Saatat saada kehotuksen poistaa tiedostoja Google Drivesta, vaikka sinulla olisi palvelussa muuten paljon vapaata tallennustilaa.
Google Drive:

Saatat saada kehotuksen poistaa tiedostoja Google Drivesta, vaikka sinulla olisi palvelussa muuten paljon vapaata tallennustilaa.

© Shutterstock / Diego Thomazini

Google rajoittaa Google Driven tiedostojen määrää

Vaikka Google Drivessa olisi vapaata tallennustilaa, sinua voidaan silti pyytää poistamaan tiedostoja. Yritys käyttää nimittäin salaista tilikohtaista rajoitusta tiedostojen määrälle.

torstai 13. huhtikuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Viime viikkoina useat Googlen tallennuspalvelun Google Driven käyttäjät ovat saaneet virheilmoituksia, joiden mukaan Google Drive ei voi enää päivittää heidän tiedostojaan.

Viime viikolla eräs Reddit-foorumin käyttäjä kertoi, että hän oli saanut ilmoituksen, ettei hän voi jatkaa Google Drive -palvelunsa käyttöä, ellei hän poista kahta miljoonaa tiedostoa.

Toisin sanoen Google on asettanut Google Driveen tiedostojen määrälle ylärajan, josta yritys ei ole kertonut asiakkaille – ei yrityksen ehdoissa eikä Google Driven verkkosivustolla.

Lue myös: Näin käytät Google Chatia

Virhe on esiintynyt helmikuusta lähtien

Kun perehdyimme aiheeseen hieman tarkemmin, löysimme Googlen omalta palveluiden bugeista kertovalta sivustolta maininnan virheilmoituksesta jo helmikuulta.

Virheilmoituksen teksti on seuraava: "The limit for the number of items, whether trashed or not, created by this account has been exceeded."

Toisin sanoen helmikuusta lähtien käyttäjät ovat saaneet virheilmoituksen, joka kertoo, että heillä on yksinkertaisesti liikaa tiedostoja Google Drivessa.

Raja on 5 miljoonaa tiedostoa

Virheilmoituksen tekstiä päivitettiin maaliskuun aikana seuraavasti: "Error 403: This account has exceeded the creation limit of 5 million items. To create more items, move items to the trash and delete them forever."

Tästä ilmenee, että Google Drivessä on nyt viiden miljoonan tiedoston raja Google-tiliä kohti, mutta Google ei toistaiseksi mainitse siitä käyttöehdoissaan. 

Rajoitus on voimassa riippumatta siitä, käytätkö yrityksen ilmaista 15 Gt:n tallennustilaa vai maksatko vaikkapa 200 Gt:n tai 2 Tt:n tallennustilasta, vaikka onkin todennäköisempää, että sinulla on niin paljon tiedostoja, jos myös tallennuskapasiteettia on enemmän.

Heitä, joita uusi virhe koskee, on kehotettu poistamaan tiedostoja, vaikka heidän Drive-tileillään olisi runsaasti vapaata tilaa.

> Lue myös: Kopioi tiedostoja helpommin Google Drivessa

Myös jaettujen tiedostojen määrälle raja

Googlessa on tiedetysti yläraja sille, kuinka monta tiedostoa voit jakaa muiden kanssa Google Driven kautta.

Saat jakaa enintään 400 000 tiedostoa, ja Google kertoo siitä itse Drivea koskevissa asiakirjoissaan. 

Jos saat tämän virheilmoituksen, ratkaisuna on yksinkertaisesti poistaa yksittäisten tiedostojen jakaminen.

Tiedostojen määrän uutta rajaa ei mainita missään, ja ainoa ratkaisu Google Driven käytön jatkamiseen on tiedostojen lopullinen poistaminen.

> Lue myös: Googlen palveluihin pyydetään kirjautumaan uudelleen

Google: Estämme väärinkäytön

Googlen edustaja on juuri vahvistanut amerikkalaiselle medialle, että yritys on asettanut rajaksi viisi miljoonaa tiedostoa. 

Googlen mukaan säännön käyttöönoton tarkoituksena on estää palveluiden väärinkäyttö tavalla, joka vaikuttaa Google Driven ja muiden palveluiden vakauteen ja turvallisuuteen. 

Edustaja toteaa myös, että yhtiö ei usko tämän rajoituksen vaikuttavan suurimpaan osaan asiakkaista, vaan se koskee häviävän pientä käyttäjämäärää.

Seuraamme KotiMikron toimituksessa, lisääkö Google maininnan uudesta rajoituksesta Google Driven käyttöehtoihin.

Viimeisin päivitys tapauksesta

Googlen piilotiedostojen rajoitusta koskevan suuren kritiikin jälkeen yritys on hätäisesti päättänyt peruuttaa muutoksen toistaiseksi.

Google Drevin taustatiimi itse ilmoitti asiasta Twitterissä, ja tässä yritys lupaa samalla, että he eivät jatkossa käynnistä tällaisia suuria muutoksia ilman ennakkoilmoitusta.

Ehkä sinua kiinnostaa...