Windows Update 22h2
22h2:

Nyt on kaikki syyt siirtyä Windows 11:n versioon 22h2. Ja Microsoft painostaa.

© Shutterstock_2231646391

Microsoft julkaisee 22h2-päivityksen Windows-tietokoneellesi

Microsoft yrittää saada ihmiset päivittämään Windows 11 -päivityksen 22h2-versioon. Siihen on monia hyviä syitä, sillä päivitys tarjoaa sekä korjauksia että todellisia innovaatioita Windows 11:een.

maanantai 6. helmikuuta 2023 teksti S. Nielsen

Windows 11:n 22h2-puolivuotispäivitys julkaistiin nimensä mukaisesti vuoden 2022 toisella puoliskolla,

tarkemmin sanottuna lokakuussa. Tietokoneiden käyttäjät ympäri maailmaa ovat sen jälkeen päivittäneet Windows 11 -tietokoneensa uusimpaan versioon. 

Kuten aina, tämä tapahtuu Windowsin oman työkalun, Windows Updaten, kautta.

Microsoft: Lataa päivityksemme

Kaikki eivät vielä ole vielä saaneet päivitystä. 

Itse asiassa liian monet ihmiset ovat jättäneet päivittämättä tietokoneensa edellisestä versiosta, nimeltään 21h2. Näin kirjoittaa Microsoft tässä artikkelissa yrityksen verkkosivuilla.

Microsoft päivittää siis tietokoneesi automaattisesti versioon 22h2 lähitulevaisuudessa, jos et ole tehnyt sitä itse. 

Automaattisen päivityksen välttäminen on vaikeampaa

Tämä tapahtuu suoralla viestillä tietokoneellasi, jossa sinua pyydetään valitsemaan päivityksen ajankohta. Tämä voi olla esimerkiksi konkreettinen kellonaika tai kun tietokone käynnistetään uudelleen seuraavan kerran. 

Päivitys asennetaan sitten tietokoneelle ja uudelleenkäynnistyksen jälkeen sinun on poistettava (erityisesti) valinta siitä, haluatko antaa Microsoftille erilaisia lupia, asentaa Microsoft 365 -kokeiluversion ja niin edelleen.

Lue myös: Näin muokkaat Windows 11:n aloitusvalikkoa

Vanhan version tuki päättyy

Saatat kysyä, mitä tapahtuu, jos et huomioi Microsoftin viestiä näytölläsi ja jatkat Windows 11:n vanhemman version käyttöä. 

Microsoftilla ei ole suunnitelmia asentaa päivitystä selkäsi takana, mutta ota huomioon, että 21h2-tuki päättyy lokakuussa 2023. 

Tämä tarkoittaa konkreettisesti sitä, että 21h2-tietokoneellesi ei enää tämän päivämäärän jälkeen toimiteta Windows 11 -turvapäivityksiä eikä tietokoneellesi asenneta muita vikakorjauksia.

Lue myös: Uusi ääniohjaus tulossa Windows 11:een

Lataa 22h2-päivitys nyt

Jos et malta odottaa, että Microsoft koputtaa ovellasi 22h2-päivityksellä, voit ladata sen nyt. Se onnistuu helpoiten asentamalla Windows 11 -asennusavustaja Etunurkasta. 

Suorita tämä ohjelma, ja Windows 11 22h2:n asennus käynnistyy tietokoneellasi.

Ei ole mitään syytä odottaa. 22h2 sisältää nimittäin toimintoja, joita sen edeltäjästä ei löydy. Tämä koskee esimerkiksi Tehtävienhallinnan parantamista, prosessiluetteloa ja aloitusvalikkoa sekä Resurssienhallinnan välilehtiä.

Voit lukea lisää jännittävistä 22h2-uutuuksista täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...