Näin teet kuvakaappauksen puhelimella

Puhelimen näytöltä voi tallentaa kuvakaappauksen helposti.

Näin teet kuvakaappauksen puhelimella

Puhelimen näytön kuvan kaappaaminen talteen onnistuu kaikilla puhelimilla. Menetelmä vaihtelee hieman valmistajittain. Huippumalleissa on lisäksi käteviä aputoimintoja.

maanantai 28. toukokuuta 2018 teksti P. Jensen

Puhelimen näytön kuvan saa tallennettua kuvatiedostoksi vastaavalla tavalla kuin tietokoneen näytöltä tehdyn ruutukaappauksen.

Puhelimella tehtävä kuvakaappaus onnistuu lähes kaikilla puhelimilla samalla menetelmällä, käyttämällä puhelimen painikkeita.

Joissain puhelinmalleissa on valmistajan omia apusovelluksia ja toimintoja näytön kuvan kaappaamiseen. Valmistajien lippulaivamalleissa ja ns. premium-malleissa kuvakaappauksen ottaminen on tehty todella helpoksi ja käteväksi. 

Kuvakaappaus iPhonella:

Kuvakaappaus onnistuu helposti iPhonen painikkeilla. 

Paina yhtä aikaa virtapainiketta ja kotipainiketta. 

Kuuluu laukaisijan ääni ja näyttö välähtää. Kuva tallentuu Kuvat-sovellukseen. Uusimmassa iOS-versiossa kuvakaappaus näkyy hetken pienoiskuvana, jonka valitsemalla voi tehdä kuvaan muutoksia ennen tallennusta.

Kuvakaappaus iPhone X:llä, iPhone Xs:llä ja iPhone Xs Maxilla:

Koska iPhone X-, iPhone Xs- ja iPhone Xs Max -puhelimissa ei ole kotipainiketta, kuvakaappaus tehdään hieman eri tavalla kuin muissa iPhone-malleissa. Yhtä helppoa se kuitenkin kaikissa on.

Paina yhtä aikaa virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta, niin ruutu tallentuu kuvana ja kuvakaappaus näkyy myös hetken pienoiskuvana.

Kuva tallentuu Kuvat-sovellukseen.

Kuvakaappaus Androidissa:

Kuvakaappaus onnistuu lähes kaikissa Android-puhelimissa samalla tavalla.

Paina virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta, niin näyttökuva tallentuu Gallerian Kuvakaappaukset-kansioon.

Jos puhelimessa on fyysinen kotipainike, niin käytä sitä virtapainikkeen kanssa.

Joissain malleissa, kuten esimerkiksi Sonylla, kuvakaappauksen saa myös niin, että painaa virtapainiketta niin kauan kunnes esiin tulee virrankatkaisunäyttö. Siitä voi valita näyttökuvan tai näyttövideon tallennuksen.

Joissain Android-puhelimissa on painikekäytön lisäksi
aputoimintoja kuvakaappauksen tekemiseen:

Kuvakaappaus Samsungin puhelimilla:

Sen lisäksi, että Samsungilla saa näytön kuvan talteen virtapainiketta ja kotipainiketta tai äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta painamalla, ruutukaappaus onnistuu lippulaivamalleissa vielä paljon näppärämmin.

Samsungissa tarvitsee vain pyyhkäistä kämmensyrjällä näytön yli, niin näytön kuva tallentuu. Toiminto pitää yleensä ottaa erikseen käyttöön puhelimen eleasetuksissa.

> Lue lisää asiaa puhelimista, vinkkejä ja testejä

Kuvakaappaus Huawein puhelimilla:

Myös Huawein puhelimissa kuvakaappaus toimii virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeiden yhdistelmällä.

Huawein lippulaivamalleissa on lisäksi kätevä aputoiminto.

Näyttökuva tallentuu, kun koputat näyttöä kaksi kertaa yhdellä rystysellä. Kun kopautat rystysellä kerran ja jätät rystysen kiinni näyttöön, voit rajata kaapattavan alueen piirtämällä rystyselläsi. Kahden rystysen kaksoisnapautus käynnistää puolestaan videokaappauksen.

Lue myös: Näin teet kuvakaappauksen tietokoneella

Ehkä sinua kiinnostaa...