Pokemon Go Pikachu

Hittipeli Pokémon Go listaykkönen myös Suomessa

Ilmiöksi noussut Pokémon Go julkaistiin virallisesti Suomessa viime lauantaina. Peli kiipesi heti sovelluskauppojen ykköseksi.

maanantai 18. heinäkuuta 2016 teksti Emil Maischnack Jensen

Innokkaimmat täkäläiset pokéfanit ehtivät jo ennen virallista Suomen julkaisua asentaa puhelimiinsa maailmalla huippusuositun Pokémon Go -pelin. Asennus onnistui kiertotietä - ja iPhonella osin sovelluskaupan käyttöehtojen vastaisesti.

Lauantaina ei enää tarvinnut kikkailla, sillä Pokémon Go julkaistiin silloin virallisesti myös Suomessa. Pokémon Go -uutissivusto tviittasi, kuinka sovellus on nyt saatavilla Android- ja iOS-laitteilla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Parissakymmenessä maassa samaan aikaan julkaistu sovellus nousi odotetusti listaykköseksi sekä Apple App Storessa että Google Play Kaupassa, missä Pokémon Go oli suosituimpien sovellusten kärjessä myös Suomessa heti maanantaiaamuna.

Palvelimet kovilla Pelaajat alkoivat heti raportoida ongelmista. Ruuhkaantuneet pelipalvelimet eivät kykene vastaamaan valtavaan käyttöpiikkiin, jonka massiivisen suosion saavuttanut peli saa aikaan. Suomessa muun muassa Yle uutisoi, hakkeriryhmä olisi nujertanut palvelimet palvelunestohyökkäyksellä lauantaina iltapäivällä.

Pelaajaruuhkan aiheuttamien ongelmien lisäksi pelin jumiintuminen voi johtua myös uuden pelin tyypillisistä lastentaudeista, joita sitten korjataan päivityksillä, kuten Aamulehti totesi mainiossa ja kattavassa Pokémon Go -peliä käsittelevässä katsauksessaan.

Järki päässä virtuaalijahdissa Google Maps -karttapavelun avulla todellisiin paikkoihin sijoitettuja hahmoja jahtaavat pelaajat saattavat toikkaroida jopa autoteillä. Maailmalla on raportoitu hahmonjahtaajien tunkevan myös yksityisalueille. Suomessa ei tiettävästi ainakaan vielä ole kutsuttu poliisia paikalle törttöilevän poké-poimijan takia.Virtuaali-pokémoneja jahdatessa kannattaa pitää järki päässä, niin itselle tai muille ei satu mitään vahinkoja.

Pelin suosiota kuvaa hyvin oheinen Twitter-käyttäjän postaama video. Siinä harvinaisen Pokémon-hahmon ilmestyminen New Yorkin Central Parkiin sai tuhannet pelaajat rynnistämään puistoon.

A Vaporeon popped up in the middle of Central Park and this happenedpic.twitter.com/bSJ6GUvPvh

— Izzy Nobre (@MrNobre) July 16, 2016

Pokémon Go -pelin voi ladata ilmaiseksi Android- tai iOS-sovelluskaupasta. Pelaaminen on ilmaista, mutta pelin sisällä voi tehdä etenemistä auttavia ostoksia.

> Lue Tieteen Kuvalehden Pokémon Go -vinkit

Ehkä sinua kiinnostaa...