Näin vaihdat puhelimen näppäimistöä

Muutamalla valinnalla parannat puhelimesi näppäimistöä. 

© Shutterstock

Näin vaihdat puhelimen näppäimistöä

Puhelimen näppäimistöä vaihtamalla saat lisää toimintoja tai kokonaan uuden näköiset näppäimet. Näppäimistön vaihtaminen on näin helppoa.

sunnuntai 2. kesäkuuta 2019 teksti N. Ernst


Joskus voi tulla tarve vaihtaa puhelimen näppäimistöä. Jotkut näppäimistöt voivat esimerkiksi olla muita tarkempia, ja toisissa saattaa olla lisätoimintoja, kuten eri tapoja mukauttaa näppäimistöä.

Näppäimistön vaihtaminen onnistuu yhtä hyvin Android-puhelimessa kuin iPhonessakin.

Näin vaihdat näppäimistöä Android-puhelimessa

  1.  Lataa ensin näppäimistösovellus Googlen Play-kaupasta. Kokeilemisen arvoisia ovat Googlen Gboard, jonka voi ladata täältä, ja SwiftKey, jonka voi ladata täältä.
    Sovellus pyytää asennuksen päätteeksi yleensä aktivointia, jotta näppäimistöä voi käyttää. Seuraa sovelluksen ohjeita.     
  2.  Voit tarkistaa puhelimen asetuksista, mikä näppäimistö on käytössä. Avaa Asetukset, valitse Järjestelmä ja etsi kohta Kielet ja syöttötapa.
  3.  Valitse Virtuaalinen näppäimistö ja seuraavassa näkymässä Hallinnoi näppäimistöjä, niin voit ottaa käyttöön haluamasi näppäimistön.

Näin vaihdat näppäimistöä iPhonessa

  1.  Lataa ensin näppäimistösovellus App Storesta. Myös iPhonessa kokeilemisen arvoisia ovat Googlen Gboard, jonka voi ladata täältä, ja SwiftKey, jonka voi ladata täältä.
  2.  Avaa iPhonen Asetukset ja valitse Yleiset.
  3.  Valitse Näppäimistö, seuraavassa näytössä Näppäimistöt, sitten Lisää näppäimistö... ja valitse haluamasi näppäimistö luettelosta.
  4.  Valitse Salli täysi käyttöoikeus. Jos käytössä on useita näppäimistöjä, voit vaihtaa kirjoittaessa näppäimistöä painamalla ja pitämällä painettuna hymyilevän emojin tai maapallon kuvaketta.  

Lue myös, kuinka kirjoitat puhelimella tehokkaammin käyttämällä langatonta bluetooth-näppäimistöä.


Ehkä sinua kiinnostaa...