Nyt joudut jatkuvasti kieltäytymään Windows 11:een päivittämisestä
Kehote:

Tämä ilmoitus, jossa tietokoneelle kehotetaan päivittämään Windows 11, on alkanut ilmestyä näkyviin sen jälkeen, kun olet ladannut Windows 10:n viimeisimmän suuren päivityksen.

© WindowsLatest.com

Nyt joudut jatkuvasti kieltäytymään Windows 11:een päivittämisestä

Nyt Microsoft lähettää yhä useammin ilmoituksia, joissa kehotetaan päivittämään Windows 10 -tietokone Windows 11:een. Voit kuitenkin vähentää ilmoitusten määrää. Näytämme, miten se tehdään.

keskiviikko 8. helmikuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Jos olet aktiivisesti kieltäytynyt päivittämästä Windows 10 -tietokoneellesi Windows 11 -käyttöjärjestelmää, koska olet tyytyväinen Windows 10:een tai käytät mieluummin tuttua järjestelmää, seuraavat lähes kolme vuotta tulevat olemaan hyvin pitkiä.

Windows 10:een tulee päivityksiä lokakuuhun 2025 asti, mutta Microsoft pyrkii kovasti jo nyt saamaan sinut siirtymään uudemman Windows 11:n käyttäjäksi.

Muutama viikko sitten kerroimme, ettei yhtiö myy enää Windows 10 -lisenssejä 1. helmikuuta alkaen.

Nyt Microsoft on kuitenkin päättänyt kiristää peukaloruuveja.

> Lue myös: Microsoft painostaa tietokoneesi päivittämiseen

"Sinulla on oikeus maksuttomaan päivitykseen"

Viikonlopun aikana Windows 10:n käyttäjät ovat ilmoittaneet, että kun he ovat päivittäneet tietokoneelle uuden Windows 10 22H2 -päivityksen, heitä on tervehtinyt uusi Windows 11:n mainos.

Koko näytön kokoisessa ilmoituksessa esitellään Windows 11:n uutuudet ja pyydetään lataamaan ja asentamaan käyttöjärjestelmän uusi versio. 

Itse asiassa ilmoituksesta saa sen käsityksen, että olet erityisesti ansainnut ilmaisen päivityksen, ja viestiruudussa annetaan vain mahdollisuus valita, asennatko päivityksen nyt vai myöhemmin valitsemanasi ajankohtana. Päivityksen hylkäämiseen tarvitaan useampia napsautuksia.

> Lue myös: Näin kauan voit jatkaa Windows 10:n käyttöä

windows 11 -päivitys
Sulkeminen mahdotonta:

Microsoftin ilmoituksessa voit valita vain asennuksen nyt tai myöhemmin, ja päivityksen voi hylätä kokonaan vasta useamman napsautuksen jälkeen. Ilmoitus täyttää koko näytön, joten siihen ei voi olla reagoimatta.

© WindowsLatest.com

Vain tietokoneilla, joille Windows 11 -päivityksen voi tehdä

Ilmoitus tulee näkyviin kuitenkin vain, jos tietokoneelle voi päivittää Windows 11:en ja jos sen prosessori tai muut komponentit ovat yhteensopivia uuden Windows-version kanssa.

Tämä tarkoittaa, että ne Windows 10:n omistajat, jotka eivät ole vielä päivittäneet tietokonettaan, ovat tehneet aktiivisen valinnan, johon Microsoft pyrkii vaikuttamaan.

Kun olet napsauttanut tiesi eteenpäin muutamalta Windows 11 -käyttöjärjestelmää ylistävältä sivulta toiselle, voit kuitenkin hylätä päivityksen – kunnes päivität Windows 10:n seuraavan kerran, jolloin päivityskehotus todennäköisesti ilmestyy uudelleen näkyviin. 

> Lue lisää 22h2-päivityksestä sekä Windows 10:een että Windows 11:een täältä

Vasta kun olet selannut kolme sivua täynnä Windows 11:n ylistystä, voit kieltäytyä päivittämästä Windows 11:tä tietokoneellesi.
Kolme sivua ylistystä:

Vasta kun olet selannut kolme sivua täynnä Windows 11:n ylistystä, voit kieltäytyä päivittämästä Windows 11:tä tietokoneellesi. 

© WindowsLatest.com

Ei ensimmäinen Windows 11 -mainos

Uusi ilmoitus on vain viimeisin esimerkki siitä, miten Microsoft tekee kaikkensa saadakseen sinut luopumaan Windows 10:stä.

Viime vuoden aikana olet varmasti nähnyt samanlaisen ilmoituksen tietokoneesi asetuksissa Windows Updatessa. Myös siinä ilmoituksessa kerrotaan, että Windows 11 toimii tietokoneellasi ja että sinun pitäisi ladata ja asentaa se.

Ilmoitus tulee näkyviin tietenkin vain, jos Windows 10 -tietokoneesi on yhteensopiva Windows 11 -käyttöjärjestelmän kanssa. 

> Lue myös: Mitä Windowsin hakukentän oudot kuvat ovat?

Jos sinulla on edelleen Windows 10 ja tietokoneesi on Windows 11 -yhteensopiva, olet ehkä nähnyt tämän kehotuksen tietokoneen päivittämiseen Windows Updatessa.
Windows Update -kehote:

Jos sinulla on edelleen Windows 10 ja tietokoneesi on Windows 11 -yhteensopiva, olet ehkä nähnyt tämän kehotuksen tietokoneen päivittämiseen Windows Updatessa.

© WindowsLatest.com

Ei-toivottujen ilmoitusten estäminen

Jos haluat välttää osan näistä ei-toivotuista ilmoituksista, voit poistaa käytöstä tervetulotoivotuksen, joka tulee näkyviin jokaisen suuremman Windows-päivityksen jälkeen. 

Näin poistat tervetuloilmoitukset käytöstä Windows 11:ssä:

  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Windowsin aloituspainiketta ja valitse Asetukset.
  2. Mene kohtaan Järjestelmä ja sitten Ilmoitukset.
  3. Vieritä ikkunan alareunaan ja napsauta Lisäasetukset.
  4. Poista valintamerkki kohdasta Näytä Windowsin tervetuloa-ohjelma...

Tämä menetelmä ei tietenkään täysin estä Microsoftia yrittämästä saada sinua lataamaan Windows 11:n tietokoneellesi, mutta sen avulla voit toivottavasti välttää tarpeettomat kehotteet jokaisen tietokoneen päivityksen jälkeen.

> Lue myös: Näin poistat mainokset Windows 11:stä

Ehkä sinua kiinnostaa...