Samsung Galaxy Z Fold4 taitettavalla näytöllä ja kynällä
Samsung Galaxy Z Fold4

Galaxy Z Fold4:n taitettava näyttö tarjoaa uusia mahdollisuuksia puhelimen käyttöön.

© Samsung

Taita näyttö kokoon Samsungin uusissa puhelimissa

Samsungin kaksi uutta puhelinta voidaan taittaa keskeltä.

maanantai 15. elokuuta 2022

Samsung panostaa puhelimiin, joissa on taittuvat näytöt, ja eteläkorealainen yritys on juuri tuonut markkinoille kaksi uutta puhelinta, jotka taittuvat kahtia.

Nämä mallit eivät ole pelkästään edullisia, vaan ne tarjoavat myös vastinetta rahoille.

Suurempi kahdesta uudesta puhelimesta on Galaxy Z Fold4. Taitettuna se on tavallisen 6,2 tuuman älypuhelimen kokoinen, mutta avattuna näyttö on lähes neliönmuotoinen 21,6:18-muodossa, ja sen halkaisija on 7,6 tuumaa. Resoluutio on 2176 x 1812 pikseliä.

Lue myös: Henkilökohtaiset tietosi pysyvät vastaisuudessa suojattuina myös puhelimen korjauksen aikana

Kolme takakameraa

Galaxy Z Fold4:n takana on kolme kameraa: 50 megapikselin pääkamera, 12 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 10 megapikselin telekamera.

Etukamera on piilotettu näytön alle, joten voit hyödyntää näytön suurta pinta-alaa.

Galaxy Z Fold4:ää voi käyttää Samsungin S-Penin kanssa, joten voit tehdä muistiinpanoja suoraan näytölle, mutta kynä on ostettava erikseen.

Galaxy Z Fold4 -mallista on saatavana kaksi versiota. Edullisin 256 gigatavun tallennustilalla varustettu malli maksaa 1 880 euroa, joten puhelimen näytön taittamismahdollisuuteen kannattaa todella olla tyytyväinen.

> Lue lisää Samsung Galaxy Z Fold4:stä.

Galaxy Z Flip4 on pienempi Samsungin kahdesta uudesta taitettavasta puhelimesta. Siinä on tavallisesta älypuhelimesta tuttu täysikokoinen 6,7 tuuman näyttö. Ainoa ero on, että Galaxy Z Flip4:ssä voit taittaa näytön kahtia, jolloin puhelin mahtuu helpommin taskuun.

> Lue lisää Samsung Z Flip4:stä.

Kun puhelin on taitettuna, voit käyttää sen ulkopuolella olevaa pientä 1,9 tuuman näyttöä esimerkiksi viestien lukemiseen tai kellonajan tarkistamiseen. Sekä ulkonäytössä että taitettavassa näytössä käytetään Samsungin omaa AMOLED-tekniikkaa, jossa on yleensä suuri kontrasti.

Galaxy Z Flip4:stä on saatavana useita eri versioita. Edullisin, jossa on 128 gigatavua tallennustilaa, maksaa 1 150 euroa.

Testasimme uuden puhelimen edeltäjää, ja Galaxy Z Flip 3 oli itse asiassa ensimmäinen puhelin, jossa tuntui todella siltä, että pystyimme käyttämään taitettavaa näyttöä johonkin järkevään. 

Voit lukea puhelimen testin Testinurkasta täältä.

> Lue Samsung Galaxy Flip3 -testimme täältä

Tutustu Samsungin uusien puhelinten kohokohtiin.

Galaxy Z Flip4 taitettuna
Samsung Galaxy Z Flip4

Galaxy Z Flip4:ssä on pieni lisänäyttö, jota voi käyttää puhelimen ollessa taitettuna.

© Samsung

Ehkä sinua kiinnostaa...