Viisi isoa vuotoa – tarkista oletko vaarassa


© Shutterstock

Viisi isoa salasanavuotoa – tarkista oletko vaarassa

Verkkopalvelut ovat usein hakkereiden tulilinjalla. Tarkista, onko salasanasi vuodettu isojen tietomurtojen yhteydessä.

maanantai 3. huhtikuuta 2017 teksti Christian Slot

Salasanat yleensä salataan verkkopalvelun tietokannassa, jotta mahdollinen verkkorikollinen ei hyötyisi niistä.

Pahimmassa tapauksessa salasanakin päätyy rikollisten käsiin tietomurron yhteydessä.

Viisi suurta vuotoa

 1. Dropbox
  Jopa 70 miljoonaa tunnusta vuodettiin vuonna 2012, kun hyökkääjät pääsivät käsiksi palvelun tietoihin. Dropbox pyysi kaikkia käyttäjiä vaihtamaan salasanan 2016.

 2. Gmail
  Viisi miljoonaa Gmail-käyttäjätunnusta ja salasanaa vuodettiin syyskuussa 2014 venäläiselle sivustolle. Vuoto sai nimen ”5M Gmail passwords”.

 3. AdobeVuonna 2013 vuodettiin tietomurron yhteydessä 153 miljoonan Adobe-tilin tiedot. Hakkerit saivat haltuunsa käyttäjätunnuksia ja salasanavihjeitä. Salasanat olivat kuitenkin sentään salatussa muodossa.

 4. LinkedIn
  164 miljoonaa Lin­ked­in-palvelun sähköpostitiliä murrettiin vuonna 2012. Tiedot pantiin toukokuussa 2016 myyntiin rikollisilla markkinoilla.

 5. Avast Forum
  Toukokuussa 2014 Avast-tietoturvaohjelmiston foorumi hakkeroitiin ja sieltä varastettiin vajaat puoli miljoonaa käyttäjätiliä salasanoineen.

  Lähde. Haveibeenpwned.com

Tarkista osoitteesi

Kirjoita sähköpostiosoitteesi Have I Been Pwned -sivustolla, niin voit tarkistaa onko osoitteesi ollut vuotaneiden joukossa. Jos osoitteesi ei saa puhtaita papereita ja et ole jo vaihtanut tietomurron kohteena olleen palvelun salasanaasi, niin tee se nyt.

Useimmat palvelut ovat kuitenkin jo lähestyneet käyttäjiä kyseisten vuotojen jälkeen ja kehottaneet vaihtamaan salasanan, jos se on ollut tarpeen.

Ehkä sinua kiinnostaa...