Microsoft hylkää salasanat
Ei enää salasanaa

Tarpeeksi turvallista ja samalla helposti muistettavaa salasanaa on vaikea keksiä. Siksi Microsoft poistaa nyt salasanan käytöstä ja korvaa sen sovelluksella.

Microsoft hylkää salasanat

Sisäänkirjautuminen ilman salasanaa? Onnistuuko se turvallisesti? Ehdottomasti. Voit kirjautua Microsoft-tilillesi jo nyt ilman salasanaa.

maanantai 20. syyskuuta 2021 teksti S. Nielsen

Kirjaudu Windowsiin ilman salasanaa. Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta sellainen on Microsoftin visio, josta on nyt tullut konkreettista todellisuutta.

Microsoft on ilmoittanut, että voit jatkossa käyttää puhelimesi Microsoft Authenticator -sovellusta kirjautuessasi Windowsiin tai yritysjätin omiin Microsoft-kirjautumista käyttäviin palveluihin ja ohjelmiin.

Syy? Turvallisen ja helposti muistettavan salasanan keksiminen on aina vain vaikeampaa. Voit käyttää nyt vain sovellusta.

Tässä artikkelissa näytämme, miten se tapahtuu.

Lataa Microsoft Authenticator -sovellus

  1. Ensimmäisenä vaiheena on Microsoft Authenticator -sovelluksen lataaminen. Se tehdään täällä Android -puhelimeen ja täälläIphone-puhelimeen. 
  2. Sen jälkeen kirjaudut sovellukseen käyttäen samaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joita käytät Microsoft-tililläsi. Noudata asennuksen aikana näytöllä näkyviä ohjeita.
> Lue myös: Saa enemmän irti Windowsista Microsoft-tilin avulla

Siirry tietokoneella Microsoft-tilillesi

  1. Seuraavaksi sinun täytyy mennä Microsoft-tiliisi Microsoftin sivustossa . Myös tässä kirjaudut sisään samalle tilille.
  2. Valitse nyt Security ja Advanced Security Options.

Valitse salasanaton tili

Seuraava vaihe on salasanattoman tilin käyttöönotto.

Ota salasanaton tili käyttöön Microsoft-tililläsi.
Salasanaton tili

Ota salasanaton tili käyttöön Microsoft-tililläsi.


  1. Vieritä alas kohtaan Additional security.
  2. Valitse Turn on kohdassa Passwordless Account.
  3. Napsauta tietokoneella Next ja vahvista sovelluksessa.
  4. Napsauta Get started
  5. Puhelimesi sovellukseen tulee jälleen viesti. Hyväksy se.
  6. Napsauta lopuksi tietokoneella Done-painiketta.

Kun jatkossa kirjaudut sisään Microsoftin palveluun, esimerkiksi Windowsiin, voit tehdä sen puhelimesi Authenticator-sovelluksella. 

Voit edelleen käyttää salasanaa, mutta suosittelemme käyttämään joko kaksivaiheista tunnistautumista tai salasanatonta suojausta kirjautuessasi Microsoft-tilillesi. Silloin riski muiden pääsystä tilillesi on huomattavasti pienempi. 

Google mukana muutoksessa

Microsoft ei ole ainoa, jonka kunnianhimoinen tavoite on haudata salasanat. 

Google ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna, että se haluaa tehdä kaksivaiheisesta tunnistautumisesta pakollisen. Ennen pitkää sinun ei tarvitse enää muistaa salasanaasi kirjautuessasi Google-tilillesi. 

> Lue myös: Mitä Google-tilillesi tapahtuu, kun kuolet?

Ehkä sinua kiinnostaa...