Näin jaat suuria tiedostoja Payloadilla
Jaa suuria tiedostoja:

Ovatko WeTransfer- ja Payload-työkalut tuttuja? Jos eivät, voit lukea niistä lisää täältä. 

© Shutterstock

Siirrä ja jaa suuria tiedostoja helposti tietokoneiden välillä

Vältä USB-muistitikkujen ja ulkoisten kiintolevyjen aiheuttama vaiva, kun siirrät ja jaat tiedostoja eri tietokoneiden välillä. Näiden työkalujen avulla suurten tiedostojen lähettäminen ystäville ja perheenjäsenille on paljon helpompaa.

lauantai 19. elokuuta 2023 teksti N. Ernst

Onko sinullekin käynyt näin: tärkeä asiakirja tai tiedosto puuttuu, koska se oli toisella tietokoneella ja olit unohtanut USB-muistitikun, tai et muistanut lähettää tiedostoa omaan sähköpostiisi?

LUE MYÖS: Siirrä tiedostoja helposti laitteiden välillä

Se on erittäin ärsyttävää, ja se tapahtuu yleensä kaikkein huonoimpana hetkenä. 

Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia USB-muistitikuista tai liitetiedostoja sisältävistä sähköpostiviesteistä. Suurten tiedostojen jakamiseen tietokoneiden tai laitteiden välillä on nimittäin fiksumpi tapa.

WeTransfer-työkalun avulla voit helposti lähettää suuriakin tiedostoja tietokoneilta ja mobiililaitteilta, kuten puhelimilta ja tableteilta, toiseen laitteeseen.

Näin WeTransfer toimii

WeTransferin avulla voit lähettää jopa 2 Gt:n kokoisia tiedostoja, mikä on huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi Gmailissa. Kun käytät WeTransferia, valittavana on kaksi vaihtoehtoa tiedostojen lähettämiseen.

Voit joko ottaa käyttöön linkin, jonka voit jakaa esimerkiksi Messengerissä, jolloin kaikki linkin saaneet voivat ladata kyseiset tiedostot. Voit myös lähettää sähköpostiviestin, jossa on linkki tiedostoihin. 

LUE MYÖS: Näin kopioit kuvia ja videoita puhelimesta tietokoneelle

Tiedostojen lähettäminen WeTransferilla

WeTransfer löytyy tästä linkistä.

Lataa kuvat – joko raahaamalla ne esimerkiksi Resurssienhallinnasta WeTransferiin tai Select a folder -toiminnolla, jonka avulla voit etsiä tiedoston kansioista. 

Jos haluat lähettää tiedostoja sähköpostitse, kirjoita vastaanottajan sähköpostiosoite, oma sähköpostiosoitteesi, sähköpostin otsikko ja tarvittaessa viesti ja napsauta Transfer

Jos haluat jakaa tiedostot linkin kautta, napsauta vasemmassa alakulmassa olevaa kolmea pistettä, valitse Get transfer link ja napsauta Get a link. Nyt sinulla on linkki, jonka voit jakaa muiden kanssa.

Ilmaisessa versiossa latauslinkki vanhenee viikon kuluttua.

Jaa suuria tiedostoja WeTransferilla
WeTransfer:

Voit ladata tiedostosi WeTransferiin joko raahaamalla tai etsimällä ne kansiosta. Täytä kentät, niin voit lähettää suuret tiedostosi helposti vastaanottajalle. 

Lähetä vielä suurempia tiedostoja Payloadilla

Entä jos haluat nyt lähettää vielä suurempia tiedostoja esimerkiksi kotitietokoneiden välillä?

Haluat vaikkapa siirtää elokuvan kannettavalle tietokoneelle, jonka otat mukaan kesämökille.

Voit tehdä sen myös WeTransferilla, mutta silloin joudut maksamaan tilauksesta, sillä elokuva on yleensä suurempi kuin kaksi gigatavua, jonka kokoisia tietostoja voit lähettää ilmaiseksi WeTransferilla. 

Onneksi erittäin suurien tiedostojen lähettämiseen löytyy ilmainen vaihtoehto. Se on Windows-työkalu Payload, joka on Etunurkkaan lisätty uusi ja kätevä työkalu. 

Sen avulla voit siirtää tiedostoja helposti ja nopeasti kodin tietokoneiden välillä. Myös silloin, kun tiedostojen koko on useita gigatavuja.

Voit jopa siirtää kokonaisia kansioita kerralla, ja ohjelma on uskomattoman helppokäyttöinen.

KotiMikro-lehden numerossa 14/2023 näytämme, miten ohjelmaa käytetään. Jos haluat kokeilla sitä jo nyt, löydät sen ja ohjelman käyttöoppaan Etunurkasta

Ehkä sinua kiinnostaa...