Ulkoinen kiintolevy
Ulkoinen kiintolevy

Ulkoinen kiintolevy antaa lisätilaa tärkeille tiedostoillesi, mutta joskus se ei näy automaattisesti Resurssienhallinnassa. Onneksi tähän on olemassa helppo ratkaisu.

© Shutterstock

Onko kiintolevysi kadonnut Resurssienhallinnasta?

Jos olet liittänyt tietokoneeseesi ulkoisen kiintolevyn, eikä se ilmesty näkyviin automaattisesti Resurssienhallinnassa, ei ole syytä paniikkiin. Siihen on nimittäin yksinkertainen ratkaisu.

torstai 12. elokuuta 2021 teksti M. Lorentsen

Ulkoinen kiintolevy on nerokas lisävaruste tietokoneeseesi.

Ulkoinen kiintolevy on kannettava versio tietokoneessasi olevasta kiintolevystä. Kun se liitetään tietokoneeseen, saat helposti lisää tallennustilaa tai voit varmuuskopioida tärkeät tiedostosi.

Kiintolevy liitetään tietokoneeseen kaapelilla, ja sen voi avata Resurssienhallinnasta, jolloin tiedostoja voidaan siirtää helposti kiintolevylle ja takaisin.

Joskus kiintolevy ei kuitenkaan tule näkyviin Resurssienhallinnassa.

Jos Resurssienhallinta ei näytä uutta ulkoista kiintolevyäsi, se tuskin johtuu siitä, että olisit ostanut viallisen kiintolevyn. Tietokoneesi tarvitsee vain hieman apua sen löytämiseen.

LUE MYÖS: Vaihda uuteen tietokoneeseen ulkoisen kiintolevyn avulla

Näin löydät ulkoisen kiintolevyn Resurssienhallinnasta

Jos Resurssienhallinta ei automaattisesti näytä ulkoista kiintolevyä tietokoneen asemissa, kiintolevylle on lisättävä aseman kirjain. 

Se tapahtuu kytkemällä ulkoinen kiintolevy tietokoneeseen ja siirtymällä Windowsin Levynhallinta-asetuksiin alla olevan mukaisesti.

  1. Napsauta hiiren oikealla painikkeella Windowsin aloituspainiketta
  2. Valitse Levynhallinta
  3. Napsauta kiintolevyä hiiren oikealla painikkeella
  4. Napsauta Muuta asemakirjain ja polku... .
  5. Napsauta Lisää… .
  6. Valitse Määritä seuraava asemakirjain:
  7. Napsauta oikealla olevaa nuolta ja valitse kirjain
  8. Napsauta lopuksi OK .

LUE MYÖS: Kadonneet tallennusvälineet – kuinka monta muistat?

Muunna vanha PC-kiintolevy ulkoiseksi kiintolevyksi

Vanhan tietokoneen kiintolevyä ei kannata jättää hyllylle keräämään pölyä. Kiintolevytelakkaan kiinnitettynä vanhoilla kiintolevyilläsi on uusi elämä ulkoisena kiintolevynä.

Vanha kiintolevy asennetaan telakka-asemaan, joka liitetään tietokoneeseen. Siten vanhan tietokoneen kiintolevy voi toimia ulkoisena kiintolevynä. 

Voit myös hankkia kiintolevytelakan, jossa on useita liitäntöjä. Voit esimerkiksi asentaa neljä kiintolevyä yhteen telakointiasemaan, mikä lisää tallennustilaa huomattavasti.

Ylimääräinen tallennustila ei kuitenkaan ole ainoa kiintolevytelakan etu, ja Kotimikro-lehden numerossa 13/2021 on lisätietoja näppäristä kiintolevytelakoista. 

> Lue Etunurkan artikkeli "Ota ilo irti vanhoista kiintolevyistäsi" tästä

Kiintolevyille on nimittäin saatavilla erilaisia telakka-asemia, ja niiden hinta ja laatu eroavat toisistaan merkittävästi.


Ehkä sinua kiinnostaa...