Microsoft Surface Laptop S maksaa Yhdysvaltain markkinoilla vain 250 dollaria
Microsoft Surface Neo

Microsoft on tuonut markkinoille kannettavan tietokoneen huomattavasti edullisempaan hintaan kuin mihin olet tottunut. Lisäksi siinä voi käyttää Windows 11 -käyttöjärjestelmää.

© Microsoft

Microsoft lanseeraa huimaavan edullisen kannettavan tietokoneen

Microsoft kilpailee nyt Googlen ja Chrome OS:n kanssa uudella edullisella tietokoneella ja erilaisella Windows 11 -käyttöjärjestelmäversiolla.

torstai 18. marraskuuta 2021 teksti N. Ernst

Kuinka paljon uuden tietokoneen tulee maksaa – 500 euroa, 1 000 euroa tai ehkä jopa 2 000 euroa?

Ei, jos kysyt Microsoftilta. Sen uusin kannettava tietokone, Surface Laptop SE, maksaa Yhdysvaltain markkinoilla vain 250 dollaria.

Suoraan euroihin muunnettuna hintalappu on vain 220 euroa. Se on huomattavasti vähemmän kuin mitä tavallinen kannettava tietokone yleensä maksaa.

LUE MYÖS: Microsoftin uudella Surface Laptop Studiolla on kolme käyttötapaa

Surface SE ei ole samanlainen kuin muut

Microsoftin uusi tietokone ei myöskään ole aivan tavallinen tietokone. 

Se on suunniteltu kilpailemaan suoraan Googlen kevyiden ja edullisten Googlen omilla käyttöjärjestelmillä toimivien Chrome OS -tietokoneiden kanssa, joita käytetään monissa kouluissa ja opetuslaitoksissa.

Surface SE on siksi kevyt, pieni eikä erityisen tehokas tietokone. Kannettava on kooltaan 11,6", ja siinä on joko 4 tai 8 Gt:n RAM-muisti. Tietokoneessa on Intel Celeron -prosessori, ja se painaa 1 100 g.

Se ei siis ole tietokone, joka pystyy käsittelemään raskaita ohjelmia ja muokkaamaan korkearesoluutioista videota. Se on tehty kirjoittamista ja nettisurffaamista varten, ja toimii siihen tarkoitukseen jopa 16 tuntia yhdellä latauksella.

LUE MYÖS: Microsoft aloittaa Windows 11:n laajamittaisen käyttöönoton

Tässä on käytössä Windows 11:n erikoisversio

Jotta Windows 11 toimisi osittain rajoitetussa laitteistossa, Microsoft on asentanut tietokoneeseen Windows 11:n riisutun version.

Käyttöjärjestelmä on saanut nimen Windows 11 SE, ja aidosta Windows 11 -versiosta poiketen siihen voi asentaa vain rajoitetusti sovelluksia ja ohjelmia. 

Tämä johtuu siitä, että Microsoft Store ei ole osa Windows 11 SE -käyttöjärjestelmää, ja käyttöjärjestelmä tukee vain tiettyjä ohjelmia, kuten Office-pakettia, Edgeä ja Chromea.

LUE MYÖS: Tutustu Windows 10:n ja Windows 11:n välisiin eroihin

Microsoft ei ole vielä ilmoittanut, onko Surface Laptop SE tulossa myyntiin Euroopassa vai onko tuote tarkoitettu vain tietyille markkina-alueille, kuten Pohjois-Amerikka. 

On myös epävarmaa, näemmekö muita Windows 11 SE -käyttöjärjestelmän tietokoneita leveysasteillamme.

 >Jos haluat lukea lisää Windows 11 -juttujamme, löydät ne kaikki täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...