Puhelimen lähettäminen korjattavaksi yhdessä pääsykoodin kanssa edellyttää suurta luottamusta, sillä puhelimeen on tallennettu kaikki yksityiset tietosi.

Henkilökohtaiset tietosi pysyvät vastaisuudessa suojattuina myös puhelimen korjauksen aikana

Samsung on juuri lanseerannut kotimaassaan uuden ominaisuuden, jonka avulla voit lukita henkilökohtaiset tietosi kokonaan, kun toimitat puhelimesi korjattavaksi – kuitenkin niin, että puhelinkorjaamo voi testata puhelintasi.

tiistai 9. elokuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Jos puhelimesi näyttö rikkoutuu tai jos matkapuhelimessa ilmenee muuta vikaa, se lähetetään korjattavaksi jälleenmyyjälle tai valtuutettuun korjaamoon.

Tällöin korjaamo pyytää usein avaamaan puhelimen lukituksen tai antamaan pääsykoodin, jotta he voivat testata niitä puhelimen osia, joita olet pyytänyt korjaamaan.

Voi olla yksityisyyden loukkaus

On tietenkin aina epämiellyttävää, että muut pääsevät täysin käsiksi yksityisiin kuviin ja muihin tietoihin, joita nykypuhelimet pitävät sisällään.

Mediassa on myös viime vuosina ollut esillä useita tapauksia, joissa juuri korjaamojen työntekijät ovat ilmeisesti väärinkäyttäneet asiakkaiden puhelimia ja nuuskineet niillä olleita valokuvia.

> Lue Etunurkasta, miten voit hallita yksityisyyttäsi

Samsung laittaa stopin nuuskinnalle

Suurvalmistaja Samsung on nyt laatinut ratkaisun ongelmaan – näin yritys itse kertoo lehdistötiedotteessaan (koreaksi – käytä tarvittaessa Google Kääntäjää apuna, jos haluat lukea sen).

Lue myös: Mikä on Google Kääntäjä?

Ratkaisuna on yksinkertaisesti se, että Samsungin puhelimiin on lisätty korjaustila, jonka voi käynnistää puhelimen asetuksista. 

Tässä tilassa korjaajalla on pääsy puhelimen sovelluksiin ja laitteistoon, joten hän voi testata esimerkiksi kameran tai näytön vaihtoa, mutta pääsy henkilökohtaisiin tietoihin on estetty.

Tämä tarkoittaa, että puhelintasi korjaava henkilö ei pääse käsiksi esimerkiksi valokuviin, viesteihin tai tileihin ja voi käyttää vain puhelimesi vakiosovelluksia.

Ei vielä Suomessa

Tämä älykäs ominaisuus lanseerataan aluksi vain Samsungin kotimaassa Etelä-Koreassa ja Galaxy S21 -mallissa, mutta ominaisuus on tarkoitus ottaa käyttöön myöhemmin myös muilla alueilla ja muissa puhelinmalleissa.

Lue myös: Mikä on Android? Kaikki matkapuhelinten ja tablettien käyttöjärjestelmästä

Toivottavasti myös kilpailijat keksivät samankaltaisia ratkaisuja, kun he näkevät suuren Samsungin toimivan näin.

Ehkä sinua kiinnostaa...