Moment 3 -päivitys on valmis ladattavaksi Windows 11 -tietokoneelle
Moment 3 -päivitys:

Uusi suuri päivitys Windows 11 -tietokoneelle on jälleen valmis, ja tällä kertaa saat muun muassa sekuntiviisarin Tehtäväpalkin kelloon.

Windows 11 Moment 3: Uusi päivitys tietokoneellesi

Nyt voit ladata uusimman suuren päivityksen Windows 11 -tietokoneellesi ja tutustua päivityksen moniin uutuuksiin. Tässä näytämme, miten saat päivityksen koneellesi.

torstai 1. kesäkuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Windows 11:n lanseerauksen yhteydessä Microsoft esitteli myös uuden päivitysvälin, joka korvaa Windows 10:n puolivuosittaiset toimintopäivitykset.

Windows 11:ssä suuria päivityksiä kutsutaan nimellä "Moments", ja juuri nyt uusin tällainen päivitys on valmiina tietokoneellesi.

Uusi päivitys on nimeltään Windows 11 Moment 3, ja jo syksyllä on odotettavissa toinen uusi suuri päivitys nimeltä Windows 11 Moment 4.

Voit ladata kattavan Moment 3 -päivityksen jo tänään, ja hieman jäljempänä näytämme, miten saat sen tietokoneellesi.

> Lue myös: Näin kauan tietokoneen täytyy olla käynnissä, jotta saat tärkeitä päivityksiä

Nopeampi käynnistys ja Tehtäväpalkki

Kuten aina suurissa toimintopäivityksissä, myös Moment 3 on täynnä muun muassa parannuksia, säätöjä, optimointeja ja täysin uusia toimintoja. 

Vähemmän näkyviin uutuuksiin kuuluu se, että Microsoft on virittänyt Windowsin sisäisiä koodeja, jotta Windowsissa usein käytettävät toiminnot olisivat entistäkin nopeampia.

Microsoftin mukaan Tehtäväpalkki, Ilmoitusalue, Ilmoitukset ja Asetukset ovat jopa 15 prosenttia nopeampia navigoida.

Kun käynnistät tietokoneen, sinun pitäisi päästä Työpöydälle 10 prosenttia nopeammin kuin aiemmin. 

Tietokoneesi kuluttaa jatkossa kuusi prosenttia vähemmän virtaa, jos noudatat Windowsin suositeltuja virransäästöasetuksia.

Sekunnit kelloon

Sanelukirjoitus, jolla voit sanella tekstiä tietokoneellesi näppäinyhdistelmällä Windows-näppäin + H, on saanut useita komentoja, joiden avulla voit esimerkiksi äänen avulla pyytää toimintoa lihavoimaan tekstiä.

> Lue myös: Näin saat Windowsin lukemaan ääneen

Myös kaksivaiheinen todennus on helpompaa, joten voit suojata tietokoneesi entistä helpommin kertakäyttösalasanoilla kopioimalla niitä sähköpostista Windowsiin.

Kellon alla on VPN-symboli, jonka avulla näet nopeasti, onko tietokone yhdistetty verkkoon VPN-yhteyden kautta. Lisäksi siihen on tullut toiminto, jota Microsoft kutsuu nimellä Content Adaptive Brightness Control.

Lyhyesti sanottuna uusi toiminto voi säätää kannettavien tietokoneiden kirkkautta automaattisesti sen mukaan, mitä näytöllä näkyy, jolloin esimerkiksi valkoisella taustalla olevalla verkkosivustolla on himmeämpi valaistus, mikä säästää akkua.

Näkyvin muutos on kuitenkin luultavasti uusi sekuntiviisari, joka löytyy Tehtäväpalkin kellosta. 

Aiemmin kello näytti vain tunteja ja minuutteja, mutta nyt voit seurata aikaa tarkemmin.

> Lue myös: Windowsin kellossa on nyt sekunnit

Sekunnit kelloon Windows 11 Moment 3 -versiossa.
Sekunnit kelloon:

Kun olet asentanut päivityksen, saatat huomata, että Tehtäväpalkin kellossa on nyt sekuntinäyttö, jonka avulla voit seurata aikaa entistä tarkemmin.

Etkö ole vielä saanut päivitystä?

Jos Windows 11 -tietokoneesi ei ole jo ladannut uutta päivitystä itsestään, se voi johtua siitä, että olet jonossa Microsoftin palvelimilla – tai että tietokoneeltasi puuttuu useita muita päivityksiä, ennen kuin se on valmis Moment 3:n lataamiseen.

Suuremmat päivitykset lähetetään nimittäin yleensä aaltoina, jotta Microsoftin palvelimet eivät ylikuormitu tai kaadu.

Tietokoneeseesi kohdistuu joitakin vaatimuksia, joiden mukaan muiden päivitysten on oltava kunnossa, ennen kuin Moment 3 voidaan asentaa.

Tarkista sen vuoksi tietokoneesi Windows Update -asetukset, jotta tietokoneesi on valmis päivitystä varten, ja lataa sitten uusi Moment 3 -päivitys.

Näin lataat uuden päivityksen

Lataa uusi päivitys Windows 11 -tietokoneelle seuraavasti:

  1. Napsauta aloituspainiketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Asetukset.
  2. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Windows Update.
  3. Napsauta Tarkista päivitykset.
  4. Jos tietokoneellesi on saatavilla pieniä päivityksiä, asenna ne ensin, ennen kuin voit ladata Moment 3:n.
  5. Nyt uusi päivitys nimeltä KB5026446 ilmestyy näkyviin valinnaisena päivityksenä.
  6. Lataa se tietokoneellesi napsauttamalla Lataa ja asenna.

> Lue myös: Näin muokkaat Windows 11:n aloitusvalikkoa

Kun uusi suuri päivitys on valmis tietokoneellesi, löydät sen Asetuksista ja kohdasta Windows Update. Lataa se napsauttamalla Lataa ja asenna.
Windows-päivitys:

Kun uusi suuri päivitys on valmis tietokoneellesi, löydät sen Asetuksista ja kohdasta Windows Update. Lataa se napsauttamalla Lataa ja asenna.

Ehkä sinua kiinnostaa...