Google Doodle -logot

Google Mapsiin ilmestyi huhtikuun alussa matopeli.

© Google

Pelaa Google Mapsin matopeliä – ja muita Googlen pelejä ja leluja

Google on tehnyt sovelluksiinsa ja palveluihinsa erilaisia yllätyksiä, pelejä ja piilotoimintoja. Tässä on muutama hauska lelu ja jekku, joilla voi tappaa aikaansa.

keskiviikko 3. huhtikuuta 2019


Googlen hakusivulla ja palveluissa on usein hauskoja yllätyksiä, pelejä ja piilotoimintoja.

Viimeisin Google-jekku ilmestyi Google Mapsiin. 

Karttapalvelussa voi nyt pelata legendaarista matopeliä. Google lisäsi sen karttapalveluunsa aprillipäivänä. Peliä voi pelata Google Mapsin Android- ja iOS-versioilla.

Peli on ilmeisesti saatavana mobiiliversiona vain kuluvan viikon ajan, mutta selainversiona peli säilyy.

Matopeli puhelimessa
Matopeli.

Moni käyttäjä muistelee kaiholla vanhoissa nokialaisissa pyörinyttä matopeliä. Google toi pelin Google Mapsiin aprillipäivän kunniaksi.

Näin pelaat matopeliä Google Mapsissa

Google Mapsin Matoa pelaamalla voi tutustua kaupunkien maamerkkeihin ympäri maailmaa. 

Pelissä valitaan kaupunki, jossa poimitaan ihmisiä kyytiin esimerkiksi junalla. Kulkuvälinettä ohjataan pitämällä sormi näytössä. Sitten pitää vain varoa, ettei ajaudu ulos kartalta tai törmää itseensä, sillä kulkuväline kasvaa sitä mukaa kuin kyytiin kertyy ihmisiä.

  • Pääset puhelimella Mato-peliin, kun avaat Google Mapsin valikon ja valitset vasemmasta yläkulmasta aukeavasta valikosta Androidissa Pelaa matoa tai iPhonessa Pelaa: Mato
  • Matoa voi pelata myös selaimella täällä.
Matopeli aprillipila

Google toi matopelin Google Mapsiin aprillipäivänä. 

Matopelin lisäksi Google on tehnyt paljon muitakin pelejä ja leluja. Alla on pari hauskaa Google-logon muunnosta, jotka ovat viihdyttäneet käyttäjiä. Niiden lisäksi alla on mainio tähtiretkipalvelu ja viimeisenä on myös hyödyllinen, mutta vähemmän tunnettu kuvahakutoiminto.

Google Doodles -logomuunnoksia

Google juhlistaa merkkipäiviä laittamalle aloitussivulle merkkipäivään liittyvän logon. Nämä Googlen logomuunnokset, englanniksi Google Doodles, ovat usein pelejä tai erilaisia leluja.

Aikaisemmin julkaistuihin logomuunnoksiin voi tutustua Googlen arkistossa, jossa on kaikki pelit, videot, lelut ja logopiirrokset.

Logomuunnosten avulla saa tietoa eri merkkipäivistä ja samalla voi viihdyttää itseään pelaamalla tai leikkimällä – vaikkapa säveltäjää, kuten Johann Sebastian Bachia, jonka syntymän kunniaksi Google julkaisi kaikkien aikojen ensimmäisen tekoälyä hyödyntävän logomuunnoksen.

Tekoäly muuntaa käyttäjän naksuttelemat nuotit harmoniseksi tai vähemmän harmoniseksi Bachin tyyliin sovitetuksi melodiaksi.

Google doodle

Johann Sebastian Bachin syntymän kunniaksi julkaistulla Google Doodles -logomuunnoksella voi luoda oman melodian ja antaa tekoälyn harmonisoida se Bachin ajan henkeen. Kokeile täällä.

Avaa retropeli hakutoiminnolla

Nostalgiaa kaipaaville on matopelin lisäksi pelattavana suorastaan ikoninen Atari Breakout, joka on yksi Googlen hakupalveluunsa piilottama peliyllätys.

Tiiliseinää pääsee taas tuhoamaan, kun tekee Google-haun termillä "atari breakout". Peli käynnistyy, kun sitten valitsee kuvahaun.

Tee tutkimusretki avaruuteen

Google Earth -palvelussa pysytään lähinnä tällä pallolla, mutta Google Sky -palvelussa voi suunnata rohkeasti sinne, missä on vielä käymättömiä korpimaita. Tutustu täällä.

Kyseessä on tähtikartta, jonka avulla voit tarkastella taivaankappaleita, kuten tähtiä, tähtikuvioita, galakseja, planeettoja ja kuuta.

Hae Googlesta kuvalla

Aina ei tarvitse hakea sanoilla, vaan Googlella voi hakea myös kuvalla ja yrittää sen avulla selvittää, mitä kuva esittää.

Kuvalla hakemiseksi pitää ensin siirtyä Googlen Kuvahaku-sivulle.

Napsauta hakukentän päässä olevaa kamerakuvaketta, niin voit joko antaa haettavan kuvan osoitteen tai lähettää tietokoneellasi olevan kuvan palveluun.

Esiin tulevassa tulosluettelossa on paras arvaus kuvan esittämästä kohteesta ja lisäksi tekstituloksia ja muita samannäköisiä kuvia.


Ehkä sinua kiinnostaa...