Pokemon go monster

Pokémon Go lyö kaikki ennätykset

Ensimmäisen kuukautensa ylä- ja alamäistä huolimatta Pokémon Go on kaikkien aikojen nopeimmin isoa rahaa tuottanut sovellus.

tiistai 9. elokuuta 2016

Candy Crush ja Clash Royale ovat lyötyjä. Siinä missä Candy Crush tuotti ensimmäisen kuukautensa aikana noin 28 miljoonaa ja Clash Royale peräti 125 miljoonaa dollaria, Pokémon Go tuotti maailmanlaajuisesti 200 miljoonaa dollaria eli noin 180 miljoonaa euroa ensimmäisen kuukautensa aikana.

Pokémon Go -pelissä jahdataan todellisiin paikkoihin Google Maps -karttapavelun avulla sijoitettuja hahmoja. Pelaaminen on ilmaista, mutta pelin sisällä voi tehdä etenemistä auttavia ostoksia, joihin kuuluvat muun muassa hyödylliset poképallot ja luret. Varsinkin luret ovat suosittuja, sillä ne houkuttelevat paikalle pokémoneja. Myös baarit ja muut virvokkeita tarjoavat tahot voivat luren avulla saada pokéttajia asiakkaikseen.

Kadonneita pokémoneja Kaikkia kohteita saa haltuunsa maksamatta, mutta moni pelaaja kuitenkin käyttää rahaa pelissä etenemiseen. Pelin epävakaisuus herättikin jonkinlaisen äläkän, kun pokémonit tuntuivat menettävän tehonsa ja katoilivat oikkulevien palvelimien takia. Pelin kehittänyt Niantic on kuitenkin palauttanut rahoja pelaajille.

Uusi jäljitysmuoto Viime viikkoina on myös valitettu siitä, että Niantic poisti suositun jäljitystoiminnon, jolla pokémonien jahtaaminen oli helpompaa. Yhtiö myös sulki sivustoja, jotka tarjosivat pelaajille vaihtoehtoisia tapoja jäljittää pokémoneja, mikä sekin närästi pelaajia.

Nyt vaikuttaa siltä, että Niantic on kuunnellut palautetta. Yhtiö on lanseerannut uuden jäljitysmuodon ja palauttanut hyödyllisen akunsäästötoiminnon. Nähtäväksi jää, kuinka uusi toiminto otetaan vastaan.

Kaikesta huolimatta Pokémon Go jyrää kuin juna, ja nyt jännitetään jo sitä, mitä kivaa kehittäjät tarjoavat peliin syksyn aikana.

Pokémon Go -pelin voi ladata ilmaiseksi Android- tai iOS-sovelluskaupasta.

Pokémon Go -huijaukset levittävät haitakkeita

Pokémon Go on listaykkönen

Ehkä sinua kiinnostaa...