Testaa puhelimesi nopeus

Kuinka nopea puhelimesi on verrattuna markkinoiden huippumalleihin? Nyt voit testata puhelimesi nopeutta helposti.

© Shutterstock

Näin tarkistat puhelimesi nopeuden

Haluatko tietää, miten luurisi pärjää vertailussa nopeimpiin puhelinmalleihin? Lataa testaussovellus ja suunnista vertailusivustolle, niin olet taas vähän viisaampi.

torstai 31. tammikuuta 2019 teksti M. Flinck


Oletko hankkimassa mahdollisimman suorituskykyistä puhelinta? Vai oletko vain utelias tietämään, kuinka nykyinen puhelimesi pärjää vertailussa tämän hetken huippumalleille?

Testiapua ja vertailutuloksia antaa AnTuTu, joka on käytetyin työkalu puhelinten suorituskyvyn mittaamiseen.

Palvelussa voi tarkastella 50 tehokkaimman Android-puhelimen keskinäisiä voimasuhteita –tai vastaavasti 24 puhelimen, tabletin ja musiikkisoittimen, jotka käyttävät Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmää. 

iPhone XS on tämän hetken tehokkain puhelin

Jokainen testattu puhelin saa pisteet, jotka AnTuTu kalkyloi muun muassa puhelimen laskentatehon ja graafisen suorituskyvyn perusteella.

Tällä hetkellä kuningasluuri on iPhone XS, joka oli kirjoitushetkellä saalistanut ylivoimaiset 355 866 pistettä. Huawei puolestaan hallitsee Android-kenttää peräti kolmella yli 300 000 pisteen puhelimella, jotka ovat Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 PRO ja Huawei Mate 20 X.

Katso tuloslistat täältä – sivun yläreunasta voit valita Android- tai iOS-mallit.

Näin testaat puhelimesi

Asenna ensin AnTuTun testisovellus puhelimeesi ja suorita sitten testi, niin saat pisteet, joita voit verrata AnTuTun sivustolla oleviin pisteisiin.

Pisteitä vertailemalla saat jonkinlaisen käsityksen siitä, kuinka nopea tai hidas luurisi on verrattuna muihin malleihin.

Voit ladata AnTuTu Benchmark -sovelluksen Androidille täältä ja iOSille täältä.

Valitse sopiva puhelin

Puhelinta hankkiessa on hyvä kiinnittää huomiota suorituskyvyn lisäksi myös laitteen muihin ominaisuuksiin, kuten muun muassa kameraan, käyttöjärjestelmään ja näytön kokoon. 

KotiMikron numerossa 3/2019 autamme sinua valitsemaan omaan käyttöön sopivan puhelimen. Käymme läpi tärkeimmät valintaan vaikuttavat seikat, kerromme mistä tekijöistä tehokas kokonaisuus koostuu ja millaisia eri hintaluokan laitteet ovat. 

Osta KotiMikron irtonumero lehtipisteestä tai tilaa lehti, niin voit lukea sitä saman tien näköislehtenä tietokoneella tai mobiililaitteella Wype-palvelussa. Palvelussa on aina luettavana 12 viimeisintä numeroa. 

> Nyt saat neljä ensimmäistä KotiMikroasi ja puhelimella tai tabletilla käytettävän langattoman näppäimistön yhteishintaan vain 21,90 eurolla. Oikealla näppäimistöllä kirjoitat pitkiäkin tekstejä helposti. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...