Shakkipeli. Pelaa shakkia verkossa.
Pelaa shakkia verkossa

Haluatko oppia pelaamaan shakkia? Kehittyä taitavammaksi shakinpelaajaksi? Tai ehkäpä pelata maailmanmestari Magnus Carlsenia vastaan? KotiMikro-lehden shakkiasiantuntija Steffen Slumstrup esittelee verkon parhaat shakkityökalut.

Pelaa shakkia verkossa ystäviäsi ja tietokonetta vastaan

KotiMikron shakkiasiantuntija suosittelee parhaita sovelluksia ja sivustoja shakin pelaamiseen ilmaiseksi verkossa. Pelaa tietokoneella tai puhelimella ja kehity joka päivä.

torstai 9. syyskuuta 2021 teksti S. Nielsen Skakekspert

Shakki on saanut valtavaa lisäpotkua suositun ja arvostetun Netflix-sarjan Musta kuningatar (The Queen's Gambit) ansiosta. 

Sarja kertoo ihmeellisestä Beth Harmonista, joka vastoin kaikkia odotuksia pääsee shakkimaailman huipulle 1960-luvun Yhdysvalloissa. Monet ovat innostuneet pelaaman tätä pelien kuningasta erityisesti verkossa. 

Ehkä oletkin jo hypännyt mukaan shakin vietäväksi? Jos et, ehdit vielä mukaan.

Täältä löydät suosituksemme parhaista sovelluksista ja sivustopalveluista shakkipelin pelaamiseen verkossa.

1. Maailman suurin shakkikerho verkossa
2. Tapaa shakin maailmanmestari
3. Pelaa shakkia Magnus Carlsenia vastaan, kun hän oli lapsi

1. Maailman suurin shakkikerho verkossa

Pelaa shakkia ilmaiseksi verkossa
Maailman suurin

Chess.com on hyvä paikka aloittaa matka kohti shakkitaituruutta.

Chess.com on maailman suurin shakin pelaajien yhteisö. 

Palvelun itsensä mukaan siihen kuuluu yli 70 miljoonaa innokkasta shakin pelaajaa, mutta tämä luku kattaa myös passiiviset tilit. Yleensä verkossa on kerrallaan yli 100 000 pelaajaa, joten löydät varmasti tasoosi sopivan vastustajan. 

Chess.com-sivustolla on myös monia harjoituksia (nimeltään "puzzles"), joita voit kokeilla. Se on loistava tapa treenata niin, että olet valmis pelaamaan muita vastaan.

Chess.com on verkossa toimiva ilmainen shakkipalvelu, jossa voit ostaa lisää toimintoja. Palvelu on saatavana muiden shakkisivustojen tavoin sekä verkkosivustona että Android- ja iOS-sovelluksena.

> Lue myös: Pelaa Snake-matopeliä Google Mapsissa ja muita salaisia Google-vinkkejä

2. Tapaa shakin maailmanmestari

Opi pelaamaan shakkia verkossa
Opi pelaamaan shakkia:

Lichess.org tarjoaa paljon ilmaisia harjoituksia ja tutoriaaleja, joiden avulla voit oppia pelaamaan shakkia. Palvelu sopii sitä paitsi kaiken tasoisille pelaajille. 


Norjalainen shakin maailmanmestari Magnus Carlsen pelaa monesti Lichess.comissa, jossa hänen käyttäjätunnuksensa on GM DrNykterstein. 

Voit seurata siellä hänen otteluitaan, ja kuka tietää, ehkä sinulla on onnea ja sinut valitaan hänen vastustajakseen.

Carlsen ei ole ainoa Lichessin ystävä. 

Se on luultavasti ammattimaisin verkossa toimiva shakkipalvelu, joka sisältää harjoituksia, tutoriaaleja, turnauksia ja suoratoistokanavia. Palvelussa on yleensä jopa 100 000 aktiivista käyttäjää samanaikaisesti.

Palvelu on maksuton, ja lisätoimintoja saa ostamalla. KäyLichess.org -osoitteessa verkossa tai Android- tai iOS-sovelluksessa .

> Haluatko lisätä pasianssin tietokoneellesi? Lataa pasianssipaketti Etunurkasta. Voit asentaa sen tietokoneellesi. Lue lisää täältä.

3. Pelaa shakkia Magnus Carlsenia vastaan, kun hän oli lapsi

Pelaa shakkia maailmanmestaria vastaan verkossa
Pelaa Magnusia vastaan:

Play Magnus on shakin maailmanmestarin, norjalaisen Magnus Carlsenin omistama.


Pystytkö lyömään maailmanmestari Magnus Carlsenin shakissa? Et ehkä hänen nykytaidoillaan. Mutta ehkä silloin, jos hän olisi vasta 6-vuotias. 

Jos olet kunnianhimoinen ja valmis käyttämään aikaasi shakin opetteluun, Magnus Carlsenin oma "Play Magnus" -palvelu saattaa kiinnostaa sinua. 

Siellä voit muun muassa pelata maailmanmestaria vastaan, kun hän oli eri ikäinen. Valitset vain jonkin ikäluokan, ja voit pelata shakkia tietokonesimuloitua Magnus Carlsenia vastaan juuri sillä tasolla, jolla hän pelasi sen ikäisenä. 

Voimme paljastaa, ettei mene montaakaan vuotta, ennen kuin hänestä tulee todella kova vastus.

Play Magnus on maksullinen palvelu, jossa on yksittäisiä ilmaisia elementtejä. 

Kuukausitilaus maksaa reilut 8 euroa, mutta sillä saat käyttöoikeuden verkkosivustoon ja neljään eri shakkisovellukseen, joissa on ammattimaisia oppitunteja, hauskoja lisäpelejä, videoita ja paljon muuta.

Vieraile verkkosivustossa tästä. Sivustolla voit lukea lisää eri sovelluksista, jäsenyydestä ja kaikesta muusta maailmanmestarin tarjoamasta sisällöstä.

Ehkä sinua kiinnostaa...