Windows 11:n uudet pienoissovellukset ovat saaneet oman valikkonsa, joka avautuu aloitusvalikon vierestä.
Windows 11 -pienoissovellukset:

Windows 11:n uudet pienoissovellukset ovat saaneet oman valikkonsa, joka avautuu aloitusvalikon vierestä.

Lisää Windows 11 -pienoissovelluksia tulossa Microsoft Storeen

Windows 11:n kätevien uusien pienoissovellusten valikoima on melko rajattu, mutta pian se muuttuu, jos Windows-kehittäjä FireCubeStudiota on uskominen.

keskiviikko 26. tammikuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Kesäkuussa 2021 Windows 10 -käyttöjärjestelmään tuli uusi ominaisuus ilman sen suurempaa haloota käyttöjärjestelmän päivityksen yhteydessä.

Päivityksen asentamisen jälkeen Windows 10:n tehtäväpalkkiin ilmestyi Uutiset ja kiinnostuksen kohteet -työkalupalkki.

Uuden toiminnon avulla muun muassa uutiset ja sääennusteet näkyvät suoraan Työpöydällä – ja uutuus otettiin vastaan innokkasti. Jotkut halusivat työkalupalkin pois, kun taas toiset olivat tyytyväisiä.

> Lue kaikki Windows 11 -uutiset tästä

Pienoissovellusten käyttö Windows 11:ssä

Kun Windows 11 julkaistiin lokakuussa 2021, uusi työkalupalkki oli kadonnut ja korvattu aivan aloituspainikkeen vieressä olevalla uudella pienoissovellusvalikolla. Katso esimerkki tämän sivun yläreunasta.

Pienoissovellukset ovat puhelimesta tuttuja pikakuvakkeita, jotka muuttuvat jatkuvasti ja näyttävät ajankohtaista sisältöä, kuten kellon tai säätiedotteen.

Windows 11:n uudessa toiminnossa on periaatteessa samat ominaisuudet kuin Windows 10:n työkalupalkissa, mutta se toimii hieman paremmin käyttöjärjestelmään integroituna.

> Lue myös: Uutiset ja kiinnostuksen kohteet Windows 10:ssä

Pienoissovellusvalikoima on rajoitettu

Tällä hetkellä Windows 11:n käytettävissä olevien pienoissovellusten valikoima on melko niukka, ellei huomioida jo tehtaalla asennettuja sovelluksia.

Aiemmin Microsoft on kuitenkin vihjannut epämääräisesti, että muut kehittäjät saavat lopulta kehittää muitakin kuin sisäänrakennettuja pienoissovelluksia, mutta yhtiö ei ole vielä ilmoittanut mitään konkreettisempaa.

Nyt Windows-sovellusten sovelluskehittäjä on kuitenkin kertonut lisätietoja Twitter-viestintäalustalla. 

Enemmän pienoissovelluksia suuressa päivityksessä

FireCubeStudios-kehittäjän mukaan kolmannen osapuolen kehittäjiltäon tulossa pienoissovelluksia, ja heidän pitäisi luultavasti julkaista ensimmäinen suuri Windows 11– 22H1 -päivitys, joka tunnetaan myös nimellä Sun Valley 2.

Windows 11 -päivityksen pitäisi tulla Windows 11 -tietokoneellesi tämän vuoden toisella neljänneksellä, eli 1. huhtikuuta – 30. kesäkuuta 2022 välisenä aikana.

Microsoftin kehittäjille ohjeeksi tarkoitettujen vuotaneiden näyttökuvien mukaan uudet pienoissovellukset ovat ladattavissa Microsoft Storesta, josta voit ladata myös sovelluksia ja Windows-teemoja.

> Sisusta Windows-työpöytäsi XWidgetm-ohjelmalla, joka löytyy Etunurkasta täältä

Kolmannen osapuolen pienoissovellukset matkalla Edgeen

Vuotaneet tiedot paljastavat myös, että riippumattomat kehittäjät voivat kehittää niin kutsuttuja web-widgettejä Microsoft Edge -selaimeen. 

Se on tuleva selaintoiminto, jossa verkkopohjaiset pienoissovellukset näkyvät Edgen sivupalkissa ja toimivat myös selaimen ollessa suljettuna. 

Emme vielä tiedä, tuleeko mahdollisuus käyttää useampia pienoissovelluksia myös Windows 10:een, mutta seuraamme tietenkin tilannetta lähitulevaisuudessa.

> Lue myös:Näin käytät Android-pienoisohjelmia

Ehkä sinua kiinnostaa...