Skannaa negatiiveja puhelimellasi
Skannaa negatiiveja puhelimellasi:

Nerokkaan sovelluksen avulla voit skannata vanhoja negatiiveja puhelimella ja luoda niistä digitaalisia valokuvia, jotka voit tallentaa tietokoneelle.

© Shutterstock

Kehitä vanhoja valokuvia puhelimella

Matkapuhelinta voi käyttää paljon muuhunkin kuin puhelujen soittamiseen ja tekstiviestien kirjoittamiseen. Nyt voit käyttää sitä myös vanhojen negatiivien digitointiin.

keskiviikko 9. marraskuuta 2022 teksti M. Lorentsen

Uusissa älypuhelimissa on monia mielenkiintoisia toimintoja. Voit esimerkiksi kuvata videoita, ottaa valokuvia, löytää perille puhelimen sisäisen GPS-toiminnon avulla tai katsella TV-ohjelmia pieneltä näytöltä.

Nyt voit myös kehittää kuvia matkapuhelimella. Sovelluksen avulla voi nimittäin skannata filmirullalta vanhoja negatiiveja ja tehdä niistä teräviä ja upeita digitaalisia kuvia.

Sekä Android- että iPhone-puhelimiin saatavilla oleva sovellus on täysin ilmainen, ja voit skannata niin monta valokuvaa kuin haluat.

LUE MYÖS: Tee koronatesti puhelimellasi

Negatiivien skannaus matkapuhelimella

KODAK Mobile Film Scanner -sovelluksen avulla pääset nauttimaan filmirullien vanhoista negatiiveista ajalta ennen digitaalikameraa. Sen sijaan, että negatiivit keräisivät pölyä varastossa, voit skannata ne puhelimella.

Kun olet skannannut negatiivin puhelimella, se digitoidaan. Voit muokata sitä edelleen puhelimella tai tietokoneella, jolloin siitä tulee upea valokuva.

Sinun tarvitsee vain avata sovellus ja suunnata puhelimen kamera negatiivia kohti. 

Painikkeen painamisen jälkeen negatiivi digitalisoidaan täysin automaattisesti. 

LUE MYÖS: Käytä puhelinta vesivaakana

Lataa skannausohjeet Etunurkasta

KODAK Mobile Film Scanner -sovellus on itsessään helppokäyttöinen, mutta oikeiden olosuhteiden löytäminen parhaan mahdollisen skannaustuloksen saamiseksi voi olla hieman haastavaa.

Koska kyseessä on vain ilmainen sovellus eikä ammattilaisskanneri, sinun kontollasi on luoda optimaalinen ympäristö negatiivien skannausta varten. 

Voit lukea siitä ja paljon muuta kattavasta oppaasta, joka löytyy KotiMikro-lehden numerosta 19/2022.

> Löydät myös ohjeen PDF-version Etunurkasta täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...