Googlen palveluihin kuuluvat muun muassa Gmail, Drive, Docs ja Sheets, ja niitä käyttävät miljoonat ihmiset ympäri maailmaa.
Google Workspace:

Googlen palveluihin kuuluvat muun muassa Gmail, Drive, Docs ja Sheets, ja niitä käyttävät miljoonat ihmiset ympäri maailmaa.

Googlen palveluihin pyydetään kirjautumaan uudelleen

Google on lisännyt valmiutta rikollisia vastaan Workspace-palvelussaan, mikä tarkoittaa, että sinua pyydetään vahvistamaan henkilöllisyytesi aiempaa useammin, kun kirjaudut sisään käyttämääsi palveluun.

tiistai 16. elokuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Jos sinuakin ärsyttää se, että Google pyytää sinua toisinaan kirjautumaan uudelleen, esimerkiksi lukiessasi sähköpostia Gmailissa tai työstäessäsi asiakirjaa Google Docsissa, meillä on huonoja uutisia:

Pian sinun on kirjauduttava Googlen palveluihin yhä useammin.

Tämä johtuu siitä, että niin kutsutun hijackingin estämiseksi Google parantaa kaikkien yrityksen palvelujen turvallisuutta Workspace-ohjelmassa. Se on Googlen kokonaisnimitys kaikille tuottavuutta parantaville palveluille, joita ovat esimerkiksi Gmail, Drive, Docs, Sheets, Kalenteri ja videopuhelupalvelu Meet.

> Tiesitkö, että sinulla on vapaa pääsy kaikkiin Googlen toimistosovelluksiin, kun sinulla on Gmail-tili? Aloita lukuisten palveluiden käyttö e-kirjamme opastuksella, jonka voit ladata täältä.

Rikolliset haluavat ottaa tilisi haltuunsa

Googlesta on tullut merkittävä osa useimpien elämää, ja se tallentaa muun muassa ostotietosi, hakutottumuksesi ja luottokorttisi tiedot. 

Sen vuoksi rikolliset haluavat päästä käsiksi Google-tiliisi, ja sitä he yrittävät niin sanotuilla hijacking-hyökkäyksillä. 

Kun he ovat onnistuneet ottamaan tilin haltuunsa, kaikki Googlen palvelut ovat vapaasti käytettävissä, ja niitä voidaan luonnollisesti käyttää myös talousrikollisuuteen.

Vahvista, että sinä olet sinä

Googlen vastaus tähän on uusi toimenpide, jossa sinua pyydetään vahvistamaan henkilöllisyytesi useammin kuin aiemmin. 

Tämä tapahtuu siten, että Googlen palvelut tunnistavat, kun syötät riskialttiita asetuksia, joita rikolliset käyttävät usein väärin – esimerkiksi jos haluat muuttaa nimesi tiliasetuksissa. 

Tämän vuoksi et voi muuttaa joitakin asetuksia Googlen palveluissa ennen kuin olet vahvistanut henkilöllisyytesi. 

Vahvista selaimen kautta tai puhelimella

Vahvistus voidaan tehdä joko kirjautumalla takaisin Google-tilille selaimessa, tai sinua voidaan pyytää vahvistamaan tiliin liitetyn puhelinnumerosi kautta, jos kaksivaiheinen vahvistus on käytössä.

Parannettu tietoturva on jo käytössä, ja toivottavasti tämä vähentää riskiä, että tilisi varastetaan, joten ylimääräinen vaiva on sen arvoista.

> Lue myös: Turvaa Google-tilisi kaksivaiheisella tunnistautumisella

Ehkä sinua kiinnostaa...