Päivitä ohjelmat Patch My PC -ohjelmalla
Patch my pc.

Ajan tasalla olevat ohjelmat lisäävät tietoturvaa. Ohjelmien päivityksessä voi käyttää lisänä myös apuohjelmaa.

Muista päivittää ohjelmat

Nettirikolliset hyödyntävät suosituissa ohjelmissa olevia tietoturva-aukkoja. Aukot saa tukittua päivittämällä ohjelmat.

perjantai 13. marraskuuta 2020 teksti S. Nielsen


On erittäin tärkeää tietokoneesi tietoturvan kannalta, että huolehdit Windowsin päivittämisestä – ja sama pätee mitä suurimmassa määrin tietokoneelle asennettuihin ohjelmiin.

Tietokoneella olevat päivittämättömät ohjelmat saattavat pahimmassa tapauksessa avata tien nettirikollisille.

Rikolliset hyödyntävät ohjelmissa olevia tietoturva-aukkoja ja hyökkäävät muun muassa kiristyshaittaohjelmien avulla.

Vaarana on myös, että päivittämättömissä ohjelmissa on virheitä, jotka saavat ohjelmat kaatumaan. Virheet voivat myös pakottaa koko järjestelmän polvilleen, jolloin saatat menettää korvaamattomia tietoja.

> Voit suojautua verkon vaaroilta KotiMikron Tietoturvapaketin ohjelmien avulla. Lue lisää täältä. 

Vanhentunut ohjelma on tietoturvariski

Päivittämätön ohjelma on aina tietoturvan kannalta ongelmallinen tapaus. 

Jos ohjelmassa olevaa haavoittuvuutta ei ole paikattu, ja haavoittuvuus on rikollisten tiedossa, haavoittuvuutta saatetaan hyödyntää haittaohjelmahyökkäyksessä.

Windowsin ja ohjelmien pitäminen päivitettyinä on sekä järjestelmän ja ohjelmien moitteettoman toiminnan että erityisesti tietoturvan kannalta tärkeää, ja päivittäminen kuuluu tietokoneen käytön perustehtäviin.

> Lue myös: Tällainen on Windows 10:n viimeisin versio

Ota avuksi Patch My PC

Windows huolehtii järjestelmän päivityksistä perusasetuksilla automaattisesti. Samoin ohjelmat yleensä vähintään muistuttavat käyttäjää, jos saatavilla on päivitetty versio.

Ohjelmien päivityksessä voi käyttää lisänä myös apuohjelmaa, joka tarkistaa ohjelmien päivitystarpeen.

Käytetyimpiin päivitystarkistajiin kuuluu Patch My PC.

Ohjelma tarkistaa tietokoneen ja luo luettelon asennetuista ohjelmista. Luettelossa on merkitty punaisella päivitystä kaipaavat ohjelmat.

Ohjelma ei harmittavasti tue kaikkia ohjelmien suomenkielisiä versioita, vaan saattaa vaihtaa ne päivityksen yhteydessä englanninkielisiksi. Ohjelmassa kannattaakin ottaa automaattipäivitys pois käytöstä. 

Ohjelmaa voi silti hyvin käyttää päivitettävien ohjelmien löytämiseksi, vaikka päivittäisi sitten ohjelman sen oman päivitystoiminnon avulla tai valmistajan verkkosivustolta. 

Voit ladata Patch My PC -ohjelman Etunurkka-palvelusta, jossa on myös ohjeet ohjelman käyttöön.

6 tärkeää turvatarkistusta

Ohjelmien ajan tasalla pitämisen lisäksi tietoturvaan liittyy myös muita tärkeitä seikkoja.

Olemme laatineet kuusi tarkistusvaihetta, joilla varmistat, että tietoturvasi on perusasetuksiltaan mahdollisimman kattava ja tarkoituksenmukainen.

> Lue tietoturvatarkistusta käsittelevä artikkeli KotiMikron numerosta 19/2020 tai lue artikkeli verkossa Etunurkka-palvelussa.


Ehkä sinua kiinnostaa...