Spotify-palvelua voi käyttää myös tietokoneella ja kuunnella mielimusiikkiaan – ilmaiseksi.
Spotify

Spotify-palvelua voi käyttää myös tietokoneella ja kuunnella mielimusiikkiaan – ilmaiseksi.

© Shutterstock

Spotify: Kuuntele mielimusiikkiasi – ilmaiseksi

Spotify on muutamassa vuodessa tehnyt cd-levyt tarpeettomiksi, ja syy on helppo todeta. Musiikkipalvelussa on miljoonia kappaleita, ja kaikki omat suosikit napsautuksen takana.

torstai 8. lokakuuta 2020

Mikä on Spotify?

Spotify kuuluu suuriin pohjoismaisiin tietotekniikan menestystarinoihin. 

Ruotsalaista alkuperää oleva palvelu mahdollistaa musiikin kuuntelun tietokoneella – ilman että tarvitsee sählätä cd-levyjen tai muiden vanhentuneiden välineiden kanssa.

Spotify on suoratoistopalvelu, eli toisto tapahtuu netin kautta, ns. striimaamalla. Käytettävissä on Spotify-­palvelun tehokkaat palvelimet, joilla on tallennettuna miljoonia kappaleita. 

Toisto käynnistyy sekunnin murto-osassa (käytetystä kaistasta ja sen ruuhkaisuudesta riippuen), ja toistettavaksi voi valita albumin – aivan kuten kuuntelisi cd-levyä.

Mitä Spotify maksaa?

Palvelua voi käyttää ilmaiseksi.

Kuukausimaksua vastaan Spotifyn saa ilman mainoksia, joita ilmaisversiossa tulee niin tietokoneelle kuin puhelimeen. Mainokset eivät kuitenkaan ole aivan yhtä tunkeilevia kuin esimerkiksi mainosrahoitteisella radiokanavalla.

Kuukausimaksulla saa paremman äänenlaadun, offline- kuuntelun ja mobiilisovellukset. Yhden käyttäjän Spotify Premium maksaa 10 euroa kuukaudessa. Kuuden käyttäjän Perhe-tilaus maksaa 17 euroa kuukaudessa.  

 Premiumia voi kokeilla kuukauden ilmaiseksi. 

> Lue myös: Katso, paljonko striimauksesi syö dataa

Luo kirjasto Spotify-palveluun

Omaa kokoelmaa voi kasvattaa tallentamalla kappaleita ja albumeita palvelussa olevaan omaan kirjastoon, jossa oma suosikkiartisti on aina hiiren napsautuksen takana. 

Kappaleista voi koostaa myös soittolistoja esimerkiksi juhlia varten.

KotiMikron lukijat voivat ladata Spotifyn Etunurkasta. Ladattavana on myös tallennustilan säästöä esittelevä artikkeli, jossa käydään läpi Spotifyn toimintoja. Ohlema on myös toimituksen suosikki numerossa 16/2020.

> Lataa ohjelma ja lue artikkeli (vaatii kirjautumisen)


Ehkä sinua kiinnostaa...