Samsung Galaxy S10

Galaxy-sarja täyttää 10 vuotta. Samsung juhlistaa laitesarjaa uudella Samsung Galaxy S10:llä.

© Samsung

Samsungin uusi lippulaivapuhelin on Samsung Galaxy S10

Samsung on julkaissut Galaxy S10 -huippupuhelimen, joka tarjoaa edistyksellisiä ominaisuuksia.

torstai 21. helmikuuta 2019 teksti M. Østergaard


Samsung juhlistaa Galaxy S -laitesarjan kymmenvuotista taivalta ja innovaatioita uudella Galaxy S10:llä.

Samsung on ollut älypuhelinrintaman suunnannäyttäjiä ensimmäisestä Galaxy-mallista lähtien. Yhtiön lippulaivamallit ovat parhaimpien ja myös kalleimpien joukossa. Peli on kuitenkin kovaa, sillä kiinalaiset haastajat Huawei ja OnePlus valtaavat koko ajan enemmän jalansijaa kilpailluilla markkinoilla.

Samsung on kuitenkin pannut taas piirun verran paremmaksi, sillä Galaxy-sarjan uusin huippupuhelin rakentuu viimeisimmistä mobiili-innovaatioista.

Galaxy S10:ssä on muun muassa Dynamic AMOLED -näyttöteknologia, Samsungin kaikkien aikojen älykkäin kamera, kyky ladata muita laitteita langattomasti ja tekoälypohjainen suorituskyvynhallinta.

> Lue lisää asiaa Samsungista täältä

 Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10:n näyttö ulottuu reunasta reunaan.  Pelaamista ryydittää Dolby Atmos -tekniikalla toteutettu äänentoisto. KotiMikron testitoimitus odottaa laitetta malttamattomana.

© Samsung

Samsung Galaxy S10 tarjoaa uutta tekniikkaa

Huawei Mate 20 Pro -puhelimen tavoin Samsung Galaxy S10:llä voi ladata toista puhelinta langattomasti pitämällä laitteita vastakkain.

Galaxy S10:n 6,1-tuumainen näyttö peittää käytännössä laitteen koko etupuolen.

Näytössä on ultraääneen perustuva sormenjälkilukija. Aiemmista 2d-lukuratkaisuista poiketen ultraäänisormenjälkilukija tunnistaa käyttäjän fyysisen sormenjäljen muodot kolmiulotteisesti, mikä parantaa tietoturvaa.

Ultraäänisormenjälkilukija on Galaxy S10 and S10+ -puhelimissa. Galaxy S10e:ssä on virtapainikkeeseen sijoitettu sormenjälkitunnistin.

Etukamera on pikkuriikkisessä aukossa. 

Takakamerasta löytyy sitten uutta ja uudistettua kameratekniikkaa, muun muassa ultralaajakulmalinssi ensimmäistä kertaa Galaxyn S-sarjassa.  

Ultrakulma tallentaa ihmissilmän tavoin 123 asteen näkymän. Kyseinen polttoväli on Samsungin mukaan täydellinen maisemakuvaukseen, laajoihin panoraamakuviin tai koko perheen mahduttamiseen samaan otokseen.

Samsung Galaxy S10:n assari askarruttaa 

Samsung tuo Galaxy S10:n myötä takasin vanhan kunnon kuulokeliitännän, jolle moni muu huippuluuri on jo jättänyt hyvästit.

Galaxy S10:ssä on älykäs Wi-Fi, joka Samsungin mukaan mahdollistaa häiriöttömät ja turvalliset vaihdot 4G- ja Wi-Fi-verkkojen välillä. 

Lisäksi laite varoittaa epäluotettavista Wi-Fi-verkoista ja tukee uutta Wi-Fi 6 -standardia, joka parantaa yhteyksiä yhteensopivien reitittimien kanssa. Lisää yhteensopivia laitteita odotetaan saataville kuluvan vuoden aikana.

Kaiken kaikkiaan Galaxy S10 vaikuttaa erittäin lupaavalta laitteelta, jota on mielenkiintoista päästä testaamaan.

Jos jokin näin ennakkoon askarruttaa, niin se on Samsungin Bixby-digiapuri, jolla on oma painike. Bixbyn on tarkoitus automatisoida käyttäjän rutiineja ja helpottaa arkea personoiduilla ehdotuksilla. 

Tähän asti Bixbystä saadut kokemukset eivät ole KotiMikrossa varsinaisia hurrauksia aiheuttaneet. nähtäväksi jää, kuinka Bixby toimii S10:ssä. Toivottavasti älykkäästi.

> Aiemman huippumallin, Samsung Galaxy S9+:n, testin löydät täältä KotiMikron Testinurkasta.

Galaxy S10, Galaxy S10+ ja Galaxy S10e -älypuhelinten myynti alkaa 8. maaliskuuta 2019. Ennakkomyynti alkoi eilen.

Puhelinten suositushinnat ovat 949 € Galaxy S10:lle, 799 € Galaxy S10e:lle, 1049 € Galaxy S10+ 128 Gt:lle ja 1679 € Galaxy S10+ 1 Tt:lle. 

Katso Samsung Galaxy S10:n virallinen esittelyvideo:

Ehkä sinua kiinnostaa...