iPhone X VS Samsung Galaxy Note8

iPhone X VS Samsung Galaxy Note8 – speksien sodassa.

© Placeholder

iPhone X VS Samsung Galaxy Note8 – kumpi voittaa speksien sodan?

Samsung Galaxy Note8 ja Apple iPhone X ovat tämän hetken kuumimmat luurit. Mutta kumpi on parempi? Me pistimme speksit vastakkain.

perjantai 15. syyskuuta 2017

Älypuhelinmarkkinoilla jyräävät kolme valmistajaa, Samsung, Apple ja Huawei, joista jälkimmäisin on ottamassa kiinni kahta ensin mainittua jättiä haastaen puhelimillaan Applen ja Samsungin viimeisimmät lippulaivat.

Vielä Huawei ei kuitenkaan yllä samanlaiseen hypeen kun eturivin kaksikko.

Lue myös: Galaxy Note8 rikkoo ennätyksiä

Vaihdon iPhonesta Samsungiin – tai toisinpäin – ei tarvitse olla ajankohtainen, jotta ominaisuuksien vertailu kahden kilpailevan lippulaivan, Samsungin Galaxy Note8:n ja Applen iPhone X:n, välillä olisi mielenkiintoinen.

Kysymys siis kuuluu, onko iPhone X tulevaisuuden älypuhelin, kuten Apple antaa ymmärtää? 

Näyttö: OLEDia käyttää sekä Apple että Samsung

Apple siirtyi iPhone X:n myötä OLED-näyttöön, jota monet Android-puhelimet jo käyttävät.

Samsung on pitkään ollut kirkkaiden näyttöjen johtotähti – ja Samsungin kerrotaankin toimittaneen Applen uudet näytöt. Samsung Galaxy Note8:n näyttö on lisäksi puoli tuumaa suurempi ja se on myös tarkempi kuin iPhone X:n näyttö.

iPhone X: 1 125 x 2 436 pikseliä (463 PPI)
Samsung Galaxy Note8: 2 960 x 1 440 pikseliä (522 PPI)

Akkukestossa ei isoja eroja

Applen mukaan uusi iPhone X ylittää iPhone 7:n akkukeston jopa kahdella tunnilla. 

Kun verrataan iPhone X -mallia iPhone 7:ään yhtiön sivustolla, niin erot ovat selkeät. Verrattuna iPhone 7 Plus -malliin ei iPhone X:n akkukesto ole pitempi.

Samsung Galaxy Note8:n tekniset tiedot paljastavat, että lippulaivojen akkukestossa on melko pieni ero siinä kuinka kauan puhelin pärjää yhdellä latauksella.

iPhone X: Max 21 tuntia puhetta, 13 tuntia videotoistoa, 60 tuntia musiikin toistoa.
Samsung Galaxy Note8: Max 22 tuntia puhetta, 16 tuntia videotoistoa, 47 tuntia musiikin toistoa.

Varavirtalähde taskussa varmistat, että puhelimessa riittää virtaa pitempään. Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen hintaan 21,90 euroa – säästät 57,90 euroa.  

Monipuoliset kamerat

Sekä iPhone X:ssä että Samsun Galaxy Note8:ssa on etukameran lisäksi kaksoiskamera, kuten esimerkiksi monissa Android-puhelimissa ja myös iPhone 7 Plus -mallissa. Kahdella kennolla on mahdollista saada parempaa kuvanlaatua ja uusia toimintoja kameraan.

Tarkkuudessa ei vertailulaitteissa ole suuria eroja, mutta jos Applen kehittyneet kuvaustoiminnot, kuten muotokuvatila, jossa tausta pehmennetään, ja muotokuvavalo, jolla luodaan studiotasoisia valaistustehosteita, osoittautuvat toimiviksi, niin kamerapuhelimella kuvaajan kannattaa marssia Apple-myymälään. 

Videotallennuksessa iPhone X pesee Samsungin 60 ruudun sekuntivauhdillaan, sillä Samsung yltää 30 ruutuun sekunnissa. Kumpikin laite tallentaa 4K-tasoista videota.

iPhone X: 12 megapikselin kaksoiskamera ja 7 megapikselin etukamera.
Samsung Galaxy Note8:  12 megapikselin kaksoiskamera ja 8 megapikselin etukamera.

Lue kaikki puhelimista

Päätelmä – Samsung Galaxy Note8 vs. iPhone X

Uuden iPhone X:n suorituskykyä on vaikea verrata tai arvioida ennen kuin se saadaan lehden testipenkkiin. Siihen asti voi sanoa vain, että iPhone X ja Samsung Galaxy Note8 eroavat ensisijaisesti kahdella alueella, hinnassa ja käyttöjärjestelmässä.

Ja aina voi myös jatkaa ikuisuuspähkäilyä kumpi on kampi – iOS vai Android.

Suomessa iPhone X:n hinnat alkavat 64-gigtavun mallin 1 179 eurosta. Isompi, 256 gigatavun tallennustilalla varustettu versio maksaa 1 349 euroa.

Samsung Galaxy Note8, joka on varustettu 64 gigatavun tallennustilalla, maksaa 1 029 euroa. Tallennustilaa voi laajentaa microsd-kortilla (max 256 Gt).

Viime kädessä valinnan määrännee käyttöjärjestelmä. Tämän hintaluokan laitteissa hintaero ei enää ole ratkaiseva tekijä. 

Edullisemmassa sarjassa löytyy muuten hyviä haastajia, kuten esimerkiksi tämä: Eturivin Android-puhelin

Ehkä sinua kiinnostaa...