Muokkaa kuvia Windowsin Valokuvat-sovelluksessa
Muokkaa kuvia Windowsissa:

Voit muokata kuviasi Windowsissa, mutta jos haluat tehdä kuviin suurempia muokkauksia, tarvitset jonkin toisen ohjelman.

© Shutterstock

Näin käytät Windowsin Valokuvat-sovellusta

Windowsin sisäinen Valokuvat-kuvankatseluohjelma on todennäköisesti tuttu. Työkalu pystyy kuitenkin muuhunkin kuin vain kuvien näyttämiseen.

lauantai 14. tammikuuta 2023 teksti M. Lorentsen

Windowsissa on sisäinen Valokuvat-työkalu. Olet varmasti törmännyt siihen jossakin vaiheessa. Kun kaksoisnapsautat kuvaa tietokoneella, se avautuu yleensä Valokuvat-sovelluksessa.

Kuvien näyttäminen on myös Valokuvat-sovelluksen päätoiminto. 

Windowsin Valokuvat-sovellus ei kuitenkaan ole pelkkä kuvankatseluohjelma. Voit käyttää työkalua myös valokuvien helppoon muokkaamiseen.

Windowsin Valokuvat-sovellus ei ole läheskään yhtä kattava kuvankäsittelyohjelma kuin Photoshop, mutta jos haluat kääntää kuvaa tai rajata nopeasti, voit käyttää siihen tätä Microsoftin sisäistä ohjelmaa.

LUE MYÖS: Muokkaa kuvia suoraan selaimessa

Muokkaa kuvia Windowsin Valokuvat-sovelluksessa

Windows-kuvasovellusta voidaan käyttää myös kuvien muokkaamiseen. 

Jos avaat valokuvan sisäisellä ohjelmalla, voit napsauttaa Muokkaa kuvaa -painiketta ja käyttää eri muokkaustyökaluja.

Windowsin Valokuvat-sovelluksessa kuvaa voi kääntää, peilata ja rajata. Voit myös lisätä kuvaan erilaisia suodattimia, jolloin värit kirkastuvat tai ne voidaan poistaa kokonaan. 

Lisäksi voit säätää kirkkautta ja terävyyttä sekä korjata punaiset silmät.

Jos haluat säätää kuvaa tarkemmin ja saada siitä vieläkin paremman näköisen, tarvitset kuitenkin jonkin ulkoisen kuvankäsittelyohjelman. Kannattaa tutustua Etunurkkaan, sillä olemme lisänneet sinne loistavan työkalun kuvanmuokkausta varten.

LUE MYÖS: Muokkaa kuviasi suoraan OneDrivessa

Muokkaa valokuvia yhdellä napsautuksella

Kuvankäsittelyohjelmalla teet kuvistasi huomattavasti paremman näköisiä. Ongelmana on vain se, että valokuvan hienosäätö vaatii paljon aikaa. 

Ohjelma nimeltä Ashampoo Photo Optimizer auttaa siinä.

Kuten KotiMikron numerossa 2/2023 on kerrottu, voit optimoida valokuvan yhdellä napsautuksella niin, että esimerkiksi valo ja terävyys ovat täydellisiä ja värit ovat juuri oikeanlaiset.

Tilaajana voit ladata Ashampoo Photo Optimizerin Etunurkasta, josta löydät myös ohjelman yksityiskohtaiset ohjeet.

Lataa ohjelma Etunurkasta napsauttamalla tästä.

Jos et ole vielä KotiMikron tilaaja, saat sen tästä linkistä

Tilaajana saat sekä kaikki lehdet, joissa on hyödyllisiä oppaita tietokoneesi käyttöön, että pääsyn Etunurkkaan, joka on täynnä mielenkiintoisia ohjelmia.

Ehkä sinua kiinnostaa...