Hakkeri voi hyödyntää verkkosi tietoturva-aukkoa nopeasti ja vahingoittaa tietokonettasi
Hakkerointi:

Kun hakkeri on löytänyt haavoittuvan laitteen kotiverkossasi, hän voi nopeasti hyödyntää sen tietoturva-aukkoa päästäkseen käsiksi muihin suojattuihin laitteisiisi, kuten tietokoneeseen tai puhelimeen.

Katso, miten tulostin hakkeroidaan muutamassa minuutissa

Ammattilaishakkereille ei ole mikään ongelma päästä käsiksi verkkoon yhdistettyihin älylaitteisiin – varsinkaan, jos niiden tietoturvaa ei koskaan päivitetä.

tiistai 21. kesäkuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Koteja varustetaan nykyisin älykkäillä, internetiin kytketyillä laitteilla enemmän kuin koskaan ennen.

Sinulla saattaakin jo olla äly-TV, valvontakamera, NAS, sovelluksella hallittavia lamppuja, älykäs sääasema tai jokin muu puhelimella ohjattava laite, jolloin saatat olla vaarassa.

Ongelma älylaitteissa, joita voi ostaa mistä tahansa halpahallista, on se, että rikolliset ovat hyviä löytämään laitteissa olevat tietoturva-aukot.

Aukkoja täydellisessä tietoturvassasi

Tunnetut valmistajat, kuten Philips, TP-Link, Osram ja muut, ovat hyviä päivittämään laitteen laiteohjelmiston nopeasti haavoittuvuuden havaitsemisen jälkeen, mutta se ei välttämättä päde alennusmyymälöiden tai kiinalaisten verkkokauppojen halpoihin tuotteisiin.

Niitä ei välttämättä päivitetä koskaan, etkä ainakaan voi odottaa tietoturvapäivityksiä takuun päättymisen jälkeen.

Se tarkoittaa, että olemassa olevia haavoittuvuuksia ei koskaan korjata, mikä puolestaan tarjoaa hakkereille helpon pääsyn kotiverkkoosi.

Suosittelemme tarkistamaan säännöllisesti valmistajien sivustoilta, onko heillä tarjota päivityksiä kotisi digitaalisiin laitteisiin

> Lue myös: Älä anna muiden nuuskia valvontakameraasi

Ponnahduslauta hakkerille

Jos hakkeri pääsee kotiverkkoon huonosti suojatun kodin älylaitteen, kuten valvontakameran, kautta, hän voi käyttää tätä reittiä päästäkseen muihin kotiverkon laitteisiin.

Puhelimesi, tietokoneesi tai verkkokiintolevysi ja kaikki yksityiset kuvasi voivat olla vaarassa.

Riski ei ole pelkästään teoreettinen. KotiMikro-lehdessa olemme nähneet, miten tietoturva-asiantuntija David Jacoby hakkeroi tiensä tulostimelle muutamassa minuutissa.

> Lue myös: Kotisi älylaitteet tarjoavat sisäänpääsyn rikollisille

Sinua voidaan käyttää helposti hyväksi

Jacoby olisi voinut käyttää tätä luvatonta pääsyä väärin ja tallentaa laittomia tiedostoja tulostimeen, nähdä kaikki tulostimella tulostetut asiakirjat tai tulostaa epämääräisiä kuvia. 

Puhumattakaan siitä, että hänen pääsynsä tulostimeen merkitsi sitä, että hän oli jo sisällä yksityisessä verkossamme, joten hänellä oli vapaa pääsy muihin laitteisiimme.

Alla olevalla videolla näet esimerkin siitä, miten hakkeri pääsee käsiksi tulostimeen – ja miten helppoa se on.

> Lue myös: Internetiin liitetyt seksilelut ovat kuin lahja hakkereille

Suojaa kodin kaikki älylaitteet

KotiMikron numerosta 11/2022, joka on nyt saatavilla, voit lukea, miten voit suojata yksityisyyttäsi ja laitteitasi verkkohyökkäyksiltä.

Lisäksi saat käyttöösi tehokkaan ohjelman, jonka avulla voit skannata kodin kaikki verkkolaitteet haavoittuvuuksien varalta, jotta voit ryhtyä toimiin ennen kuin joudut hyökkäyksen kohteeksi. 

> Lue artikkeli ja lataa ohjelma Etunurkasta tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...