Snapdrop: Siirrä tiedostoja helposti ja nopeasti uudella verkkotyökalulla
Snapdrop:

Jos puhelimesi, tablettisi ja tietokoneesi ovat samassa verkossa, voit siirtää tiedostoja helposti eri laitteiden välillä Snapdrop-sovelluksella. 

© Snapdrop

Snapdrop: Siirrä tiedostoja helposti laitteiden välillä

Unohda USB-johdot ja hankalat liitetiedostot: Uuden verkkotyökalun avulla voit siirtää tiedostoja langattomasti ja helposti kaikkien laitteiden välillä iOS-, Android- ja Windows-käyttöjärjestelmissä.

tiistai 7. kesäkuuta 2022 teksti N. Ernst

Meistä useimmat ovat lähettäneet tiedotoja sähköpostiviestin liitteenä, sillä se on nopea ratkaisu tiedostojen jakamiseen eri laitteiden välillä.

LUE MYÖS: Näin kopioit kuvia ja videoita puhelimesta tietokoneelle

Siihen on kuitenkin olemassa helpompi ja kätevämpi tapa, joka ei myöskään täytä sähköpostilaatikkoasi sähköposteilla ja tiedostoilla, joita myöhemmin on vaikea poistaa tai arkistoida.

Uuden työkalun nimi on Snapdrop, ja sitä voidaan parhaiten kuvata väliaikaiseksi verkkotallennustilaksi, jonka kautta tiedostoja voidaan lähettää laitteesta toiseen.  

Vain napsautus, niin tiedosto on lähetetty

Se toimii siten, että avaat selaimesi tietokoneella ja siirryt osoitteeseen www.snapdrop.net Sama tehdään puhelimella, tabletilla tai toisella tietokoneella.

Laitteiden täytyy vain olla samassa langattomassa verkossa.

LUE MYÖS: Siirrä kuvia ja videoita helposti iPhonesta tietokoneelle

Kun sivusto on avattu kaikilla haluamillasi laitteilla, näet käytettävissä olevat laitteet selaimessasi.

Napsauta sitten laitetta, johon haluat lähettää tiedoston, ja valitse lähetettävä tiedosto. Vastaanottaja saa ilmoituksen, jossa siirron voi hyväksyä tai peruuttaa.

Siirrä tiedostoja helposti Snapdrop-sovelluksella
Helppo tapa siirtää:

Olemme nyt valmiita siirtämään tiedoston iPhone 11 Prosta Windows-tietokoneelle. Kun molemmat laitteet ovat samassa WiFi-verkossa, kirjoita molempien laitteiden selaimeen URL-osoite www.snapdrop.net ja valitse tiedostot, jotka haluat lähettää laitteelta toiselle. 

Nämä tiedostot toimivat parhaiten

Tiedosto siirretään toiseen laitteeseen WiFi-yhteyden kautta. Tiedosto on nyt siirretty, eikä sinun siis tarvitse lähettää sähköpostia tai säilyttää tiedostoa maksullisessa verkkotallennustilassa. 

LUE MYÖS: Suurten tiedostojen lähettäminen verkossa

Pienessä testissämme kokeilimme pienempiä tiedostoja, kuten kuvia ja lyhyitä videoleikkeitä, joiden siirtäminen onnistui hyvin. Kokeilimme myös noin 100 Mt:n kokoisen tiedoston siirtämistä, mikä ei myöskään ollut ongelma. Suurempien, esim. 1 Gt:n kokoisten tiedostojen, siirto ei kuitenkaan toimi parhaalla mahdollisella tavalla Snapdropissa. 

Voit myös ladata Android-sovelluksen, jos haluat käyttää mielummin sovellusta kuin selainta. 

Apple AirDropia vastaava, mutta sopii kaikille laitteille

Applen tuotteiden Apple AirDrop on vastaavanlainen. Sillä voit siirtää tiedostoja Apple-tuotteiden välillä samalla tavalla.

Applen AirDrop toimii kuitenkin vain iPhonen, iPadin ja Macin välillä, kun taas Snapdropia voi käyttää kaikilla laitteilla valmistajasta riippumatta.

Voit siis "airdropata" Windows-tietokoneesta iPhoneen, iPadiin, Android-matkapuhelimeen ja muihin laitteisiin. Vaaditaan vain, että käytössäsi on selain ja että laitteet ovat samassa langattomassa verkossa.

Kätevää!

Ehkä sinua kiinnostaa...