Parhaat tietoturvaohjelmat


© Shutterstock

Parhaat tietoturvapaketit Windows 10:lle

Valittavana on jokin viidestä ratkaisusta, kun haluat parasta mahdollista suojaa tietokoneellesi, selviää riippumattoman testausorganisaation AV-Testin tutkimuksesta.

tiistai 27. helmikuuta 2018 teksti M. Flinck


Harkitsetko uuden tietoturvaohjelmisto hankkimista? Lue ensin tämä. Riippumaton saksalainen tietoturvaohjelmien testausorganisaatio AV-Test on julkaissut tutkimuksen, jossa selvitettiin 20 suosituimman tietoturvaohjelmiston tehokkuus.

Testattujen ohjelmistojen joukosta erottui viisi työkalua, jotka torjuvat tehokkaasti erilaisia uhkia. Kaspersky, McAfee, VIPRE Security, AhnLab ja Bitdefender saivat kaikki huippupisteet sekä suojauksessa että resurssien käytössä. Se tarkoittaa, että näillä ohjelmilla tietokoneen suojaus on paras ilman että tietokoneen suorituskyky kärsii liiaksi. 

Hyvän suojan saa useimmilla ohjelmilla

Tehokkaimmat virustutkat havaitsivat 98,9–100 prosenttia kaikista 1,3 miljoonasta haittaohjelmasta, joilla AV-Test virustorjujia koetteli. Ohjelmista Kaspersky, McAfee ja VIPRE Security kunnostautuivat lisäksi niin, että ne eivät raportoineet vääriä positiivisia – eli ne eivät antaneet vääriä hälytyksiä asiallisista tiedostoista.

Lue myös: Asiantuntijoiden parhaat tietoturvavinkit

Vaikka kourallinen ohjelmia oli hieman muita parempia, AV-Test totesi kaikkien testattujen ohjelmistojen olevan korkeaa tasoa. Testissä heikoiten menestynyt Microworld eScan Internet Security Suite havaitsi sekin 96,7 prosenttia kaikista uhkista.

> Tilaa yksi numero KotiMikroa vain 3,90 eurolla, niin saat pääsyn Etunurkan yli 300 ohjelmaan ja 400 video-oppaaseen sekä muuhun sisältöön!

Ehkä sinua kiinnostaa...