Microsoft Office tulee saataville uutena kertaostoksena

Excel ja muut Microsoftin toimistosovellukset julkaistaan ensi vuonna uutena Office-versiona.

Microsoft Office tulee saataville uutena kertaostoksena

Vuonna 2021 julkaistaan uusi versio Microsoftin Office-paketista, joka sisältää suositut sovellukset, Excelin, PowerPointin ja Wordin. Uusi Office on suunnattu niille käyttäjille, jotka eivät halua kuukausimaksullista ratkaisua.

keskiviikko 30. syyskuuta 2020 teksti S. Nielsen


Microsoftin toimisto-ohjelmiston valinnassa voi mennä sormi suuhun, sillä tarjolla on kolme versiota:

  1. Maksuton Officen verkkoversio Microsoft Office Online, joka sisältää Wordin, Excelin ja PowerPointin verkkoversiot. Office Onlinen käyttö vaatii Microsoft-tilin.
  2. Tilauspohjainen Microsoft 365, kuukausi- tai vuosimaksua vastaan. Paketti sisältää kaikki Microsoftin seitsemän toimistosovellusta plus palvelut.
  3. Kertaostoksena on saatavana Office Home & Student 2019, joka sisältää Wordin, Excelin ja PowerPointin työpöytäversiot.

Viimeksi mainitusta on tulossa uusi versio vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla.

Asiasta kerrotaan lyhyesti yhtiön blogissa, jossa luvataan tarkempia tietoja myöhemmin.

Vain tilauspohjainen on uudistunut

Edellisen kertaostosversion nimen, Office 2019, perusteella on tulossa olevan uuden version nimen veikkailtu olevan Office 2021, tai sitten Office 2022, jos versio kerran ilmestyy loppuvuodesta 2021.

Office 2019 -versiota on jonkin verran arvostelu. Ei kuitenkaan sen ohjelmia, sillä Word, Excel ja PowerPoint ovat viimeisen päälle hiottuja sovelluksia, vaan kritiikkiä on tullut siitä, että pakettia ei juuri ole päivitetty, toisin kuin tilauspohjaista, aiemmin Office 365 -nimellä tunnettua Microsoft 365 -ohjelmistoa, jota on uudistettu jatkuvasti.

Kotiin ja konttoriin

Microsoftin maksullisten Office-ohjelmistojen ominaisuuksia ja hintoja voi vertailla täällä Microsoftin sivulla.

Microsoft ei ole vielä julkaissut sen paremmin uuden version nimeä, saatavuutta kuin hintatietojakaan.

Toimisto-ohjelmistosta ei ole pakko maksaa, sillä tarjolla on ilmaisia vaihtoehtoja. Työpöytäversioista ehdoton on LibreOffice, jonka voit ladata Etunurkan kautta.

Verkkoversioista monipuolisin on Googlen sovellusvalikoima, jota voi käyttää ilmaiseksi. Esimerkiksi Google Docs -tekstinkäsittelysovelluksessa on lähes samat ominaisuudet kuin Microsoftin Wordissa. 

Google Docsia käsittelevä KotiMikron juttusarja paneutuu Googlen ilmaisen tekstinkäsittelysovelluksen monipuolisiin ominaisuuksiin. Juttusarja käsittää viisi osaa. Lue lisää täältä.


Ehkä sinua kiinnostaa...