Bluetooth-näppäimistö Androidille ja iPadille

Varsinkin pitkien tekstien kirjoittaminen helpottuu huomattavasti, kun käytössä on bluetooth-näppäimistö.

Bluetooth-näppäimistö on kätevä lisävaruste taulutietokoneelle

Taulutietokoneella tarkistaa näppärästi sähköpostit ja lukee päivän uutiset, mutta tablet soveltuu kehnosti pitkien tekstien kirjoittamiseen. Hankalalle virtuaalinäppäimistölle on kuitenkin hyvä vaihtoehto.

tiistai 7. elokuuta 2018 teksti Henning Dadkhah Rasmussen


Kätevät taulutietokoneet, kuten esimerkiksi Applen iPad, ovat suosittuja ja korvaavat jopa tietokoneen monissa toiminnoissa.

Tablet-laitteella on näppärä hoitaa pankkiasioita ja lukea sähköpostia sekä uutisia mukavasti sohvalla istuen – sen sijaan että siirtyisi työhuoneeseen, käynnistäisi tietokoneen ja odottelisi, että Windows käynnistyy.

Helposti liikuteltavat taulutietokoneet ovat omiaan myös viihdekäytössä, kuten videoiden katselussa ja kirjojen lukemisessa, mutta kirjoittamiseen tablet soveltuu huonosti.

Varsinkin pitkien tekstien kirjoittaminen kosketusnäytön virtuaalisella näppäimistöllä on kaikkea muuta kuin mukavaa, saati tehokasta.

Virtuaalisten näppäinten näppäinvaste on käytännössä olematon, joten virheitä tulee helposti, kun kosketus on epätarkka tai virtuaalinäppäimistö ei pysy kirjoitusvauhdissa mukana.

Näppäimistö parantaa tabletin käytettävyyttä

Taulutietokoneen virtuaaliselle näppäimistölle on kuitenkin hyvä vaihtoehto. 

Kaikissa nykyisissä tablet-laitteissa, niin Applen iPadeissa kuin Android-malleissa, on bluetooth-tekniikka, jonka avulla laitteeseen voi yhdistää erilaisia lisävarusteita. 

Käytännössä minkä tahansa bluetooth-tekniikkaa tukevan näppäimistön voi yhdistää taulutietokoneeseen ja parantaa sen avulla tablet-laitteen käytettävyyttä huomattavasti. 

Lue myös: Näin käytät bluetoothia

Bluetooth-näppäimistö Androidille ja iPadille

Bluetooth-näppäimistö lisää Android-tablettisi tai iPadisi käytettävyyttä huomattavasti, kun voit kirjoittaa pitkiäkin tekstejä helposti oikealla näppäimistöllä hankalan virtuaalinäppäimistön sijaan.

Tablet-koon näppäimistöt

Käytännöllisintä on hankkia nimenomaan tablet-laitteelle tarkoitettu näppäimistö. 

Tablet-näppäimistö vastaa mitoiltaan noin 10 tuuman taulutietokonetta. Ohut näppäimistö mahtuu hyvin samaan laukkuun tabletin kanssa. 

Jotkut bluetooth-näppäimistöt toimivat samalla myös tabletin suojakuorena kuljetuksen aikana.

Tablet-näppäimistössä on tuki, joka pitää tabletin paikallaan ja sopivassa kulmassa, kun näppäimistöllä kirjoitetaan.

Hinnat vaihtelevat ominaisuuksista ja valmistajasta riippuen. Halvimmillaan bluetooth-näppäimistön saa parila kympillä tai jopa sitäkin edullisemmin, ja kalleimmista malleista saa pulittaa reilusti yli sata euroa. 

Joka tapauksessa erillisellä bluetooth-näppäimistöllä on ilo kirjoittaa – vaikka kokonainen romaani.

Bluetooth-näppäimistö Androidille ja iPadille

Nyt saat neljä numeroa KotiMikroa ja kätevän tablet-näppäimistön yhteishintaan vain 21,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Saat tablet-näppäimistön KotiMikron mukana

Nyt saat KotiMikron mukana kätevän tablet-näppäimistön, jolla voit korvata taulutietokoneesi hankalan virtuaalinäppäimistön. 

Käytännöllinen bluetooth-näppäimistö vastaa mitoiltaan taulutietokonetta. Näppäimistö mahtuu hyvin laukkuun ja painaa vain 350 grammaa. 

Näppäimistö yhdistetään helposti bluetooth-tekniikan avulla tablet-laitteeseen tai älypuhelimeen. Oikeilla näppäimillä kirjoittaminen on ilo verrattuna kosketusnäytön hankalaan näppäimistöön. 

Näppäimistön yläreunassa on syvennys, joka pitää tabletin tai puhelimen paikallaan ja sopivassa kulmassa kirjoittamisen aikana. 

Näppäimistön arvo on 39,90 euroa, mutta nyt saat näppäimistön ja neljä KotiMikroa yhteishintaan vain 21,90 eurolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...