Epätarkkoja kuvia
Epätarkkoja kuvia

Tallennustilasi voi täyttyä nopeasti epätarkoista kuvista. Google tekee tästä lopun.

© Shutterstock

Google Kuvat poistaa epäonnistuneet kuvasi

Google Kuvat ei ole enää ilmainen 1. kesäkuuta 2021 alkaen, jos käytät tallennustilaa yli 15 Gt. Google kuitenkin auttaa säästämään tilaa poistamalla epätarkkoja kuvia.

perjantai 28. toukokuuta 2021 teksti M. Lorentsen

Googlen tallennuspalvelu Google Kuvat varmistaa, että kuvasi ja videosi tallentuvat automaattisesti pilveen Internetin kautta.

Tämä on kätevää, sillä näin pääset aina käsiksi lomakuviin ja videoihin riippumatta siitä, käytätkö puhelinta, tablettia vai tietokonetta. 

Valitettavasti Google Kuvat ei ole enää täysin ilmainen. Jos haluat käyttöösi yli 15 Gt tallennustilaa, sinun on pian maksettava siitä kuukausimaksua. 

Google ottaa kuitenkin sovelluksessa käyttöön uuden toiminnon, jonka avulla voit poistaa helposti esimerkiksi epätarkkoja kuvia, kuvakaappauksia ja suuria tiedostoja, jotka vievät turhaan tallennustilaa.

LUE MYÖS: Vältä puhelimen täyttyminen valokuvista ja videoista

Näin Google löytää epätarkat kuvat

15 Gt:n tallennustila täyttyy helposti, jos huonoja otoksia ei poisteta.  Jos tallennat vahingossa epätarkkoja kuvia, jotka pitäisi itse asiassa poistaa, ne täyttävät myös Google Kuvat -palvelun tallennustilaa.

Google on ottanut tämän huomioon, sillä Google Kuvat -palvelun uuden ominaisuuden ansiosta sovellus tunnistaa epätarkat kuvat, kuvakaappaukset, pitkät videotallenteet ja muut tiedostot, jotka vievät tallennustilaa turhaan.

Google kertoo tästä blogijulkaisussaan.

Alla on kuvattu, miten ominaisuus toimii käytännössä.

Google Kuvat poistaa epätarkat kuvat
Epätarkat kuvat

Uuden työkalun avulla Google Kuvat näyttää sinulle epätarkkoja kuvia, jotka sovellus on tunnistanut sellaisiksi, joita et välttämättä tarvitse. Näin voit siis helposti siivota tallenteesi ja vapauttaa tallennustilaa, jolloin sinun ei tarvitse maksaa lisätilasta.

© Google


Toiminto otetaan käyttöön lähipäivinä, joten pidä silmällä Google Kuvat -päivityksiä. 

Kun toiminto on asennettu, se löytyy Google Kuvat -palvelun asetuksista kohdasta Varmuuskopiointi ja synkronointi.

LUE MYÖS: Kadonneet tallennusvälineet – kuinka monta muistat?

Google Kuvat on pian maksullinen sovellus

Google ilmoitti joulukuussa 2020, että suosittu Google Kuvat -sovellus ei enää ole ilmainen 1. kesäkuuta 2021 alkaen.

Siitä eteenpäin sinun täytyy tyytyä 15 Gt:n ilmaiseen tallennustilaan, ja jos haluat lisää tilaa, sinun on kaivettava kuvetta.

Esimerkiksi kahden euron kuukausihinnalla saat ilmaisten 15 Gt:n lisäksi 100 Gt lisätilaa, ja jos maksat kolme euroa kuukaudessa, saat käyttöösi jopa 200 Gt tallennustilaa.

LUE MYÖS: Nyt sinun on maksettava Google Kuvat -palvelusta

Ehkä sinua kiinnostaa...