Katso tästä syitä, miksi seuraavan tietokoneesi pitäisi olla Chromebook.
Chromebook

Katso tästä syitä, miksi seuraavan tietokoneesi pitäisi olla Chromebook.

© Konstantin Savusia / Shutterstock.com

Tässä on kolme hyvää syytä ostaa Chromebook (ja muutama syy jättää se ostamatta)

Googlen Chromebook on kätevä ja monipuolinen tietokone, mutta kannattaako sellainen ostaa? Katso vastaus täältä.

maanantai 25. heinäkuuta 2022 teksti M. Østergaard

Ensimmäiset Chromebookit tulivat markkinoille yli kymmenen vuotta sitten. 

Sillä välin Chromebook on kehittynyt ominaisuuksiltaan rajallisesta tietokoneesta vakavasti otettavaksi vaihtoehdoksi Windows-tietokoneille.

Mutta miksi ottaa riski ja valita Chromebook sen sijaan, että ottaisit Windows-tietokoneen, jossa on tunnettu Microsoftin käyttöjärjestelmä? 

Tässä on kolme hyvää syytä ostaa Chromebook:

1. Chromebook selviää kaikista tietokoneen perustehtävistä

Voit muokata tekstejä, laskentataulukoita ja esityksiä jopa pelkästään Googlen omien sovellusten avulla. Googlen sovellukset voivat jopa avata ja tallentaa asiakirjoja Microsoftin Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostomuodoissa.

Voit pitää videokokouksia Google Meet -palvelussa, ja Google Maps -palvelun avulla voit selata maailman karttoja. Jos mahdollisuudet loppuvat, sisäisessä Play Kaupassa on paljon ilmaisia sovelluksia, ja Chromebookilla on myös ässä hihassaan:

2. Chromebookilla voi käyttää Android-sovelluksia 

Chrome OS:n natiivisovellukset ovat usein Googlen Chrome-selaimen laajennuksia, mutta niiden lisäksi voit käyttää Chromebookissa myös Android-sovelluksia. Tämä on suuri etu, koska silloin saat käyttöösi satoja tuhansia sovelluksia, jotka ovat tuttuja puhelimestasi. 

Siten on helppo löytää hauska peli tai vaikkapa hyvä podcast-sovellus. Jos käytät sovelluksia, jotka tallentavat tietoja verkkoon, voit jatkaa samojen asioiden käsittelyä myöhemmin puhelimellasi.

Chromebook ja kynä
Chromebook

Monissa Chromebookeissa on kosketusnäyttö, joten voit käyttää Android-sovelluksia samalla tavalla kuin puhelimella. Saatavana on myös malleja, joissa on kynä, jolla voi tehdä digitaalisia muistiinpanoja suoraan näytölle.

© Shutterstock

3. Chromebookit ovat edullisia

Chrome OS -käyttöjärjestelmä ei aseta tietokoneelle yhtä korkeita vaatimuksia kuin Windows 11. Siksi Chromebookit pärjäävät hieman hitaammalla ja siten halvemmalla laitteistolla. Tämä tarkoittaa, että Chromebookit ovat usein edullisia – jotkut mallit ovat jopa TODELLA edullisia. Halvimmat maksavat vain noin 200 euroa.

Chromebookeja valmistavat monet eri yritykset, kuten Lenovo ja Samsung, joten voit hankkia juuri omaan makuusi sopivan tietokoneen.

Miksi Chromebookia EI kannata ostaa

Kuulostaa siltä, että Chromebookit ovat erinomainen valinta uuden tietokoneen ostajalle, mutta on myös hyviä syitä olla ostamatta Chromebookia.

Tärkein syy on luultavasti kaikki sovellukset, joita et voi käyttää Chromebookilla. Jos olet esimerkiksi tottunut käyttämään Photoshopia tai muita erikoissovelluksia, jotka vaativat tietokoneelta vahvaa suorituskykyä, et voi käyttää niitä Chromebookilla.

Et voi myöskään pelata uusimpia Windowsista tuttuja räiskintäpelejä. Sen sijaan voit käyttää pelejä, jotka on suunniteltu pelattaviksi verkkoselaimessa tai Android-puhelimessa.

Mikä Chromebook on?

Chromebook on kannettava tietokone, joka käyttää Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmää. Voit lukea lisää Chromebookeista ja Chrome OS -käyttöjärjestelmästä kattavasta artikkelistamme, joka löytyy täältä

Artikkelista löydät myös vastauksia moniin muihin pienikokoista kätevää tietokonetta koskeviin kysymyksiin.

> Voit lukea suurtestimme jo nyt Etunurkasta täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...