Näiden vinkkien avulla pidät tietokoneesi järjestyksessä
Järjestys:

Vinkkimme ja niksimme helpottavat tietokoneen pitämistä järjestyksessä. 

© Shutterstock

Näin pidät tiedostot ja kansiot järjestyksessä

Tietokoneen tiedostojen ja kansioiden pitäminen järjestyksessä voi olla hankalaa. Sitä sen ei tarvitse olla! Tässä näytämme, miten laitat tietokoneesi järjestykseen.

perjantai 11. marraskuuta 2022 teksti N. Ernst

Kun tietokoneellasi on paljon tiedostoja, kaiken pitäminen järjestyksessä voi olla melkoinen viidakko, jotta digitaalinen sisältö ei päätyisi kaaokseen.

LUE MYÖS: Saat helposti lisää tilaa tietokoneellesi

Yksi tietokoneen järjestyksen hallinnan työkaluista on kansioiden käyttö. Jos tallennat tiedostot kansioihin, voit luoda tietokoneellesi rakenteen, jossa tiedostoilla on oma paikkansa.

Aivan samalla tavalla kuin kotona olevat kirjat on helpompi pitää järjestyksessä kirjahyllyssä. Kun haluat löytää tietyn kirjan, tiedät, missä se on.

Tässä on muutamia parhaita vinkkejämme tietokoneen järjestyksen ylläpitämiseen.

Vinkki 1: Siivoa jälkesi

Ota tavaksi siivota jälkesi tietokoneella vietetyn päivän jälkeen. 

On paljon helpompaa pitää asiat järjestyksessä, jos tietokone on "siisti", kun käynnistät sen seuraavan kerran.

LUE MYÖS: Näin pidät kirjanmerkkisi järjestyksessä

Kun lopetat tietokoneen käytön, käy esimerkiksi lataamasti tiedostot ja kirjoittamasi asiakirjat läpi. 

Sen sijaan, että jätät tiedostot Lataukset-kansioon tai Työpöydälle, ne kannattaa järjestää kansioihin, jolloin ne pysyvät järjestyksessä.

Vinkki 2: Ota käyttöön kunnollinen nimeämisjärjestelmä

Tämä johtaa vinkkiin numero kaksi: On tärkeää antaa kansioille ja tiedostoille kunnolliset ja johdonmukaiset nimet, jotta ne on helppo löytää myöhemmin.

Tiedoston nimessä pitäisi esimerkiksi olla päivämäärä, tiedoston tekijän nimi, lyhyt kuvaus tiedostosta ja lopuksi tiedostotyyppi. 

Jos sinulla on 27 erilaista ”Uusi asiakirja” -versiota, oikean tiedoston löytäminen on mahdotonta. Sen sijaan "Joulukortti_joulukuu2022_Pekka" on paljon helpompi löytää.

Sama pätee kansioihin, joiden nimessä pitäisi olla päivämäärä ja sisällön kuvaus.

Vinkki 3: Poista tiedostot, joita et käytä

Toinen hyvä vinkki on poistaa käyttämättömät tiedostot. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että tarkistat tiedostot kerran kuussa.

Silloin voit esimerkiksi etsiä kaksoiskappaleita, jotka vievät tilaa ja tekevät etsimäsi löytämisestä hankalaa. Se onnistuu helposti tällä ohjelmalla.

Kun tarkastelet tiedostoja, tarkista myös tiedostojen nimet ja varmista, että ne täyttävät hyvien tiedostonimien vaatimukset.

Vinkki 4: Järjestä kansiot värien avulla

Viimeinen vinkki, jolla voit luoda järjestystä tiedostoihin ja kansioihin, on värien käyttö. Se saattaa kuulostaa vähäpätöiseltä, mutta sillä on itse asiassa suuri merkitys.

LUE MYÖS: Kopioi tiedostoja helpommin Google Drivessa

Windowsissa kansiot näyttävät samankaltaisilta, ja jos sinulla on paljon kansioita, etsimäsi löytäminen voi olla ylivoimaista. Jos lisäät usein käyttämiisi kansioihin kontrastivärit, kuten punaisen tai vihreän, ne on helppo löytää yhteenvedosta.

KotiMikro-lehden uudessa numerossa 19/2022 näytämme, miten saat lisättyä kansioihin värit Etunurkan uudella ohjelmalla.

> Voit lukea artikkelin täältä

Voit ostaa KotiMikro-lehden uuden numeron irtonumerona, tai voit lukea artikkelin Etunurkasta jo nyt. 

Ehkä sinua kiinnostaa...