Windows 11:n Tehtävienhallintaan on tulossa hakutoiminto
Windows 11:

Ainakin yhdessä suhteessa Windows 11 on pian jopa parempi kuin edeltäjänsä: Sillä voi nimittäin hakea nopeasti ohjelmia ja prosesseja Tehtävienhallinnasta.

Windowsin Tehtävienhallintaan tulee nyt hakutoiminto

Ohjelmien ja prosessien löytäminen Tehtävienhallinnasta voi olla hankalaa, mutta apu on matkalla: Voit pian etsiä tiettyjä ohjelmia Windows 11:n Tehtävienhallinnasta.

keskiviikko 16. marraskuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Windowsin Tehtävienhallinta on yksi käyttöjärjestelmän merkittävimmistä työkaluista. Sieltä näet kaikki tietokoneella käynnissä olevat ohjelmat ja prosessit.

Tehtävienhallinasta näet sekä näkyvissä ikkunoissa käynnissä olevat sovellukset että taustalla toimivat piilotetut prosessit.

Valitettavasti tiettyjen prosessien löytäminen on toistaiseksi ollut melko hankalaa, sillä pelkästään Windows 11:n upouusi asennus sisältää 130 jatkuvasti käynnissä olevaa prosessia.

Kun sitten haluat löytää tietyn ohjelman, joka on kaatunut – esimerkiksi selaimen – jotta voisit sulkea ohjelman, sen löytäminen voi olla lähes mahdotonta.

> Lue lisää Windows 11:n Tehtävienhallinnasta täältä

Ohjelmien helppo suodatus

Nämä murheet voivat pian olla historiaa. Windows 11:n uusimmassa kehittäjäversiossa tuttu Tehtävienhallinta on saanut uuden ominaisuuden, jota monet meistä ovat toivoneet jo vuosia: Mahdollisuuden etsiä ja suodattaa prosesseja ja ohjelmia.

Tämä tarkoittaa, että jos esimerkiksi Edge-selain ei toimi tarkoitetulla tavalla, voit avata Tehtävienhallinnan näppäinyhdistelmällä CTRL + SHIFT + ESC.

Nyt Tehtävienhallinnan yläosassa näkyy uusi hakukenttä, johon voit kirjoittaa "Edge". Kaikki muut prosessit suodatetaan pois, jotta voit napsauttaa "Lopeta tehtävä" ja sulkea selaimen.

Hakutoiminto Windowsin Tehtävienhallinnassa
Tehtävienhallinnan versio 2.0:

Tehtävienhallinnan uudessa versiossa on hakukenttä yläosassa. Kun syötät prosessin tai ohjelman nimen, kaikki muut ohjelmat suodatetaan pois, ja ohjelman sulkeminen käy nopeasti.

Tehtävienhallintaa uudistettiin lokakuussa

Windows 11:n Tehtävienhallinnan uusi toiminto seuraa viime kuussa tehtyä suurta päivitystä, jossa ohjelma sai täysin uuden ulkoasun. 

Ensimmäistä kertaa useisiin vuosiin Microsoft on kiinnittänyt huomiota tähän korvaamattomaan työkaluun, ja uuden hakuvaihtoehdon myötä yhtiö näyttää kiillottavan tärkeää omaisuuttaan.

Jos haluat kokeilla Tehtävienhallinnan uutta versiota, liity Windowsin Insider-ohjelmaan. Hakumahdollisuus sisältyy julkaisuun nimeltä"Windows 11 Insider build 22623.891".


Ehkä sinua kiinnostaa...