Et tarvitse maisema-arkkitehdin tutkintoa kevätistutusten suunnitteluun. Se on nimittäin helppoa uuden ohjelman avulla.

Nyt voit suunnitella pihasi tietokoneen ääressä

Pian Suomessa on taas kevät, ja silloin on aika kaivaa pihaa ja istuttaa kasveja. Tällä kertaa sinun ei kuitenkaan tarvitse käyttää mielikuvitustasi lopputuloksen hahmottamiseen. Uusi ohjelma visualisoi projektin puolestasi.

torstai 27. tammikuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Useimmat kotipuutarhurit ovat odottaneet koko talven, että he pääsevät ottamaan puutarhakäsineet esiin ja piha on taas täydessä loistossaan.

Jos sinullakin on tänä vuonna suuria pihasuunnitelmia, nyt on hyvä aika aloittaa. Silloin suunnitelmasi ja pihahaaveesi ovat valmiina toteutettaviksi, kun kevät vihdoin koittaa.

Pihasuunnitelmissa käytetään tavallisesti usein ei-niin-kauniita piirroksia, mielikuvia ja ehkäpä ämpäreitä, jotka edustavat pihalle istutettavia kasveja.

Suunnitteluun on kuitenkin saatavilla paljon fiksumpi tapa, jota jokainen voi käyttää kotitietokoneellaan.

> Lue myös:Saat kasvikirjan taskuusi näppärän sovelluksen muodossa

Piirrä unelmapihasi tietokoneella

KotiMikron numerossa 3/2022, joka on saatavilla nyt, on kattava opas kätevän DreamPlan-suunnitteluohjelman käyttöön.

Etunurkasta saatava ohjelma sopii erinomaisesti niin talon, huoneiden kuin pihan suunnitteluun.

Voit lisätä pihallesi vaikuttavan kokoelman puita, pensaita, kasveja ja kukkia, jotka piirretään oikeissa mittasuhteissa.

Tämä tarkoittaa, että jos seuraat ohjeitamme, voit piirtää talosi ja terassisi ja kokeilla sitten joitakin ohjelman tarjoamista monista eri kasvilajeista. 

Piirtäminen tapahtuu raahaamalla ja pudottamalla, ja koko piha näkyy ylhäältä päin. Lopuksi voit siirtyä 3D-näkymään ja saat käsityksen siitä, miltä juuri istutettu puutarha näyttäisi oikeasti.

> Lue myös: 3 vinkkiä koko talon kattavaan vahvaan Wi-Fi-signaaliin

Saat valmiin työpiirroksen pihastasi

Kun olet suunnitellut pihasi, johon olet tehnyt suuria tai pieniä muutoksia ja parannuksia, olet valmis tulostamaan projektin.

DreamPlanista voit tulostaa sekä 3D- että 2D-näkymän. 2D-näkymä muistuttaa työpiirustusta, joka kertoo tarkasti, mihin uudet kasvit kaivetaan.

Piirustusta voi tietenkin käyttää myös ostoslistana, kun käyt puutarhamyymälässä.

Kevät alkaa nyt tietokoneeltasi. 

> Lataa DreamPlan-ohjelma ja opas Etunurkasta täältä

Suunnittele pihasi DreamPlan-ohjelmalla
DreamPlan:

Tässä olemme piirtäneet pihakasvit piirrokseen ylhäältä katsottuna. Piirroksen voi tulostaa ja ottaa mukaan pihalle. Voit myös siirtyä 3D-näkymään, jolloin näet realistisen esimerkin tulevasta pihastasi.

Voit käyttää Sketchupia myös pihan suunnitteluun

Sketchup on toinen ilmainen 3D-suunnitteluohjelma, jolla voit käyttää pihasi suunnitteluun.

Ohjelma on kehitetty alunperin arkkitehdeille ja rakennusinsinööreille, mutta nykyään sitä käyttävät myös monet tee se itse -rakentajat. Tee Itse on laatinut oppaan siitä, miten rekisteröidyt Sketchupin käyttäjäksi ja käytät ohjelmaa.

Katso lisää Tee Itsen sivuilta: Käytä Sketchup-suunnitteluohjelmaa pihalla.

Ehkä sinua kiinnostaa...