iPhone SE on Applen edullisin iPhone
iPhone SE vuonna 2022:

Uuden iPhone SE -mallin hinta alkaa 529 eurosta.  

© Apple

Apple esittelee uuden edullisen iPhone SE:n ja iPadin

Haluatko puhelimen, joka ei maksa maltaita ja joka ei ole liian suuri yhdellä kädellä käytettäväksi? Applen uusi iPhone SE on hyvä valinta seuraavaksi puhelimeksesi.

torstai 10. maaliskuuta 2022 teksti N. Ernst

Olemme tottuneet siihen, että Applen iPhone-laitteiden hinnat ovat ennätyskorkeita lanseeraushetkellä, jolloin ne maksavat pitkälti yli 1 000 euroa. 

Näin ei kuitenkaan ole kaikkien Applen puhelinten osalta.

LUE MYÖS: Tässä ovat Applen iOS 15:n uudet ominaisuudet

Otetaan esimerkiksi iPhone SE. Se on edullinen puhelin, jossa on vähemmän tehokas sisus kuin tavallisissa iPhone- ja iPhone Pro -puhelimissa. Lisäksi sen vanha muotoilu on peräisin vuodelta 2017. 

Apple on nyt julkaissut uuden iPhone SE -version. Muotoilu on edelleen sama, joten siinä on fyysinen kotipainike, ja näyttö on edelleen 4,7 tuuman kokoinen.

Puhelin on siis edelleen selvästi pienempi kuin muut puhelimet, minkä vuoksi sitä on helppo käyttää yhdellä kädellä. Tästä on paljon hyötyä monille. 

Uusi ohjelmisto ja suoritin

Uutuutena vuoden 2022 iPhone SE -versiossa on nyt A15-siru. Se on sama siru kuin iPhone 13- ja iPhone 13 Pro -malleissa sekä iPad Minin 2021-versiossa.

Uusi iPhone SE tukee myös 5G-tekniikkaa, joka nopeuttaa sovellusten latausta sekä videoiden ja musiikin suoratoistoa.

Tässä on Applen uusi iPhone SE 2022
iPhone SE 2022:

Jos haluat fyysisen kotipainikkeen iPhoneen, iPhone SE on puhelimesi. Se vie myös vähemmän tilaa taskussa kuin suuremmat mallit.

© Apple


Kameran ohjelmisto on viimeinkin päivitetty, mutta kamera on samanlainen kuin edellisessä mallissa. Applen mukaan puhelin poistaa nyt paremmin kohinaa valokuvista ja hallitsee HDR-tekniikkaa.

Samalla hinta nousee pykälän ylöspäin ja alkaa 529 eurosta 64 Gt:n version osalta. Jos haluat 128 Gt:n, hinta on 579 euroa, kun taas 256 Gt:n hinta on 699 euroa.

Uusi nopea iPad

Applen iPad Air on myös uudistettu. Merkittävintä on siirtyminen Applen tehokkaaseen M1-siruun.

LUE MYÖS: Vihdoinkin: iPadiin tulee pitkään odotettu toiminto

Sama siru on myös Applen MacBookeissa, ja sen teho ja energiansäästö ovat saaneet kehuja.

iPad Air 2022 on nyt nopeampi kuin koskaan
Uusi iPad:

Uudessa iPad Air -mallissa on nyt uusi M1-siru, joka löytyy myös Applen Macbookeista. Applen mukaan se parantaa suorituskykyä huomattavasti. 

© Apple


IPad Air tukee nyt myös 5G-yhteyksiä ja nopeampia tiedonsiirtonopeuksia. Etukamerassa on 12 megapikseliä aiemman 7 megapikselin sijaan.

Näyttö on samalla myös aiempia malleja kirkkaampi. Uuden iPad Airin hinta alkaa 550 eurosta. 

Ehkä sinua kiinnostaa...