.

perjantai 2. marraskuuta 2018 teksti N. Ernst


Google tallentaa kirjautuneesta käyttäjästä paljon tietoja, kuten muun muassa käyttäjän hakuhistorian. 

Tietojen, kuten Googlen hakuhistorian, avulla Google voi mukauttaa hakua, Google Mapsia ja YouTubea vastaamaan paremmin käyttäjän mieltymyksiä.

Googlessa voi kuitenkin helposti tutkia omaa haku- ja sijaintitietojen historiaansa sekä keskustelujaan Googlen digiavustajan kanssa. Näitä tietoja voi myös halutessaan poistaa.

Asetuksia on helpoin tarkastella tietokoneen selaimella.

> Lue täältä lisää asiaa Googlesta ja sen palveluista

Näin tarkastelet Googlen hakuhistoriaa:

  1. Siirry selaimella Googlen sivulle.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Asetukset ja valitse esiin tulevasta valikosta Datasi Haussa.
  3. Nyt voit tarkastella kaikkia tekemiäsi hakuja.
  4. Jos haluta tarkastella tekemiäsi äänihakuja, siirry alaspäin kohtaan Kaikkien Google-tuotteiden hallinta ja valitse Näytä toimintojen hallinta kokonaan.
  5. Vieritä kohtaan Puhe- ja äänitoiminta ja valitse HALLINNOI HISTORIAA.
  6. Nyt näet kaikki ääneen tekemäsi haut. voit kuunnella haun valitsemalla Toista. voit poistaa tallenteen valitsemalla sen kohdalla olevat kolme pistettä ja valitsemalla Poista.
  7. Voit ulottaa poistot laajemmalle siirtymällä Omiin tapahtumiin, valitsemalla sivun oikeasta yläkulmasta Lisää (kolme pistettä) ja sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  8. Nyt voit valita ajanjakson ja minkä Googlen palvelun tapahtumia poistetaan.

Poistaminen on lopullista, sillä palautustoimintoa ei ole. Hakuhistoria häipyy siis poistettaessa bittien hautausmaalle, mistä sitä ei saa takaisin.

Kaiken poistaminen tarkoittaa myös sitä, että Google ei voi esimerkiksi tarjota hakuhistoriaan perustuvia tarkempia tuloksia.

Hakuhistoriaa ei myöskään kerry silloin, kun käyttäjä ei ole kirjautuneena Googleen. 

> Jos Googlessa on vääriä tietoja sinusta, KotiMikron numerossa 12/2018 on laaja artikkeli, kuinka voit pyytää Googlea poistamaan itseesi viittaavat harhaanjohtavat hakutulokset. Tilaajana pääset lukemaan artikkelin, sillä Wype-palvelussa on luettavana 12 viimeisintä KotiMikron numeroa näköislehtinä. Saat palvelun käytöösi jo 3,90 eurolla.

Suojaa tietokoneesi ja vältä huijaukset

KotiMikro on koonnut valikoiman tehokkaita ohjelmia kattavaksi tietoturvapaketiksi, joka suojaa verkosta tulevilta hyökkäyksiltä ja haittaohjelmilta.

Voit ladata tietoturvapaketin ohjelmat KotiMikron Etunurkasta. Useimmista on myös ladattavana vaihe vaiheelta etenevä opastus, jonka avulla ohjelman saa helposti käyttöön.

Nyt saat Etunurkan laajan ohjelmakirjaston ja muut tilaajaedut käyttöösi jo 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...