Salasanat yleensä salataan verkkopalvelun tietokannassa, jotta mahdollinen verkkorikollinen ei hyötyisi niistä.
Pahimmassa tapauksessa salasanakin päätyy rikollisten käsiin tietomurron yhteydessä.
Viisi suurta vuotoa
-
Dropbox
Jopa 70 miljoonaa tunnusta vuodettiin vuonna 2012, kun hyökkääjät pääsivät käsiksi palvelun tietoihin. Dropbox pyysi kaikkia käyttäjiä vaihtamaan salasanan 2016.
-
Gmail
Viisi miljoonaa Gmail-käyttäjätunnusta ja salasanaa vuodettiin syyskuussa 2014 venäläiselle sivustolle. Vuoto sai nimen ”5M Gmail passwords”.
-
AdobeVuonna 2013 vuodettiin tietomurron yhteydessä 153 miljoonan Adobe-tilin tiedot. Hakkerit saivat haltuunsa käyttäjätunnuksia ja salasanavihjeitä. Salasanat olivat kuitenkin sentään salatussa muodossa.
-
LinkedIn
164 miljoonaa Linkedin-palvelun sähköpostitiliä murrettiin vuonna 2012. Tiedot pantiin toukokuussa 2016 myyntiin rikollisilla markkinoilla.
-
Avast Forum
Toukokuussa 2014 Avast-tietoturvaohjelmiston foorumi hakkeroitiin ja sieltä varastettiin vajaat puoli miljoonaa käyttäjätiliä salasanoineen.
Lähde. Haveibeenpwned.com
Tarkista osoitteesi
Abelssoftin HackCheck-ohjelmalla voit tarkistaa onko osoitteesi ollut vuotaneiden joukossa. Jos osoitteesi ei saa puhtaita papereita ja et ole jo vaihtanut tietomurron kohteena olleen palvelun salasanaasi, niin tee se nyt.
Ohjelma maksaa normaalisti 30€, mutta KotiMikron tilaajana voit ladata ohjelman ilmaiseksi Etunurkasta.