Älypuhelin taittuvalla näytöllä

Taittuvanäyttöisiä puhelimia on tulossa monelta valmistajalta. Taittuva näyttö tulee ensin huippumalleihin, joiden hinta hipoo pilviä.

Taittuvanäyttöinen puhelin rassaa kukkaroa

Tulevissa puhelinuutuuksissa katsellaan taittuvia näyttöjä, mutta ensin vain huippukalliissa huippumalleissa. Edullisiin malleihin näyttö ei taitu vielä pariin vuoteen.

maanantai 4. maaliskuuta 2019


Taittuvanäyttöisten puhelimien tulosta on kohistu jo jokunen vuosi, ja niiden on kerrottu olevan aivan kulman takana. Nyt niitä on sitten vihdoin viimein nähty!

Samsung ja Huawei esittelivät hiljan päättyneillä Barcelonan mobiilimessuilla taittuvanäyttöiset puhelimensa. Myös hintaluokasta saatiin tietoa.

Koska taittuva näyttö nähdään ensin vain valmistajien huippumalleissa, on laitteiden hintakin sen mukainen. Halvempia malleja odotetaan kuitenkin jo parin vuoden kuluessa.

Lue myös: Tämän hetken etevimmät kamerapuhelimet 

Tällaisia uudet taittuvanäyttöiset puhelimet ovat:

Samsung Galaxy Fold

Taittuvanäyttöinen Samsung Galaxy Fold

Taittuva Samsung Galaxy Fold on yksi puhelinrintaman uusista mullistajista. Markkinoille se tulee toukokuun alkupuolella.

Samsung on julkistanut pitkään odotetun taittuvan puhelimensa Galaxy Foldin, jonka 4,6-tuumaista eli 11,7-senttistä ulkonäyttöä käytetään puhelimena, kun laite on kahtia taitettuna, ja auki taitettuna laitteessa on suuri lähes tablet-koon näyttö.

Auki taitetun näytön koko on 7,3 tuumaa eli peräti 18,5 senttiä. Näytön tarkkuus on 1536 x 2152 pikseliä. Kameroita on kuusi. Kolme kameraa on takapaneelissa, 16 megapikselin ultralaajakulma,12 megapikselin laajakulma ja 12 megapikselin tele. Kaksi kameraa (10 + 8 Mpix) on esiin avautuvassa sisänäytössä ja yksi kamera (10 Mpix) on etukannessa.

 Muistia Foldissa on peräti 12 gigatavua ja tallennustilaakin on hulppeat 512 gigatavua. Akun kapasiteetti on 4380 milliampeerituntia.

Samsung Galaxy Fold tulee myyntiin Euroopassa toukokuun alussa noin 2000 euron hintaan.

Huawei Mate X

Huawei on ratkaissut taittuvan näytön hieman eri tavalla kuin Samsung.

Samsungin Galaxy Foldissa näyttö taittuu sisään, kun taas Huawein Mate X -puhelimen näyttö taittuu ulospäin, jolloin sitä voi käyttää myös taitettuna.

Huawei Mate X

Videopätkästä näkee, kuinka Huawei Mate X:n näyttö taittuu ulospäin.

© Mashable

Huawei Mate X -älypuhelimessa on avattuna kahdeksantuumainen näyttö, jonka tarkkuus on 2480 x 2200 pikseliä. Kameroita on kolme. Pääkamerassa on 40 megapikseliä, ultralaajakulmassa 16 ja zoomissa 8 megapikseliä. Selfien voi sommitella, kun kääntää puhelimen ympäri.

Muistia Mate X:ssä on kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa Samsungin Foldin tavoin 512 gigatavua. Akun kapsiteetti on 4500 milliampeerituntia.

Huawei Mate X tulee myyntiin vuoden puolivälissä 2299 euron hintaan.

Huawei Mate X -älypuhelimen eri näyttökoot

Huawei Mate X -älypuhelimessa on kolme eri näyttökokoa.

Lisää taittuvia puhelimia tulossa

Samsungin ja Huawein monen tuhannen euron taittuvat puhelimet saavat haastajia ja todennäköisesti myös huomattavasti edullisempia muilta valmistajilta.

Muun muassa Motorola, Xiaomi, Oppo ja TCL ovat esitelleet prototyyppejä, joiden luvataan tulevan myyntiin 2019-2020, mutta tarkempia tietoja saatavuudesta ei vielä ole.

Myös Xiaomi on esitellyt taittuvalla näytöllä varustettua puhelinta.

Xiaomilta odotetaan älypuhelinta, jonka näyttö taittuu kahdelta reunalta.

Taittuvia näyttöjä on esitellyt myös LG, mutta ei vielä älypuhelimissa. Aika näyttää, tuoko LG taittuvan näytön osaajana tekniikkaansa myös puhelimiin.

Vähemmän tunnettu kiinalainen TCL on jo esitellyt prototyyppeinä useita eri tavoilla taittuvia näyttöjä, joten odotettavissa on huokeita ratkaisuja. Varmasti myös esimerkiksi Huawei tuo markkinoille useita eri taittuvia malleja, koska yhtiössä uskotaan, että taittuva puhelin voi suosiossa ohittaa tavallisen älypuhelimen.  

Ehkä sinua kiinnostaa...