Samsung Galaxy A42 5G
Samsung Galaxy A42 5G.

Samsungin uutuuspuhelin Samsung Galaxy A42 5G tuo edullisena laitteena 5G:n mahdollisuudet yhä useampien saataville ja tarjoaa käyttöön myös muut tärkeimmät tekniikat.

© Samsung

Täysiverisen 5G-puhelimen saa nyt edullisesti

Markkinoille tulee ilahduttavasti myös edullisia 5G-puhelimia. Tämän hetken edullisin on Samsungin uutuusmalli Galaxy A42 5G, joka maksaa karvan alle 350 euroa.

maanantai 16. marraskuuta 2020 teksti M. Østergaard


5G-innostus on suurta. Sen osoittavat operaattoreiden myyntitilastot. 

Esimerkiksi DNA:n myymistä uusista puhelimista jo 30 prosenttia on 5G-malleja.

Maaliskuussa markkinoille tulleet 5G-puhelimet olivat vielä kalliita, mutta se ei estänyt innostusta, ja syksyllä into hankkia 5G-puhelin vain kiihtyi, kun saataville alkoi tulla myös edullisia malleja.

Samsungin lokakuussa teettämän kyselyn mukaan jopa 56 prosenttia suomalaisista kokee haluavansa nykyistä nopeamman mobiiliyhteyden, ja joka neljäs (25 %) kertoo 5G-yhteyden olevan tärkeä ominaisuus seuraavassa puhelimessaan.

> Tästä jutusta löydät linkit operaattoreiden 5G-kuuluvuuskarttoihin

5G-puhelin alle 350 eurolla

Samsungin uusimman 5G-puhelimen, Galaxy A42 5G:n suositushinta jää karvan alle 350 euron. 

Kyseessä on täysiverinen 5G-puhelin, josta löytyy edullisesta hinnasta huolimatta kaikki tärkein teknologia. Galaxy A42 5G:ssä on monipuolinen neloiskamera, Infinity-U-näyttö ja pitkäkestoinen sekä luotettava akku.

"Esittelemme nyt ilolla markkinoiden edullisimman 5G-puhelimen, jonka ansiosta lähes jokaisella on mahdollisuus hyötyä seuraavan sukupolven yhteyksistä. Galaxy A42 5G on lisäksi pakattu täyteen vakuuttavaa tekniikkaa laadukkaan kameran ja näytön sekä pitkäkestoisen pikaladattavan akun muodossa", sanoo tiedotteessa Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

> Lue myös: 5G-puhelimissa on jo varaa valita

Neloiskamera edullisessa 5G-puhelimessa

Samsungin uutuuden 6,6-tuumainen HD Infinity-U Super AMOLED -näyttö herättää valmistajan mukaan elokuvat ja muut videomateriaalit eloon. Värikkään ja kirkkaan hd-tarkkuuksisen näytön ja suuren 5000 milliampeeritunnin akun yhdistelmällä sisällöistä voi nauttia pitkään. 

Kun on viimein aika ladata puhelin, akku täyttyy nopeasti 15-wattisen pikalatauksen avulla.

Galaxy A42 5G:ssä on monipuolinen neloiskamera. 48 megapikselin pääkamera ja kahdeksan megapikselin laajakulmakamera lupaavat näyttäviä maisemakuvia. 

Viiden megapikselin makrokamera taas varmistaa, että yksityiskohdat saadaan talteen läheltäkin. Viiden megapikselinsyvyyskameran ansiosta käyttäjät voivat myös ottaa bokeh-efektillä maustettuja kuvia, joissa tarkennus on vain kohteessa ja kuvan tausta sumentuu pois häiritsemästä. 

Lisäksi Galaxy A42 5G:ssä on 20 megapikselin etukamera laadukkaita selfieitä ja videopuheluita varten.

Galaxy A42 5G:ssä on 128 gigatavun tallennustila ja neljä gigatavua muistia. Puhelin tukee microsd-muistikortteja aina teratavun kokoon asti.

Galaxy A42 5G:n värivaihtoehtoina ovat Prism Dot Black, Prism Dot White ja Prism Dot Grey, ja suositushinta on 349 euroa. 

> Lue myös: Kolme edullista 5G-puhelinta


Ehkä sinua kiinnostaa...