Windows 11:ssä näet, kuinka kauan päivitys kestää.
Päivitys

Voi olla turhauttavaa ja erittäin ärsyttävää, kun Windows alkaa päivittää tietokonetta, ja huomaat, että se varaa tietokoneesi tunneiksi. 

Pian näet Windows-päivitysten keston

Uusimmassa varhaisessa Windows 11 -versiossa ilmoitetaan aika, joka kuluu Windows Update -päivitykseen. Näin tietokoneesi ei ole varattuna juuri silloin, kun sinun olisi pitänyt tehdä jokin työasia.

maanantai 12. heinäkuuta 2021 teksti H. Rasmussen

Kukapa ei ärsyyntyisi siitä, kun pitäisi päästä käyttämään tietokonetta ja huomaa, että Windowsilla on päivitys käynnissä.

Päivitykset alkavat usein huonoimmalla mahdollisella hetkellä ja jotkut niistä vievät useita minuutteja tai jopa tunteja. 

Tämä turhautuminen voi olla mennyttä Windows 11:n myötä. 

Ainakin uusin Windows 11 -versio, joka on ladattavissa Microsoftin Windows Insider -betaohjelman kautta, näyttää, että päivityksiin on tullut uusi toiminto.

> Lue lisää Windows 11:stä

Näet etukäteen, miten kauan se kestää

Windows 11:n uudessa versiossa Windows Update -viestiruudusta näkyy, kuinka kauan Windowsin arvioidaan käyttävän päivitykseen,

ja miten pitkään aikaan et voi käyttää tietokonettasi.

Tämä tarkoittaa, että voit lykätä päivitystä, jos saat ilmoituksen esimerkiksi tunnin asennuksesta, ja tarvitset tietokonetta sinä aikana.

Toisaalta voit asentaa päivityksen heti, jos ilmoitus kertoo päivityksen vievän vain 5 minuuttia ja tarvitset tietokonetta vasta vartin kuluttua.

Windows-päivitys Windows 11:ssä
Windows-päivitys Windows 11:ssä

Kun Windows 11:ssä ilmoitetaan, että tietokoneellesi on saatavana päivitys, saat myös arvion siitä, kuinka kauan asennus tietokoneellesi kestää.

Windows-päivitys Windows 11:ssä
Windows 11:n päivitys

Sama viesti näkyy aloitusvalikossa, kun liikut painikkeiden välillä sammuttaaksesi tietokoneen.

Toiminto ei ole vielä täysin valmis

Valitettavasti uusimman Windows 11 -käyttöjärjestelmän asentaneet käyttävät ovat kertoneet, että uusi toiminto on edelleen melko arvaamaton.

Heidän mukaansa aikatiedot eivät pidä paikkaansa, ja että esimerkiksi viisi minuuttia kestäväksi ilmoitettu päivitys on kestänyt todellisuudessa paljon pidempään.

On kuitenkin myönteistä, että Microsoft työstää uutta aika-ilmoitusta. On vain toivottava, että se on valmis, ennen kuin Windows 11:n lopullinen versio julkaistaan.

Odota Windows 11:n asentamista

Kuten KotiMikro on aiemmin kertonut, kaikki voivat ladata ja kokeilla seuraavaa Windows 11 -käyttöjärjestelmää jo nyt.

Voimme kuitenkin suositella tätä vain, jos sinulla on paljon teknistä tietoa ja et pelkää kohdata useampia virheitä, kuin mihin olet tottunut Windows 10:ssä.

Siksi Windows 11 -käyttöjärjestelmän koeversio kannattaa asentaa vain, jos käytössä on ylimääräinen tietokone, jota ei tarvita mihinkään olennaiseen. 

Ensisijaiselle tietokoneellesi asentaminen on yksinkertaisesti liian suuri virheiden ja haittojen riski, jotta se olisi hyvä idea.

Ehkä sinua kiinnostaa...