Ilmaisohjelmia uudelle pc:lle

Ohjelmia on tarjolla vaikka millä mitalla, mutta KotiMikro kertoo, mitkä kolme kannattaa ainakin asentaa.

Uusi pc? Laita se käyttökuntoon näillä kolmella ohjelmalla

Nämä kolme ilmaista ohjelmaa kannattaa asentaa uudelle tietokoneelle tai järjestelmän uudelleenasennuksen jälkeen.

tiistai 20. huhtikuuta 2021 teksti C. Slot


Uuden tietokoneen korkkaaminen on aina yhtä hauskaa ja jännittävää. Samoin uusien ohjelmien asentaminen uudelle koneelle. Tarjolla on paljon hyviä ohjelmia, jotka saadakseen ei tarvitse avata lompakkoa.

KotiMikro etsii ja testaa jatkuvasti uusia ohjelmia. Ne ohjelmat, joita esitellään lehdessä, ovat aina luotettavia ja turvallisia käyttää. Lisäksi voi KotiMikron lukijana ladata toimituksen valikoimat ohjelmat turvallisesti KotiMikron Etunurkasta.

Etunurkasta löydät monia hyviä maksuttomia ohjelmia. Hyvä starttipaketti uudelle tietokoneelle on toimistopaketti, varmistustyökalu ja tietoturvaohjelma.

KotiMikron 3 ilmaisohjelmasuosikkia

1. Toimisto-ohjelmisto: FreeOffice

Hintavalle Microsoft Officelle löytyy ilmaisia vaihtoehtoja, joilla samat tehtävät onnistuvat täysin kelvollisesti ja yhtä vaivattomasti kuin Officellakin. Yksi vaihtoehto, jota voi kokeilla, on FreeOffice.

FreeOffice on kaupallista vaihtoehtoaan vaatimattomampi, mutta täysin riittävä yksinkertaisiin kirjoitus- tai taulukointitehtäviin.

Jos teet paljon tekstiä, niin silloin kannattaa harkita suomenkielistä LibreOfficea, johon saa myös hyvän suomen kielen oikolukusanaston, joka FreeOfficesta puuttuu.

Lue lisää maksuttomista toimisto-ohjelmista.

2. Tietoturvaohjelma: Bitdefender Antivirus Free

Bitdefenderin tietoturvaohjelma on tehokas virustutka, joka huolehtii automaattisesti tietokoneen tietoturvasta.

Bitdefenderin virustorjuntaohjelma on pärjännyt hyvin monissa riippumattomissa testeissä ja ohjelmaa pidetään tämän hetken parhaimpana ilmaisena ratkaisuna virusten torjumiseen.

Lue myös: Tee tietokoneesta turvallinen näillä 10 ohjelmalla

3. Varmistus: EaseUS Todo Backup Free

Virustorjunnan lisäksi tietoturvaa parantaa varmuuskopiointi, jolla voi turvata tiedot kiintolevyn hajoamisen tai muun vahingon lisäksi – esimerkiksi kannettavan katoamisen tai varkauden varalta.

Valokuvien, videoiden ja muiden omien tiedostojen katoamista ei uskalla edes ajatella. Siksi niistä pitää ottaa varmuuskopiot, ja EaseUS Todo Backup on siihen tarkoitukseen erinomainen ja ilmainen työkalu. Sen avulla saat tehtyä helposti varmuuskopiot tärkeistä tiedostoistasi tai koko kiintolevystä.

KotiMikron lukijana voit ladata ohjelmat maksutta ja turvallisesti Etunurkasta.

Helppo muutto vanhalta pc:ltä uudelle

Uusien ohjelmien lisäksi uuden laitteen hankkijaa odottaa myös tietojen siirto, jotta uusi laite on tutussa kuosissa.

Omat tiedostot pitää saada tuotua vanhalta laitteelta uudelle tietokoneelle.

Helpoiten siirto onnistuu Laplink PCmover Express -ohjelmalla, jonka voit ladata Etunurkka-palvelusta. Ladattavana on myös ohjelman käyttöä seikkaperäisesti esittelevä artikkeli.

Ohjelmalla voit siirtää valitut tiedostot, kansiot ja muun sisällön vanhasta Windows-tietokoneesta uuteen Windows 10 -tietokoneeseen.

> Lataa ohjelma ja opas Etunurkka-palvelusta


> Nyt saat ensimmäisen KotiMikrosi ja pääsyn  Etunurkkaan, jossa on turvallisesti ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa, yhteishintaan vain 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.


Ehkä sinua kiinnostaa...