Suuri Windows 11 -päivitys tulossa helmikuussa
Windows 11 -päivitys:

Jos tietokoneessasi on Windows 11, pidä silmällä Windows Updatea tietokoneen asetuksissa. Siihen tulee pian suuri Windows 11 -käyttöjärjestelmän toimintopäivitys.

Suuri Windows 11 -päivitys tulossa helmikuussa

Windows 11 päivitetään ensimmäisen kerran jo helmikuussa. Päivityksen nimi on 22H1 ja se tuo mielenkiintoisia uusia asioita tietokoneellesi.

torstai 3. helmikuuta 2022 teksti H. Rasmussen ja L. Olesen

Windows 10:n myötä olemme tottuneet siihen, että vuoden 2015 lanseerauksen jälkeen käyttöjärjestelmään on julkaistu kaksi vuosittaista toimintopäivitystä – yksi keväällä ja yksi syksyllä.

Windows 11:n osalta Microsoft on kertonut, että siihen tulee vain yksi vuosipäivitys, ja ensimmäinen on nyt tulossa tietokoneellesi, jos sinulla on Windows 11.

Kaikki viittaa siihen, että päivitys tulee nopeammin kuin mitä Microsoft on luvannut.

> Lue lisää Windows 11:stä täältä

Milloin päivitys tulee?

Microsoft oli ilmoittanut, että päivitys nimeltä Windows 11 22H1 saapuu vuoden 2022 toisella neljänneksellä. Viime viikon blogikirjoituksessaan Microsoft kertoi kuitenkin, että päivitys tulee jo helmikuussa. 

Samassa blogikirjoituksessa Microsoft kertoo myös, että kiinnostus Windows 11:tä kohtaan on ollut valtavaa sen viime lokakuun julkaisun jälkeen, ja että Windows 11:ssä on aikaisempia versioita vähemmän virheitä ja käyttäjät ovat siihen tyytyväisempiä kuin muihin Windows-versioihin. 

Lue myös: Windows 11 on täällä – mitä se tarkoittaa kohdallasi?

Käytä Android-sovelluksia Windows 11:ssä

Yksi Microsoftin Windows 11:n julkaisun yhteydessä tekemistä ratkaisuista oli mahdollisuus käyttää Android-sovelluksia suoraan Windows 11:ssä. 

Ominaisuus ei ollut mukana alusta alkaen, mutta uuden päivityksen myötä se on mahdollista "public previewina", niin kuin Microsoft sitä kutsuu. Se tarkoittaa, että kyseessä on edelleen toiminnon betaversio. 

Ominaisuutta Microsoftin Insider-ohjelmassa testanneet käyttäjät kertovat, että sen avulla voi käyttää rajoitettua sovellusvalikoimaa, joten todennäköisesti siihen on mahdollisuus myös uuden päivityksen myötä.

> Lue myös:Lisää pienoissovelluksia tulossa Windows 11:een

Uusi Media Player ja päivitetty Muistio

Päivityksen myötä Microsoft esittelee myös Windows 11:n uuden Media Playerin. Se korvaa paljon parjatun Groove Musicin, joka ei koskaan oikein löytänyt paikkaansa. 

Windows 11:n Media Player mahdollistaa musiikin ja videoiden toistamisen ja järjestelyn tietokoneella. Windows 11:n Media Player on suunniteltu Windows 11:n moderniin ulkoasuun sopivaksi, joten se korvaa myös nykyisen Windows 11:n klassisen Microsoft Media Playerin. 

Myös Muistioon tulee Windows 11 -päivitys, jotta sen muotoilu ja toiminnot sopivat paremmin moderniin ympäristöön. Sekä Windowsin Media Playeriin että Muistioon tulee tumma tila ja muita pieniä muotoiluun liittyviä parannuksia.

Tehtäväpalkkiin lisää toimintoja

Windows 11 on saanut kritiikkiä siitä, että uudessa tehtäväpalkissa ei ole niin paljon toimintoja kuin aiemmin. Myös tämä uudistuu uudessa Windows 11 -päivityksessä. 

Tehtäväpalkkiin tehtyihin parannuksiin kuuluvat äänen säätömahdollisuudet sekä Windows 10:n uutisista ja kiinnostuksen kohteista tutun sääennusteen paluu.

Useat asiantuntijat ovat myös ennustaneet, että mahdollisuus raahata tiedostoja tehtäväpalkin pikavalintoihin on myös tulossa takaisin. Jää kuitenkin nähtäväksi, mitä ominaisuuksia uusi päivitys tarkalleen tuo tullessaan. 

Lisäksi Windows 11:een tulee pieniä visuaalisia muutoksia ja parannuksia, jotka perustuvat Windows Insider -testaajilta saatuun palautteeseen.

Emme tiedä tarkalleen, milloin uusi päivitys tulee tietokoneellesi. Microsoftin mukaan se aloittaa päivitysten jakamisen portaittain helmikuussa 2022.

> Lue lisää Windows 11 -uutisia täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...