nainen, tietokone, puhelin, kysymys

Näin käytät Bluetoothia

Mitä iloa bluetoothista on, miten sen saa päälle ja miksi sen nimi on bluetooth? Tässä on bluetooth-pikaopas ja Android-, iPhone-, Windows- ja Sailfish-puhelimille.

maanantai 6. elokuuta 2018

Yhä useammissa laitteissa käytetään bluetooth-yhteyttä johtojen sijasta - mm. näppäimistöissä, hiirissä, kuulokkeissa ja kaiuttimissa. Bluetooth on tekniikka ja standardi langattomaan tiedonsiirtoon esimerkiksi tietokoneen, langattoman korvanapin tai aktiivisuusrannekkeen ja älypuhelimen välillä.

Mikä ihmeen bluetooth?

Bluetooth on suomeksi "sinihammas". Harald Sinihammas oli Tanskan ja Norjan yhdistänyt Tanskan muinainen kuningas viikinkiajalla v. 958–987. Lisänimi tuli siitä, että yksi hänen etuhampaistaan oli vahingoittunut ja tummunut sinertäväksi, tai joidenkin lähteiden mukaan siitä, että hän oli viikingiksi poikkeuksellisen tummaihoinen ja tummatukkainen.

Bluetooth-tekniikalla tähdättiin puhelin- ja tietokonetekniikan yhdistämiseen, mikä takia valtakuntien yhdistäjän, Harald Sinihampaan nimi otettiin tekniikan nimeksi. Bluetoothin symboli muodostuu viikinkien riimukirjaimista H ja B - Harald Blåtand.

MITEN BLUETOOTH-YHTEYS LUODAAN?

Android-puhelimet (Samsung): 

 1. Valitse asetukset (rattaan kuva), valitse Yhteydet - Verkkoyhteydet - Bluetooth. Laita bluetooth päälle.
 2. Puhelin etsii lähistöllä olevat bluetooth-laitteet. Valitse yhdistettävä laite Käytettävissä olevat laitteet -listasta. Android-puhelin lähettää bluetooth-liitospyynnön ja näyttää mahdollisen vahvistussalasanan.
 3. Yhteyden luomiseksi yhteys on hyväksyttävä myös laitteessa, johon yhteys muodostetaan. Katso tarvittaessa sen ohjeista, miten hyväksyt bluetooth-yhteyden.
 4. Kun yhteys toiseen laitteeseen on luotu, laitteen nimi näkyy Android-puhelimessa bluetooth-yhteyksissä.

iPhone: 

 1. Avaa Asetukset > Bluetooth. Laita bluetooth päälle. Puhelin etsii lähistöllä olevat bluetooth-laitteet. Yhdistettävät laitteet saavat olla enintään noin 9 metrin päässä toisistaan.
 2. Jos iPhone ei löydä yhdistettävää laitetta, vastapuoli saattaa löytää iPhonen, ja yhteyden saa muodostettua sen jälkeen. Katso tarvittaessa toisen laitteen ohjeista, miten sillä muodostetaan bluetooth-yhteys.
 3. Kun iPhone ja toinen laite löytävät toisensa, iPhone näyttää bluetooth-parinmuodostuspyynnön ja mahdollisen vahvistussalasanan.
 4. Hyväksy pyyntö. Kun yhteys toiseen laitteeseen on luotu, laitteen nimi näkyy IPhonessa bluetooth-yhteyksissä.

Windows-puhelimet (Lumia):

 1. Avaa Asetukset > Bluetooth. Laita bluetooth päälle. Puhelin etsii lähistöllä olevat bluetooth-laitteet.
 2. Jos puhelin ei löydä yhdistettävää laitetta, yhdistettävällä laitteella saattaa löytää Windows-puhelimen, ja yhteyden saa muodostettua sen jälkeen. Katso tarvittaessa toisen laitteen ohjeista, miten sillä muodostetaan bluetooth-yhteys.
 3. Kun Windows-puhelin ja toinen laite löytävät toisensa, Windows-puhelin näyttää bluetooth-pariliitospyynnön ja mahdollisen vahvistussalasanan.
 4. Hyväksy pyyntö. Kun yhteys toiseen laitteeseen on luotu, laitteen nimi näkyy bluetooth-yhteyksissä.

Sailfish-puhelimet (Jolla): 

 1. Avaa Asetukset > Bluetooth. Laita bluetooth päälle. Valitse Etsi laitteita. Puhelin etsii lähistöllä olevat bluetooth-laitteet.
 2. Kun Sailfish-puhelin ja toinen laite löytävät toisensa, Sailfish-puhelin näyttää bluetooth-parinmuodostuspyynnön ja mahdollisen vahvistussalasanan.
 3. Hyväksy pyyntö. Kun yhteys toiseen laitteeseen on luotu, laitteen nimi näkyy bluetooth-yhteyksissä.

Saat tablet-näppäimistön KotiMikron mukana

Nyt saat KotiMikron mukana kätevän tablet-näppäimistön, jolla voit korvata taulutietokoneesi hankalan virtuaalinäppäimistön. Käytännöllinen bluetooth-näppäimistö vastaa mitoiltaan taulutietokonetta. Näppäimistö mahtuu hyvin laukkuun ja painaa vain 350 grammaa.

Näppäimistö yhdistetään helposti bluetooth-tekniikan avulla tablet-laitteeseen tai älypuhelimeen. Oikeilla näppäimillä kirjoittaminen on ilo verrattuna kosketusnäytön hankalaan näppäimistöön.

Näppäimistön yläreunassa on syvennys, joka pitää tabletin tai puhelimen paikallaan ja sopivassa kulmassa kirjoittamisen aikana. 

Näppäimistön arvo on 39,90 euroa, mutta nyt saat näppäimistön ja neljä KotiMikroa yhteishintaan vain 21,90 eurolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...