iphone tietoturva

Saat muutamalla valinnalla suojattua Apple ID:si ja laitteesi entistä tehokkaammin.

© Shutterstock

Näin suojaat iPhonesi tehokkaasti

Saat hetkessä suojattua iPhonesi ja Apple ID:si tehokkaasti – ilman että sinun pitää asentaa mitään sovellusta. Lisäturva on helppo ottaa käyttöön.

sunnuntai 28. huhtikuuta 2019 teksti N. Ernst


Oletko ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, kun kirjaudut Apple ID:lläsi ja käytät iPhoneasi?

Jos et, niin harkitse asiaa, sillä se on helppo keino varmistaa, että käyttäjätilisi ja laitteesi ovat tehokkaasti suojattu niin, että asiattomat eivät pääse niihin käsiksi.

Kaksivaiheisessa vahvistuksessa käytetään salasanan lisäksi puhelimeen tai muuhun laitteeseen tulevaa kuusinumeroista vahvistuskoodia, jota ilman kirjautuminen uuteen laitteeseen on mahdotonta.

> Lue myös, kuinka otat käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen Google-tilillesi.

Näin otat kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön iPhonessa

Vahvemman tietoturvan käyttöönotto tapahtuu iPhonessa helposti:

 1. Valitse kotinäytöllä Asetukset.
 2. Valitse yläreunasta nimesi
 3. Valitse Salasana ja suojaus.
 4. Valitse Laita kaksiosainen todennus päälle ja valitse Jatka.
 5. Anna puhelinnumero, johon haluat vastaanottaa vahvistuskoodeja sisäänkirjautumista varten. Voit valita, haluatko vastaanottaa koodit tekstiviestillä vai automaattisella puhelulla.
 6. Valitse Seuraava, niin saat vahvistuskoodin antamaasi puhelinnumeroon. 
 7. Vahvista puhelinnumero ja ota kaksiosainen todennus käyttöön kirjoittamalla vahvistuskoodi.

Kun jatkossa kirjaudut sisään uudella laitteella, saat puhelimeesi (tai muihin luotetuiksi ilmoittamiisi laitteisiin) ilmoituksen, jossa on myös uuden laitteen sijaintia esittävä kartta. 

Kyseessä ei ole tarkka sijainti vaan arvioi, joka perustuu laitteen sillä hetkellä käyttämään IP-osoitteeseen. Siksi sijainti saattaa sen hetkisen sijaintisi sijasta viitata verkkoon, johon olet yhteydessä.

Jos yrität kirjautua sisään uudella laitteella, mutta ilmoituksen sijainti on pielessä, voit silti valita Salli ja jatkaa kirjautumista. 

Jos saat ilmoituksen, jonka mukaan Apple ID:lläsi kirjaudutaan uudella laitteella, etkä itse ole kirjautumassa, valitse Älä salli, niin estät kirjautumisyrityksen.

Tietoturva

Monet laitteet, niin puhelimet kuin muut kodin älylaitteet, ovat jatkuvasti yhteydessä nettiin. Siksi pitää varmistaa, että kaikkien verkkoa käyttävien laitteiden tietoturva on kunnossa ja ne on suojattu verkosta tulevia hyökkäyksiä vastaan.

Varmista langattomien laitteittesi tietoturva

Uudessa KotiMikrossa on laaja artikkeli, jossa kerrotaan, kuinka voit suojata kaikki laitteesi, niin iPhonen, iPadin, Android-puhelimen, tietokoneen kuin muutkin verkkoa käyttävät älylaitteet valvontakameroista älytermostaatteihin.

Voit ostaa KotiMikron irtonumeron lehtipisteistä.

Tilaa KotiMikro, niin voit lukea lehteä myös tietokoneella ja mobiililaitteella Wype-palvelussa. Saat saman tien myös käyttöoikeuden Etunurkkaan.

> Pääset KotiMikron tilaajaksi jo 3,90 eurolla. Voit valita itsellesi sopivan tarjouksen – ja haluamasi tervetulolahjan – täällä.

Tilaajana saat nämä edut:

 • Voit käyttää Kysy meiltä -foorumia. Palvelussa voi kysyä muilta käyttäjiltä neuvoja kaikenlaisiin pc-pulmiin.
 • Voit ladata turvallisesti ohjelmia ja muuta sisältöä KotiMikron Etunurkka-latauspalvelusta, jossa on saatavana yli 300 ohjelmaa, video-oppaita, fontteja, työpöydän taustakuvia ja vaiheittaisia opastuksia ohjelmien käyttöön.
 • Voit lukea tuotetestejä Testinurkassa, josta löydät aina tuoreimmat arviot uusista tuotteista.
 • Tilaukseen sisältyy myös KotiMikron näköislehti. Luettavanasi on 12 viimeisintä numeroa Wype-palvelussa, joka toimii tietokoneella ja mobiililaitteilla.

Ehkä sinua kiinnostaa...