tablet-testi
© Apple

Testissä tuoreet taulutietokoneet

Uusimman KotiMikron suurtestistä selviää, että tehokkaasta ja monipuolisesta tabletista ei tarvitse maksaa muutamaa satasta enempää. Valikoima on tasokas, mutta valinnassa on kuitenkin hyvä huomioida käyttötarkoitus ja yhteensopivuus käytössä oleviin mobiililaitteisiin.

maanantai 20. elokuuta 2018


Taulutietokoneiden ulkoasu on nykyisin varsin yhdenmukainen. Riviin asetettuina laitteet muistuttavat toisiaan niin paljon, että merkit voi erottaa toisistaan lähinnä valmistajien logojen avulla. 

Samankaltaisuudesta huolimatta erot tablettien suorituskyvyssä, varustelussa sekä kuvan- ja äänenlaadussa voivat kuitenkin olla suuria. 

KotiMikron numeron 13/2018 testiin otettiin uusin laite neljän valmistajan tablet-mallistosta. Testattu tablet-nelikko osoittautui varsin tasokkaaksi. Kullakin laitteella on omat vahvuutensa, joten valinta kannattaa tehdä käyttötarkoituksen mukaan.

> Lue myös: Bluetooth-näppäimistö parantaa tabletin käytettävyyttä

Valitako Android-tablet vai iPad?

Taulutietokonetta hankkiessa pitää miettiä, valitseeko Applen iPadin vai jonkin Android-käyttöjärjestelmällä varustetuista malleista. 

Valintaa pohtiessa kannattaa luonnollisesti huomioida jo käytössä olevat mobiililaitteet. 

Esimerkiksi Android-puhelimeen jo ostetut sovellukset voi asentaa ilmaiseksi myös uudelle taulutietokoneelle, kunhan käyttää molemmissa laitteissa samaa Google-tiliä. 

Sama pätee Applen App Storesta ostettuihin sovelluksiin. Tutuksi tulleen käyttöjärjestelmän kanssa pääsee myös helpommin sinuiksi uudella laitteella. 

Onko käyttöjärjestelmällä väliä?

Pohjimmiltaan mobiilikäyttöjärjestelmien välillä ei ole merkittäviä eroja. Molempiin on saatavilla laaja valikoima sekä ilmaisia että maksullisia sovelluksia. 

Applen järjestelmä on toteutukseltaan yhtenäisempi, mikä tekee iPadista selkeän ja helppokäyttöisen. 

Androidin ulkoasu ja toiminnot voivat sen sijaan vaihdella paljonkin eri laitevalmistajilla.

iPad iPhone ja MacBook

Omien tiedostojen ja sovellusten hallinta on helppoa, kun puhelimessa ja tabletissa on sama käyttöjärjestelmä.

© Shutterstock

Uusi iPad on testivalio

Uusin iPad on hintaluokassaan ylittämätön taulutietokone. 

Uuden mallin merkittävimpiin muutoksiin kuuluu se, että laite toimii hintavamman iPad Pron tavoin Apple Pencil -kynäohjaimen kanssa. Kynän avulla voi käyttää entistä paremmin piirtosovelluksia tai kirjoittaa muistiinpanoja suoraan näytölle.

Laitteen suorituskyky on erinomainen. Valikot ja sovellukset toimivat täysin viiveettä ja kuvanlaatu on hintaluokassaan ylivoimainen.

> Tablet-laitteiden arvioita voi lukea myös Testinurkassa

Hyvän tabletin saa nyt entistä edullisemmin

Applen laitteen lisäksi testissä on harkinnanarvoisia vaihtoehtoja myös Android-käyttäjille, jotka arvostavat omien tiedostojen ja sovellusten sujuvaa hallintaa sekä muuta synkronointia Googlen käyttöjärjestelmässä.

Testissä on mukana kolme suhteellisen edullista mutta silti tasokasta Android-mallia. Tablettien suorituskyvyssä, varustelussa sekä kuvan- ja äänenlaadussa löytyi silti testissä eroja.

Lue koko suurtesti KotiMikron numerosta 13/2018 ja tutustu tämän hetken uusimpien taulutietokoneiden ominaisuuksiin.

Tablet-testi
Taulutietokoneiden suurtesti KotiMikron numerossa 13/2018

Saat tablet-näppäimistön KotiMikron mukana

Nyt saat KotiMikron mukana kätevän tablet-näppäimistön. Näppäimistö yhdistetään helposti bluetooth-tekniikan avulla tablet-laitteeseen. Oikeilla näppäimillä kirjoittaminen on huomattavasti mukavampaa kuin kosketusnäytöllä.

Näppäimistön yläreunassa on syvennys, joka pitää tabletin tai puhelimen paikallaan ja sopivassa kulmassa kirjoittamisen aikana. Näppäimistö tekee tabletistasi kuin minitietokoneen, jolla hoidat päivittäisiä tehtäviä helposti niin kotona kuin tien päällä.

Näppäimistön arvo on 39,90 euroa, mutta nyt saat näppäimistön ja neljä KotiMikroa yhteishintaan vain 21,90 eurolla.

> Klikkaa tähän tilataksesi 4 KotiMikroa ja langattoman tablet-näppäimiston

Ehkä sinua kiinnostaa...