Ilmaisohjelmia uudelle pc:lle

Ohjelmia on tarjolla vaikka millä mitalla, mutta KotiMikro kertoo, mitkä kolme kannattaa ainakin asentaa.

Uusi pc? Laita se käyttökuntoon näillä kolmella ohjelmalla

Nämä kolme ilmaista ohjelmaa kannattaa asentaa uudelle tietokoneelle tai järjestelmän uudelleenasennuksen jälkeen.

tiistai 10. huhtikuuta 2018 teksti SLO


Uuden tietokoneen korkkaaminen on aina yhtä hauskaa ja jännittävää. Samoin uusien ohjelmien asentaminen uudelle koneelle. Tarjolla on paljon hyviä ohjelmia, jotka saadakseen ei tarvitse avata lompakkoa.

KotiMikro etsii ja testaa jatkuvasti uusia ohjelmia. Ne ohjelmat, joita esitellään lehdessä, ovat aina luotettavia ja turvallisia käyttää. Lisäksi voi KotiMikron lukijana ladata toimituksen valikoimat ohjelmat turvallisesti KotiMikron Etunurkasta.

Etunurkasta löydät monia hyviä maksuttomia ohjelmia. Hyvä starttipaketti uudelle tietokoneelle on toimistopaketti, varmistustyökalu ja tietoturvaohjelma.

KotiMikron starttipaketti:

1. Toimisto-ohjelmisto: FreeOffice

Hintavalle Microsoft Officelle löytyy ilmaisia vaihtoehtoja, joilla samat tehtävät onnistuvat täysin kelvollisesti ja yhtä vaivattomasti kuin Officellakin. Yksi vaihtoehto, jota voi kokeilla, on FreeOffice.

FreeOffice on kaupallista vaihtoehtoaan vaatimattomampi, mutta täysin riittävä yksinkertaisiin kirjoitus- tai taulukointitehtäviin.

Jos teet paljon tekstiä, niin silloin kannattaa harkita suomenkielistä LibreOfficea, johon saa myös hyvän suomen kielen oikolukusanaston, joka FreeOfficesta puuttuu.

Lue lisää maksuttomista toimisto-ohjelmista.

2. Tietoturvaohjelma: Bitdefender Antivirus Free

Bitdefenderin tietoturvaohjelma on tehokas virustutka, joka huolehtii automaattisesti tietokoneen tietoturvasta.

Bitdefenderin virustorjuntaohjelma on pärjännyt hyvin monissa riippumattomissa testeissä ja ohjelmaa pidetään tämän hetken parhaimpana ilmaisena ratkaisuna virusten torjumiseen.

Lue myös: Tee tietokoneesta turvallinen näillä 10 ohjelmalla

3. Varmistus: EaseUS Todo Backup Free

Virustorjunnan lisäksi tietoturvaa parantaa varmuuskopiointi, jolla voi turvata tiedot kiintolevyn hajoamisen tai muun vahingon lisäksi – esimerkiksi kannettavan katoamisen tai varkauden varalta.

Valokuvien, videoiden ja muiden omien tiedostojen katoamista ei uskalla edes ajatella. Siksi niistä pitää ottaa varmuuskopiot, ja EaseUS Todo Backup on siihen tarkoitukseen erinomainen ja ilmainen työkalu. Sen avulla saat tehtyä helposti varmuuskopiot tärkeistä tiedostoistasi tai koko kiintolevystä.

Lisää suvereeneja ilmaisohjelmia 

Jos olet kiinnostunut muista hyvistä ilmaisista ohjelmista, niin lue artikkeli 7 ohjelmalla pc käyttökuntoon, joka on KotiMikron numerossa 6/2018.

Artikkelissa esitelty seitsemän ohjelman paketti kattaa kaiken tietoturvasta ja optimoinnista kuvien käsittelyyn ja mediatiedostojen toistoon.

KotiMikron lukijana voit ladata ohjelmat maksutta ja turvallisesti Etunurkasta.

> Nyt saat yhden numeron KotiMikroa ja pääsyn  Etunurkkaan, jossa on turvallisesti ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa, yhteishintaan vain 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...