Nokia 9 PureView kamerapuhelin

Nokia 9 PureView esiteltiin tämän vuoden Mobile World Congress -tapahtumassa. Laitteessa on maailman ensimmäinen viiden kameran järjestelmä.

5 kameraa ja 10x optinen zoom: Uudet kamerapuhelimet tarjoavat hurjia ominaisuuksia

Saako olla puhelin, jossa on viisi kameraa tai mahtizoom? Barcelonan mobiilimessuilla esiteltiin uusimmat huippupuhelimet ja kameratekniikat.

tiistai 26. helmikuuta 2019 teksti N. Ernst


Maailman mahtavin mobiilitapahtuma Barcelonan Mobile World Congress -messut pannaan pakettiin torstaina helmikuun viimeisenä päivänä. 

Viikon kestäneillä messuilla esiteltiin taas kerran koko joukko uutuuspuhelimia ja uusia tekniikoita. 

Eteenpäin on menty isoin harppauksin varsinkin kuvausteknologiassa. 

Joukosta erottuu varsinkin kolme kamerapuhelinta. 

1. Nokia 9 PureView – ensimmäinen viiden kameran älypuhelin 

HMD Global esitteli Nokia 9 PureView -älypuhelimen, jossa on maailman ensimmäinen viiden takakameran järjestelmä Zeiss-optiikalla ja joka tarjoaa seuraavan sukupolven tietokoneohjattua kuvausteknologiaa tosikuvaajille. 

Nokia 9 PureView ottaa kaikki kuvat HDR-muodossa. Laitteen kaikki viisi kameraa ottavat kuvan samanaikaisesti ja yhdistävät ne yhdeksi 12 megapikselin kuvaksi, jolle luvataan erinomainen dynamiikka-alue ja syväterävyys.

Kameroista kaksi ovat värikennoja, joiden tehtävä on synnyttää tarkkaa ja elävää värikuvaa, ja lopuissa kolmessa on mustavalkokenno, joka antaa kuville terävyyttä ja yksityiskohtaisuutta. 

Koska kaikkien kameroiden tarkkuus on 12 megapikseliä ja jokaisessa Nokia 9 PureView -älypuhelimella otetussa kuvassa käytetään kaikkia viittä kameraa, niin kuvausdataa kertyy parhaimmillaan uskomattomat 60 megapikseliä.

Nokia 9 PureView on parhaillaan ennakkomyynnissä. Toimitukset ja myynti alkavat 14. maaliskuuta. Puhelimen suositushinta on 599 euroa.

Nokia 9 PureView

Nokia 9 PureView on 8 millimetriä ohut, ja puhelimessa on peräti viisi kameraa, jotka ovat takakuoren tasossa. Kameratekniikka tarjoaa kuvaajille todelliset unelmaominaisuudet.

© Nokia

2. Oppo – 10-kertainen optinen zoom

Kun pitää päästä oikein kaukaa lähelle tiirailemaan, niin kuvaustekniikaksi voi jatkossa valikoida kiinalaisen Oppon uutuuden.

Yhtiö esitteli mobiilimessuilla uutta tekniikkaa, joka tuo kohteen entistä lähemmäksi.

Oppon erikoisuus on 10-kertaisen häviöttömän zoomin sisältävä kamerajärjestelmää. Keksintö on mullistava, sillä puhelimissa on tähän asti totuttu lähinnä häviöttömiin 2x- tai 3x-zoomeihin.

Tehokkaan optisen zoomin puuttuminen on tähän asti johtunut siitä yksinkertaisesta syystä, että ohuessa puhelimessa ei ole tilaa telelle.

Oppo paras kamerapuhelin

Oppon kamerajärjestelmä tarjoaa 10x-zoomin mutta mahtuu silti puhelimen ohuisiin kuoriin. Ratkaisuna on periskooppijärjestelmä, jossa valo ohjataan kameran kennolle prisman kautta.

Ensimmäisiä Oppon tekniikalla varustettuja puhelimia on Oppon mukaan luvassa tämän vuoden toisella neljänneksellä.

© Oppo

Oppo on ratkaissut asian erikoisella prismaan perustuvalla periskooppijärjestelmällä. Siinä tele on poikittain puhelimen sisällä, jolloin kamerayksikön paksuus jää alle seitsemän millimetrin.

Oppon kehittämässä järjestelmässä on lisäksi optinen kuvanvakain pääkameralle ja teleosalle. Molempiin tulee myös oma tarkennin.

3. Samsung S10+ – paras kamerapuhelin aikoihin

Samsung on jo pitkään ollut kamerapuhelinvalistajien kärkikaartia. Erityisesti yhtiön Galaxy S -sarjalaiset ovat aina olleet varustettuja Samsungin uusimmilla ja parhaimmilla kameroilla. 

Tämä pätee myös Samsungin uuteen lippulaivaan Samsung Galaxy S10+ -puhelimeen, joka esiteltiin vähän ennen Barcelonan Mobile World Congress -messutapahtumaa. 

Samsung Galaxy S10+ on paras kamerapuhelin

Samsung Galaxy S10+ on rankattu parhaimmaksi kamerapuhelimeksi.

© Samsung

Samsung Galaxy S10 tarjoaa monipuoliset ominaisuudet, joista voit lukea lisää täältä

Myös laitteen kamera on vakuuttava.

Kamerapuhelimia testaava ja rankkaava DxOMARK-sivusto on jo testannut Samsungin lippulaivapuhelimen ja tullut siihen lopputulemaan, että puhelin ottaa parempia kuvia kuin Applen, Googlen, Huawein, Sonyn ja LG:n mallit – ainakin siis testiolosuhteissa. 

Samsung Galaxy S10+ -mallissa on kolme takakameraa, 12 megapikseli kamera, ultralaajakulma ja telekamera. 

Ehkä sinua kiinnostaa...