Windows 11:ssä on useita valmiiksi asennettuja sovelluksia, jotka on asennettu käyttöjärjestelmän kanssa. Jos et kuitenkaan käytä niitä, niiden poistaminen tietokoneelta onnistuu helposti.
Valmiiksi asennetut sovellukset:

Windows 11:ssä on useita valmiiksi asennettuja sovelluksia, jotka on asennettu käyttöjärjestelmän kanssa. Jos et kuitenkaan käytä niitä, niiden poistaminen tietokoneelta onnistuu helposti.

Näin pääset eroon Windows 11:n sisäisistä sovelluksista

Jos et koskaan pelaa pelejä Windowsissa tai käytä Windows 11:n Xbox-työkaluja, voit poistaa ne ja muut ei-toivotut pakkosovellukset tietokoneeltasi.

keskiviikko 23. elokuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Jos olet joskus avannut Windows 11 -käyttöjärjestelmän aloitusvalikon ja selannut asennettujen sovellusten ja ohjelmien luetteloa, olet varmasti törmännyt sellaisiin, joita et ole itse lisännyt tietokoneelle.

Windows 11:n asennuksen aikana sinun on nimittäin valittava useita luokkia, jotka kuvaavat parhaiten tietokoneen käyttöäsi, kuten viihde, työ ja pelit.

> Lue myös: Mitä eroa on sovelluksella ja ohjelmalla Windowsissa?

Kun olet valinnut ne luokat, jotka kuvaavat parhaiten tietokoneen käyttöäsi, taustalle lisätään tätä asetusta vastaavia Microsoftin sovelluksia.

Ehkä olet kuitenkin ostanut tietokoneen, jossa Windows 11 oli jo valmiiksi asennettuna? Tai et ehkä tiennyt, että Microsoft on asentanut taustalla useita sinulle enemmän tai vähemmän turhia sovelluksia?

> Lue myös: Näin hallitset sovellusten käyttöoikeuksia Windowsissa

Xbox, Vinkit, Paint3D ja monet muut

Se, kuinka monta ei-toivottua Microsoft-sovellusta tietokoneellasi on, riippuu siis täysin siitä, mitkä luokat on valittu Windows 11:n asennuksen yhteydessä.

Sinulla on luultavasti useita Microsoftin pelikonsolin Xbox-sovelluksia sekä muita sovelluksia, kuten Vinkit ja Paint3D. Lisäksi tulevat luultavasti pelit, kuten Solitaire Windows 11:ssä. 

Tarjolla on myös edistyneiden 3D-mallien näyttämiseen tai rakentamiseen käytettäviä sovelluksia, joita vain harvat tarvitsevat.

Näet tämän itse avaamalla tietokoneen aloitusvalikon ja napsauttamalla Kaikki sovellukset. Todennäköisesti löydät sieltä monia sovelluksia, joita et koskaan käytä. 

> Lue myös: Näin poistat sovelluksen puhelimesta

Kun selaat luetteloa tietokoneelle asennetuista sovelluksista ja ohjelmista, huomaat varmasti sellaisia, joita et ole itse asentanut.
Tarkista ohjelmaluettelo:

Kun selaat luetteloa tietokoneelle asennetuista sovelluksista ja ohjelmista, huomaat varmasti sellaisia, joita et ole itse asentanut.

Näin poistat Windows 11:n sisäisiä sovelluksia

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että turhien sovellusten poistaminen on nyt paljon entistä helpompaa. 

Windows 11:n myötä et enää tarvitse erityistä ohjelmaa valmiiksi asennettujen sovellusten poistamiseen, kuten Windows 8:ssa.

Nyt asennetut sovellukset näkyvät ohjelmaluettelossa samassa paikassa, josta löydät luettelon niistä ohjelmista ja ohjaimista, jotka olet itse asentanut tietokoneelle.

Toimi näin:

  1. Napsauta aloituspainiketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Asennetut sovellukset.
  2. Vieritä luetteloa alaspäin ja etsi Microsoftin sovellukset, joita et halua tietokoneelle.
  3. Napsauta sovelluksen nimen oikealla puolella olevaa kolmea pistettä.
  4. Valitse Poista.
  5. Poista sovelluksen asennus napsauttamalla Poista.

Nyt olet vapauttanut tietokoneeltasi tilaa, jota olisi muuten käytetty turhaan.

> Lue myös: Näin poistat ohjelman Windowsista

Ehkä sinua kiinnostaa...