Hallitse ääntä Windows 11:ssä
Äänenhallinta:

Pian pääset hienosäätämään äänitasoja Windows 11:ssä paljon nykyistä helpommin uudella äänimikserillä.

© Shutterstock

Tämän vuoksi ihastut Windows 11:n uuteen äänimikseriin

Pian Windows 11:een integroidaan uusi äänimikseri, jonka myötä äänenhallinta on paljon helpompaa.

torstai 9. maaliskuuta 2023 teksti M. Lorentsen

Olet ehkä huomannut, että Windowsin sovelluksen tai ohjelman ääni on pois päältä tai hiljennetty. Joskus ratkaisuna on äänenvoimakkuuden säätäminen itse sovelluksesta, mutta jos se ei auta, siirry Windowsin äänimikseriin.

Windows 10:ssä äänimikseri on ollut helppo löytää napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkin äänikuvaketta, mutta Windows 11:ssä tilanne on toinen.

Windows 11:ssä sinun täytyy mennä järjestelmäasetuksiin, siirtyä äänenhallintaan ja etsiä erityinen alaluokka. 

Nyt siihen on kuitenkin tulossa muutos, sillä Microsoft testaa uutta äänimikseriä, josta tulee pian osa Windows 11:tä.

LUE MYÖS: Kuulokkeet testaavat kuuloasi

Kattava äänenhallinta Windowsissa

Windows 10:n ja 11:n äänimikserissä hallitset tietokoneen ääntä kattavasti. Siellä voit ennen kaikkea hallita, mitä lähdettä haluat toistaa tietokoneella ja esimerkiksi vaihtaa kaiuttimien ja kuulokkeiden välillä.

Äänimikserissä voit myös säätää tietokoneen eri sovellusten ja ohjelmien äänenvoimakkuutta. Voit esimerkiksi hiljentää Windowsin järjestelmän äänet kokonaan tai varmistaa, että Google Chromessa toistetut äänet kuuluvat kovemmin kuin kaikki muut.

Windows 11:ssä voit myös valita, että jotkin sovellukset käyttävät tietokoneen sisäisiä kaiuttimia, kun taas toiset äänet kuuluvat liitetyistä kuulokkeista.

LUE MYÖS: Parempi ääni tietokoneen mikrofonista

Tällainen on Windows 11:n uusi äänimikseri

Windows 11:n uuden äänimikserin avulla hallitset nopeasti ja helposti kaikkia äänilähteitä ja tasoja – aivan kuten Windows 10:ssä.

Napsauta vain ääni-, Wi-Fi- ja akkupaneelia Windows 11:n oikeassa alakulmassa ja napsauta äänilähtökuvaketta. Uusi äänimikseri lisätään tänne alakategoriana, jossa voit hallita tietokoneen ääniä.

Uutta äänimikseriä testataan parhaillaan, mutta sen odotetaan tulevan Windows 11:n osaksi pian tulevan päivityksen myötä. Vielä ei ole tiedossa, onko kyse viikoista vai kuukausista.

LUE MYÖS: Näin vaihdat äänilähteen helposti Windows 11:ssä

Ehkä sinua kiinnostaa...