Testaa puhelimesi nopeus

Kuinka nopea puhelimesi on verrattuna markkinoiden huippumalleihin? Nyt voit testata puhelimesi nopeutta helposti.

© Shutterstock

Näin tarkistat puhelimesi nopeuden

Haluatko tietää, miten luurisi pärjää vertailussa nopeimpiin puhelinmalleihin? Lataa testaussovellus ja suunnista vertailusivustolle, niin olet taas vähän viisaampi.

maanantai 12. lokakuuta 2020 teksti M. Flinck


Oletko hankkimassa mahdollisimman suorituskykyistä puhelinta? Vai oletko vain utelias tietämään, kuinka nykyinen puhelimesi pärjää vertailussa tämän hetken huippumalleille?

Testiapua ja vertailutuloksia antaa Geekbench, joka on käytetyimpiä työkaluja puhelinten suorituskyvyn mittaamiseen.

Palvelussa voi tarkastella tehokkaimpien Android-puhelimen keskinäisiä voimasuhteita – tai vastaavasti puhelimia ja tablet-laitteita, jotka käyttävät Applen mobiilikäyttöjärjestelmää. 

Lue myös: Tässä on paras älypuhelin juuri nyt

Apple iPhone 12 on tämän hetken suorituskykyisin puhelin

Jokainen testattu puhelin saa kokonaispisteet, jotka Geekbench kalkyloi muun muassa puhelimen laskentatehon ja graafisen suorituskyvyn perusteella.

Tällä hetkellä kuningasluuri on Applen uusi iPhone 12, joka kirjoitushetkellä oli 1583 pisteessä. Tehokkaimmat Android-puhelimet sijoittuvat paljon alemmas listalla.

> Katso tuloslistat täältä – sivun yläreunasta oikealta voit valita Android- tai iOS-mallit.

Näin testaat puhelimesi

Asenna ensin Geekbench-sovellus puhelimeesi ja suorita sitten testi, niin saat pisteet, joita voit verrata Geekbenchin sivustolla oleviin pisteisiin.

Pisteitä vertailemalla saat jonkinlaisen käsityksen siitä, kuinka nopea tai hidas luurisi on verrattuna muihin malleihin.

Voit ladata Geekbench-sovelluksen laitteesi sovelluskaupasta. Sovelluksen iPhone-versio on tällä hetkellä maksullinen, hinta on 1,09 euroa. Android-versio on ainakin toistaiseksi maksuton.

Ehkä sinua kiinnostaa...